Onas je jako dobra,i stručna i sve lijepo kaže i objasni,najgori su mi doktori koji šute,umrem od straha.Ona ti okrene ekran,sve ti pokaže.A što se tiče tečaja,ne mora se više ići da bi muž bio s tobom.Mi smo ga prošli u prvoj trudnoći,sad sam pitala jel treba ili vrijedi ono od prije,a oni kažu da uopće ne treba.
Andrea
Kimito i ja smo bile na istom tečaju,moj dojam je sasvim suprotan,ništa posebno,ništa posebno novo nisam naučila,sjediš u staroj smrdljivoj knjižnici na starim stolcima sa previše nezainteresiranih ljudi,jedina korist je obilazak rodilišta i napomena da se obavezno napravi bris na streptokok,jedino me se dojmila pedijatrica i med.sestre...po meni uzalud bačen novac.Ako se odlučiš otiđi čim prije,dok još nisi u fazi kad moraš često na wc ili ne možeš sjediti
Potpisujem Nalah,isto mislim.Ništa ne kažu što ne možeš pročitati bilo gdje,uostalom i oni čitaju s foruma i priručnika.
Andrea
Ja sam u 4. mj i od početka idem u Vinogradsku kod dr Djaković, zadovoljna sam s njom , sad je bila bolesna pa sam išla u srijedu kod dr Bašić odlična preporučam. Mene samo strah tko će me dopasti na porodu. Za dva tjedna idem opet na kontrolu.
Znači rezanje se može odbiti a drip , kome to tamo kažem? Da li daju epiduralnu ? Znači stolovi se mogu podignuti?
Za epiziotomiju potpisuješ kad dođeš.. možeš odbit..također i drip, ali ja to ne bi nikad. Ako ti recimo pukne vodenjak i ne otvaraš se dugo.. za bebu to možda neće bit dobro tako da drip možda pomogne. isto tako za epiduralnu, mene nisu uopće rezali jer nije trebalo, ali sam potpisala da pristajem jer nikad ne znaš. Što se tiče epiduralne traži što prije jer kad si već otvorena 5-6 cm, dok ti oni donesu formulare, dok dođe anesteziolog, izvade krv..već bude prekasno i više ti je ne žele dati. Stol se može podignut, samo reci sestri.
Nina0209 dr. Djaković je prekrasna, isto sam kod nje kontrolirala cijelu trudnoću i dolazila sam na preglede prema dogovoru... iako, nije mi bila na porodu ali bila sam zadovoljna i ovako dr. Grgić i još jedna mlada plava doktorica su bili na porodu, bila je noć sa subote na nedjelju i sreća da sam jedina rađala pa su svi bili oko mene e sad, epiziotomiju sam potpisala da ako treba može a rekli su mi da je taj papir samo pro forme, ako će trebati, oni će ti napraviti epiziotomiju makar ju ti odbila, meni recimo jesu jer da nisu ko zna kako bi gadno popucala... Pitali su me sami za epiduralnu i ja sam ju uzela, ali to zato što sam bila 5 prsta otvorena kad sam stigla u rodilište, da sam bila više ne bi mi dali... a što se tiče dripa dali su mi ga pred kraj jer sam se zbog epiduralne sporo otvarala, trebalo mi je tipa 5 sati da se otvorim još tih 5 prsta, pa su to malo ubrzali s dripom da beba ne pati predugo. Stol je meni sestra namjestila kak mi je pasalo iako se nisam smjela ustati iz kreveta, vjerojatno zbog epiduralne, odnosno te cijevčice koja mi je bila u kičmi.
eto to je to, ako te još što zanima pitaj, meni je moj porod jedno prekrasno iskustvo iako sam se doma namučila skoro 12h u trudovima, zato se i jesam već doma otvorila 5 prstiju. tamo u rodilištu su svi bili super, dragi je bio cijelo vrijeme sa mnom i nisu ga ni u jednom momentu tjerali van, osim kad su me šivali...
Normalno da boli, al to sve ovisi kolko popucas i/ili kolko te rezu... u mojem slucaju kombinacija i 45 minuta sivanja... zaboravila na bolnost trudova i izgona taj cas! Al kad dobis svojeg andjela u ruke nis ti vise nije bitno! Vjeruj mi!
Sortiraj odgovore
Najstariji