Pitanjce, da li tko zna kaj se događa kada 45 dana prije za otvaranje porodiljnog pada na subotu? Jer meni pada na 29.4. a idući radni dan je tek 2.5. jer je 1. praznik.
Mislim da ti to nema veze, ne računaju se radni dani, nego kalendarski dani.
Poz mame vdim da imate svakalvih situacija....treba mi pomoc...danas sam bila na zdrastveno i provjerila jeli imam staza za otvaranje komplikacija....imam...i dodjem na poslu prenesm da mi je to sve ok da mogu otvorit bolovanje da nema problema al s njima u dog radit cu do 15.5 tad cu bit 4 mjeseca i 10 da a trudna... termin mi je 6.10 i kad odem bit cu zaposlena imat cu ugovor do kraja godine a onda mi se ugovor nece produzit jer ce se firma zatvorit. Sad neznan kako ce to utjecat na moj porodiljni i na sve stim sa cu bit nezaposle a od 1.1..... molim vas pomoc luda sam zaman sretna sto imak imam staza dovoljno i za komplikacije i za porodiljni...sad ovo
Poz mame vdim da imate svakalvih situacija....treba mi pomoc...danas sam bila na zdrastveno i provjerila jeli imam staza za otvaranje komplikacija....imam...i dodjem na poslu prenesm da mi je to sve ok da mogu otvorit bolovanje da nema problema al s njima u dog radit cu do 15.5 tad cu bit 4 mjeseca i 10 da a trudna... termin mi je 6.10 i kad odem bit cu zaposlena imat cu ugovor do kraja godine a onda mi se ugovor nece produzit jer ce se firma zatvorit. Sad neznan kako ce to utjecat na moj porodiljni i na sve stim sa cu bit nezaposle a od 1.1..... molim vas pomoc luda sam zaman sretna sto imak imam staza dovoljno i za komplikacije i za porodiljni...sad ovo
Poz mame vdim da imate svakalvih situacija….treba mi pomoc…danas sam bila na zdrastveno i provjerila jeli imam staza za otvaranje komplikacija….imam…i dodjem na poslu prenesm da mi je to sve ok da mogu otvorit bolovanje da nema problema al s njima u dog radit cu do 15.5 tad cu bit 4 mjeseca i 10 da a trudna… termin mi je 6.10 i kad odem bit cu zaposlena imat cu ugovor do kraja godine a onda mi se ugovor nece produzit jer ce se firma zatvorit. Sad neznan kako ce to utjecat na moj porodiljni i na sve stim sa cu bit nezaposle a od 1.1….. molim vas pomoc luda sam zaman sretna sto imak imam staza dovoljno i za komplikacije i za porodiljni…sad ovo
Primat ces porodiljno i dalje kao do tog datuma. Prijateljica je dobila otkaz tako i sve su joj vodili kao da radi.
Pozz svima, zanima me koja je razlika izmedju koplikacija i otvaranja "obicnog" porodiljnog?! Tj.koliko mi mjeseci staza treba za sta? Ako je netko otvarao ove godine pa ako zna?!
Imam 12 mjeseci s prekidima staza u posljednje dvije godine. Placu 4,500kn.
Dali mi je to dovoljno za porodiljni kako bih dobivala punu placu? Ili da probam otvorit komplikacije?
Za komplikacije je uvjet staža 9 mjeseci neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima u 2 godine. Za porodiljni je 12 mjeseci neprekidno ili 18 s prekidima u 2 godine.
Hvalaaa :)
A komplikacije otvaram najkasnije 45 dana prije poroda? I dobivam prvih 6mj punu placu, dr. 6 mj koliko?
Ne, porodiljni otvaraš 45 dana prije termina ako si bila na komplikacijama. Ako nisi, onda ga otvaraš 28 dana prije termina. Prvih 6 mjeseci dobivaš punu plaću, a drugih je za sad 2600 (navodno od 01.07. ide na 4000 za zaposlene).
Jel to sigurno da porodiljni ne mozes otvoriti 45 dana prije termina ako nisi prije na komplikacijama? Ja sam mislila otici bez komplikacija na tih 45 dana. I koliko se najmanje moze na komplikacije? Mogu recimo tjedan dana na komplikacije i onda 45 dana porodiljni?
Porodiljni možeš otvoriti 45 dana ranije bez obzira na komplikacije, samo ti ginekolog mora napisati preporuku. Dakle, porodiljni ide od 45 do 28 dana, gdje je 28 dana prije termina obavezni rok za otići na porodiljni.
Pozz..bila sam na potpomognutoj i sad sam trudna 5tj..na bolovanju sam..e sad me zanima hocu dobivat 100% bolovanje il 70% od place?jel zna tko?
Mina0709
Pozdrav mame.
Nezaposlena sam. Ja ne mogu raditi ništa dok se dijete ne rodi zar ne? Odnosno, ne mogu primati ni porodiljni ni bilo koju naknadu?
Idem u ponedjeljak svejedno na hzzo raspitati se o svemu da budem sigurna na vrijeme.
Hvala unaprijed
imat ces porodiljni kao nezaposlena osoba. samo moras se redovno prijavljivat na biro i rec njima da si trudna i datum termina poroda. 1660 kn (otprilike) mjesečno ako imas manje od 13 mj sveukupnog radnog staža..znači od 0-13mj i 2320(otprilike) ako imas vise od 13mj radnog staza..
do nekidan je bilo za sve povecanje naknade na 2320,i sad stavili ovi uvjet radnog staza..hh..
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Sortiraj odgovore
Najstariji