Porod u Vinogradskoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bebach22
    17. Lipanj 2015. 14:04

Žene,ima li najnovijih iskustava za nas koje ćemo uskoro roditi?!

nenana
    22. Srpanj 2015. 17:54

Nitko se ne javlja, i mene zanima :) termin 2.9.2015

Bebach22
    22. Srpanj 2015. 19:21

nenana

Nitko se ne javlja, i mene zanima :) termin 2.9.2015

Eto sad ti mogu i ja rec svoje iskustvo....
    Dakle,bila na redovitom pregledu u ta,2cm otvorena,41+4tt i doktorica odlučila ostavit me u bolnici...dosla na odjel,napravila sve preglede,i odlučili da će me idući dan inducirati jer kako su oni rekli "nemogu bit trudna 43tjedna"
    Navečer,ja u krevetu osjetim da mi je nešto kapnulo,ja mislila iscjedak...kroz pol sata krenem na wc i kad ono izlije mi se niz noge plodna voda,taman je dosla Vizita i kažem ja doktoru Grgicu kako mislim da mi curi plodna voda a on na to kaže "super,znaci da idete rodit,boxevi su nam ionako prazni" I pregledaju me,daju mi klizmu i kažu da će kroz pol sata doc po mene i da mogu nazvat M da dođe...došli oni po mene,smjeste me na desni bok,spoje ctg i ostave pol sata,dolazi doktorica pregleda me i kaže da se otvaram al sporo i da će mi vjerovatno dat drip al da ćemo pričekati još malo,na to dolazi moj muž a ja presretna,bas mi je laknulo kad sam ga vidjela..a onda dolazi babica i kaže da će mi stavit braunilu (a ja mrzim igle) i kaže da mi na celu piše da se bojim al da će dat sve od sebe da me neboli i stvarno je,i odmah mi je dala malo dripa...nakon prve doze dripa su trudova počeli boljeti,kaže babica da će mi dat droge ako hoću,ja odbijam,kaže ona meni kroz salu da sam hrabra...kasnije malo pojačaju drip i bol postaje sve jača i sve češća,tu sam počela razmišljati o nečem protiv bolova ali još uvjek nisam nis tražila....i opet dođe doktorica i pregleda me i kaže da je to sad vec bolje ali i dalje presporo,pojačaju još malo drip,ja se počela gubit.dolazi babica i govori mi:"bez obzira sta odbijati i sta ste tako hrabri ja cu vama dat jednu dozu droge" mm joj kaže ok ali bez epiduralne,a kaže ona" nema epiduralne za vas jer niste tražili kad ste ušli u box,dobit ćete nešto od čega ćete vjerovatno povraćati i bit ošamućena"i tako je i bilo,čim je ona uspricala ja sam počela povraćati ali mi je stvarno pomoglo..i tak smo se malo zezali sa babicom ,napravili još jedan pregled,otvorena 8cm,pojačali drip i kažu da ću osjetit bol kao da mi se guza raspada i da ih onda pozovem i da krećemo...nije minuta otišla ja sam ih vec zvala.i okrenula se na leđa,koljena si sama držiš rukama(meni je to užas bilo jer sam se sva znojila i noge su mi padale) i tiskanjeeee,i tak jedno 3puta,doktorica me htjela rezat a babica ju je zamolila da još malo pričekaju da će probat bez rezanja,i još 2tiskanja i osjetim kao da je kamen izletio iz mene a ono glavica izašla i jos 2tiskanja i gotovoooooooo Nakon 4sata provedenih u boxu rodila se moja curka...ostavili su pupcanu vrpcu da otpulsira nekih minutu,dvije dali tati škare i on ju je prerezao.odnijeli curicu na vaganje,vratili je i ostavili nas dobrih dva sata da se nas troje mazimo.

Bebach22
    22. Srpanj 2015. 19:24

I da,zaboravila sam na šivanje.imala sam 3male unutarnje rane koje je trebalo sasit...e to je boljelo,jako.tih 5 min mi je trajalo ko cjeli porod,a sipaju na živo.

nenana
    24. Srpanj 2015. 17:39

Bebach22 čestitam! Hvala na podijeli iskustva :)) daj mi pliz reci dal odmah daju bebu koza na kozu na tebe, dok pupčana pulsira? Ili je to poslije vaganja? A prvi podoj? Jel pomažu oko toga i kada nastupa?

Hvala!

Bebach22
    27. Srpanj 2015. 13:09

Bebu daju poslije  vaganja kozu na kozu i odmah ti ju babica namjesti na cicu da papa,a kad te smjeste u sobu prvi put ti sestra namjesti bebu na ciku i objasni ti kak je pravilno namjestiti a onda dalje sama dojis,naravno ako trebaš pomoć zoveš sestre pa ti one pomognu.

• Aida2
    29. Srpanj 2015. 19:09

lijepi pozdrav svima. Ja sam obadva poroda imala u Vinogradskoj bolnici i za njih imam samo riječi hvale,od profesionalnosti,strpljenje,razumijevanja,brige,objašnjenja,ljubaznosti,ma sve 5,e sad planiram i 3 dijete roditi u Vinogradskoj i jedino me brine taj boravak djece s majkama čitavo vrijeme,možda zvuči ružno i sebično,žao mi je,ali to je vrijeme koje je i majci potrebno za oporavak,porod nije nimalo lagan i majci treba makar prvih 24 sata malo da dođe k sebi. Prije su djecu dovodili svaka 2 sata i bebe su bile s nama dosta dugo,ali navečer u 11h su ih nosili i u 5 h donosili i to je dovoljno da se majka barem malo oporavi....ali sve u svemu ,Vinogradsku hvalim :)

Aida

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI