A ne tribas nista na hzzo. Samo na biro. Bar sam ja tako u prvoj trudnoci. Ugl sigurno ces imat porodiljni za nezaposlene.
Išla sam pitati informacije na hzzo i tamo se kao nezaposlena sve predaje unutar 30 dana rođenja djeteta. Na biro ideš samo da ti izlistaju koliko si dugo prijavljena na biro.
P.S. Za sada se još uvijek ne zna ako će promijeniti zakon. Znati će se s 1.7. AKO se išta promijeni. Nadajmo se da hoće!
vidiš,ta papirologija posli poroda koju sam obavljala mi nije ostala u pamcenju jer nije jedna stvar koja se triba obavit.
Nadan se da ce se svima povisit.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Zna li netko, ako zakon o povećanju porodiljne naknade stupi na snagu 1.7, dobivamo li povećaje u 7.mj, što bi bila naknada za 6.mj ustvari ili će se dobiti u 8. mjesecu??
vidiš,ta papirologija posli poroda koju sam obavljala mi nije ostala u pamcenju jer nije jedna stvar koja se triba obavit.
Nadan se da ce se svima povisit.
A ima puuuuunoooo toga, pa naravno da ti neke stvari ne ostanu u pamćenju.
Bokić,
Naišla sam stranicu http://www.isplate.info/fond-sati-2017.aspx. E sad dal se za porodiljnu naknadu računa:
prosječni iznos plaće po satu X Mjesečni fond sati ili
prosječni iznos plaće po satu X Radni sati ?
Odradila sam stručno osposobljavanje od 12 mjeseci i ostala trudna. Termin je u 12. mjesecu. Poslodavac će mi izaci u susret i napraviti ugovor na koliko god je potrebno. Raditi cu do kad god mogu. Sad me zanima koja ja imam prava kada odem na porodiljni? Hvala.
Romina, znači, završila si sa SORom?
Ako imaš određeni broj mjeseci radnog staža onda ćeš imati pravo na porodiljni, odnosno na plaćeno čuvanje trudniće, itd itd itd... ali sor ti se npr ne gleda kao godina radnog staža jer se radi o ugovoru bez zasnivanja radnog odnosa.
Po meni bi se trebala ići raspitati na HZZO. Tamo će ti sve detaljno objasniti.
Da, zavrsila sam. Nemam radnog staza u prosloj godini. A do porodiljnog bi sad nakupila nekih 6 mjeseci. Da li to sta mijenja i da li mijenja kakav ugovor imam npr. da mi je na neodređeno? Hvala!
Sortiraj odgovore
Najstariji