imat ces porodiljni kao nezaposlena osoba. samo moras se redovno prijavljivat na biro i rec njima da si trudna i datum termina poroda. 1660 kn (otprilike) mjesečno ako imas manje od 13 mj sveukupnog radnog staža..znači od 0-13mj i 2320(otprilike) ako imas vise od 13mj radnog staza..
do nekidan je bilo za sve povecanje naknade na 2320,i sad stavili ovi uvjet radnog staza..hh..
Znači, ja moram i na hzzo i na biro se o tome raspitati, očito?
P.S. Prijavljena sam na biro od 29.11.2016. i od onda nisam odjavljena...
A ne tribas nista na hzzo. Samo na biro. Bar sam ja tako u prvoj trudnoci. Ugl sigurno ces imat porodiljni za nezaposlene.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Završila sam faks, obavila stručno osposobljavanje od 12 mjeseci i ostala trudna. Termin je u 8. mjesecu. Sad me zanima hoću li dobiti naknadu 1600 kn ili 2300 po novome?
A ne tribas nista na hzzo. Samo na biro. Bar sam ja tako u prvoj trudnoci. Ugl sigurno ces imat porodiljni za nezaposlene.
hmmm, probat ću i na hzzo i na biro :D jer zadnji put kad sam odnijela papire za promijenu ginekologa sam pitala info o tome gdje mogu pitati sve o porodiljnom i rekli su mi broj sobe na hzzo... ali svakako ću proći i jedno i drugo
Koliko znam ta nova naknada jos nije zakon proveden. Mozda od 1.7.
I ja sam čitala od 1.7. da bi mogao biti taj novi zakon.
Pozdrav svima, naisla sam na puno oprecnih informacija glede izracuna osnovice za porodiljnu naknadu. I dalje nista ne kuzim
Zanima me ako odem na komplikacije prije porodiljnog da li mi ta naknada za komplikacije (4 tis) ulazi u prosjek zadnjih 6 placa temeljem kojeg se racuna iznos porodiljne naknade ili mi se za prosjek gledaju place koje sam imala prije otvaranja komplikacija? Ako netko zna spasio bi neznalicu
Pozdrav svima, naisla sam na puno oprecnih informacija glede izracuna osnovice za porodiljnu naknadu. I dalje nista ne kuzim
Zanima me ako odem na komplikacije prije porodiljnog da li mi ta naknada za komplikacije (4 tis) ulazi u prosjek zadnjih 6 placa temeljem kojeg se racuna iznos porodiljne naknade ili mi se za prosjek gledaju place koje sam imala prije otvaranja komplikacija? Ako netko zna spasio bi neznalicu
Ako ti je prosjek zadnjih 6 placa veci od 4250kn onda na komplikacijama dobivas toliko najvise. Na porodiljnom prvih 6 mj dobivas 100% place, ostalih 6 mj ako izglasaju od 1.7. se dobiva max 4oookn, a ako ne izglasaju onda oko 2600kn. ( tak su meni rekli )
l_me hvala za info. Pa i meni se to tako čini logično inace bi puno izgubila na porodiljnoj naknadi ako bi mi naknada za komplikacije ulazila u obracun.
Sortiraj odgovore
Najstariji