Zacy-pošto ideš u trudničku, ne trebaš se kod gospođe lođe volje ništa donositi. Knjižicu (zdravstvenu i trudničku) i zadnji nalaz sa pregleda odlažeš na stol u trudničkoj ambulanti-ondje ti i piše da moraš odložiti navedeno.
5raK-što se tiče epiziotomije-ja sam napomenula kako ne želim da me režu ako nije potrebno pa sam potpisala da odbijam epiziotomiju. No onda su mi rekli da je epiziotomiju nužno izvesti pa je ona i učinjena. Dakle, u papirima odbijaš epiziotomiju, ali napomeneš da pristaješ da te režu ako je potrebno. To je tvoje pravo, a oni ga moraju poštovati, iako ti želim da ju izbjegneš!
Za torbu- ponesi dva manja ručnika za umivanje i jedan veći kada ideš pod tuš (a možeš i više komada zbog krvarenja). Dvije-tri spavaćice-jedna ti treba za porod, meni nisu dali svoju, valjda nisu imali. Zatim-jednokratke gaćice i uloške (preporučujem više paketa uložaka i gaćica zbog krvarenja), bilo bi dobro ponijeti Octenisept ili Bivacyn sprej ako ste šivani-mene je to spasilo, obične gaćice za izlazak iz bolnice (ali to je vaša odluka, ako se osjećate bolje i sigurnije sa mrežastim gaćicama-možete ih nastaviti koristiti), higijenske potrepštine (savjetujem sapun za pranje Bio safe-imate ga u Dm-u, dođe oko 7 kuna.antibakterijski, pazite što piše na pakiranju sapuna, jer ima više vrsta, a antibakterijski je narančasto-bijelog pakiranja), japanjke za kupaonicu i obične papuče, grudnjak za dojilje (ako želite), možete i kućni ogrtač-vječno je propuh pa da se ne prehladite, kremu za guzu-naglašavam ono što mi je rekla patronažna-djeci u Vinogradskoj ne peru guzu kada su pokakani, neka vas ne zavara kao mene njihov miris kada vam ih donesu, samo ih namažu mlijekom da mirišu. Mome malenome je krv išla iz guzova zbog nepranja. Kupite Pavlovićevu ili Prašku mast-spasiti ćete bebu i njezinu guzu. Vlažne maramice, iako ondje dobijete, jer brzo ćete ih potrošiti, antibakterijski gel za ruke (Plivasept je odličan), kremu za ruke jer on isušuje kožu ruku, čarapice, obične maramice, papir za wc dasku, toaletni papir, balzam za usne i kremu za bradavice, jastučiće za prsa. Mislim da je zasada to sve, ali ako se još sjetim, odmah javim. Također, ponesi kekse, jer drugu hranu ne smiješ imati i sendviče neka ti netko donese. Savjetujem i voćne jogurte da te osvježe i punooo vode. Jesam se raspisala...
Igorovabebica odlicnoo..puno hvala na odgovoru nek ste se raspisali :-) samo pisite kaj se sjetite jos.. :-*
Moj savjet je znajte koliko ste trudne,točno tjedan i dan,krvnu grupu,bilo što što je atipično,jer oni vam tamo ni ime neće zapamtiti,a non stop nešto ispituju,osobito obratite pažnju ako vam je bris na streptokok pozitivan,jer da ja to na porodu nisam 10 puta naglasila,oni mi ne bi ni dali antibiotike,naime "zaboravili su na to".I sve što vas zanima pitajte,ništa opširnije ne govore sami,od pedijatra,ginekologa,sestara...
Hvala puno,iako ja trudničku knjižicu nemam,pa stalno nosim fascikl sa svim nalazima...al dobro,već sve znam i napamet tak da sam spremna :-) . Imala sam streptokok b na samom početku trudnoće i dobila antibiotik..ponavljala sam briseve sa 30 tj i tad je nalaz bio uredan pa se onda nadam da će tako biti i do kraja
Dosta friških info je više manje na desetak zadnjih stranica...i sretno svima pred porodom
hvala nalah :) javim detalje i svoje iskustvo iz vonogradske uskoro :)
Zac,cekamo iskustva.ja sam dvoje rodila u vinogradskoj,prvo predivno iskustvo,drugo mi nije ostalo u lijepom sjecanju.trece ocekujem u 8.mjesecu,cak sam razmisljala o Sv.Duhu,ali cini mi se da cu se opet u Vinogradsku.Tebi sretno!
Da pitam, kod naručivanja dal možemo mi odabrat doktora il kak nas naruče pa ko nam zapadne?
Sortiraj odgovore
Najstariji