Ma da,kod mene jesu te kontrakcije.bas bi sljepila sliku al me j...ovaj program nikak mi sifru poslat da se registriram panpreg tog postavim...probavam😂😂😂bum uspjela ...mislim pise u nalazu da nema trudova tako da sve je jasno samo te kontrakcije su bas ceste kod mene i bome ih osjetim jer vidim da mi se trbuh sav stegne i to kod mene tako svaki dan 😂😂😂😂😂😂 sprema se
Brdasca mala..ali da daleko je to od siljaka 😂..dok sam skuzila uopce kak stavit hahah plausa😂😂
E da, to je pripremno.
A ovo ti je brdo, znaci linija se penje i onda je gore neko vrijeme (trud) i onda padne i bude dole i onda se opet penje Itd izgleda co Copy paste
E super hvala ti sad mi je to jasnije,jer nista ne tumace samo poslije pogledam iz nalaza kaj pise,vise pricaju o cervixu...
Vidla sam kod cura kak trud zgleda pa cu znat ak i meni bude ..
Moram jos provjerit ko dela u pon.od dr.
Danas pusem pilates loptu i zabavljam se😄
Ne kuzim zast recimo meni crta krece od 0 pa akace do 100, a tebi krece od 60?
I jel ti bebac spavao na ctgu?
Pa to je i mene bunilo hahha inace mi je do sad od 0 kretalo.prosli put nis trudovi ,ni kontrakcije,predprosli isto kontrakcije od 0 al slave neke do 30...sad gledam zato sam stavila sliku..
Mozda je bio aktivan ,nisam osjetila gibanje vec samo to stezanje trbuha i lagane bolove u ledima od jutra al to mi zna bit pa prode,nis strasno,vise ko pred virozu kad te kosti trgaju
Zato sto nekad sonda nije namještena “dobro” ctg nije pouzdan način jer eto kad sam ja imala prave i jače trudove pokazivalo je 30 sto i sami doktori kažu da ctg nekad može lagati 😂
Ctg može bilježiti i jako micanje bebe ono, kad te bas bebica opali a on zabilježi kao kontrakciju tako da velim kad dođu oni pravi to se ne da fulati, zato već za 5 min onog lista kaj bilježi vidiš i sama ko laik, tak da ne morate brinuti.
Cerviks, ah da, ti često doktori vele onako medicinskim rječnikom i onda ideš doma i misliš se kaj je ovaj sad tu rekao, clanak prsta, dva cm ušće Itd 🤪
Ugl zamislite si balon 🎈
Cerviks je ulaz, odnosno na balonu onaj vez da ne ide zrak van, u trudnoći je oko 4 cm dug i štiti bebu da ne dođe do prijevremenog otvaranja/ poroda.
Kako se trudnoca bliži kraju on se počinje skraćivati, tj gubiti te svoje cm i onda kad nestane odnosno otvori se tad si spremna za porod i onda se čeka bebicu da se spusti u porođajni kanal i kreće tiskanje.
Nadam se da sam pomogla 😚
Ma svaka cast,ni dr.nije bolje rekla hahahaha...
Doslovno kad idem s pregleda mi nis nije. Ekad jasno sa tim uloziv za prst hahhaaha al kod anatomije to cak i znam sta je di je hahhahah,to sam proucila 😂😂😂😂,nesto poso nesto citala i eto ga haahahah...😂😂😂
Mozda fakat nije namjestila bas dobro,
Ma da nema sanse oeglaju trudovi a da je na 30.hahhaaha a dobro bitno da se zna kad krene i to je to😄😄😄
Kaze sad susjed da sogor nije mogo sa zwnom na porod jer kao c.virus pa nedaju. Koji k? (Mozda je tata kinez😂zezam se)Bas se nadam da nece bit tak jer ono znaci podrska puno...
Sortiraj odgovore
Najstariji