wc je di su i tuševi. Sve je prilično čisto.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
vinogradska ce mi uvijek ostati u najgorem sjecanju. mozda to ne izgleda tako kad si 2-3 dana tamo ali ja sam bila sve skupa 2 mjeseca pa znam o cem pricam.
kao sto vecina vas ovdje zna, drzali su me tamo pod nadzorom zbog sumnje u zastoj rasta ploda, taj nadzor sastojao se iskljucivo od ctg-a ujutro a ostatak dana me nitko nije ni pogledao. doktori su vecinom prepotentni i na svako moje pitanje na viziti dobivala sam odgovor da prestanem postavljato tolika pitanja, u tome je prednjacila dr košec koja mi je posebno antipaticna. plakala sam jer sam se brinula za svoje dijete a ona se ni najmanje nije trudila objasniti mi, popricati sa mnom.. najvise informacija i ljubaznosti dobila sam od mladih doktorica koje se tek uce i njima neizmjerno hvala.
tokom mog boravka na patologiji svega sam se nagledala, ostavljali su tamo zene zbog svega i svacega i naprosto je nevjerojatno kako su im kreveti uvijek bili puni. jedan dan posalju nekoliko zena s patologije na carski ili inducirani i taj isti dan toliko zena bude poslano iz trudnicke na hospitalizaciju. vec smo se medusobno salile kad nam se ispraznila soba: o, dolaze nam nove cure sad nakon pregleda. i tako je uvijek i bilo. neke su tamo bile s razlogom ali vecina "pod nadzorom" kao i ja. naravno uvijek se ta dijagnoza pokazala pogresnom kao i u mom slucaju, al eto zahvaljujuci njihovim pogresnim procjenama mene su inducirali tjedan dana prije termina i beba mi se rodila sa 2430 zbog cega je poslana gore u centar i smjestena u inkubator. gore takoder katastrofa, bez imalo empatije prema zenama koje su slomljene, pune hormona a odvojene od svojih andelcica, plakale smo pored inkubatora a one su se derale na nas da sta nam je i zasto placemo.
podto sam ostala u bolnici svih 8 dana koliko su moju djevojcicu tamo drzali, imala sam prilike vidjeti kakav tretman imaju zene cija su djeca u centru,. a ne s njima. ponasali su se kao da mi nismo majke, na viziti su komentirali samo : "aha to su ove iz centra" i otisli. cimerici je bilo lose i dobila je transfuziju ali na viziti ju nitko nakon toga nije pregledao, nisu cak ni pogledali u papire nakon sto je sestra rekla: "njima su bebe gore!" oni su se samo pokupili i otisli. i na hodniku su nas svi gledali kao visak, sta mi tu sad radimo.. a da ne pricam od svih tih silnih doktora zabrinutih za moje dijete, nitko od njih kad se ona rodila nije pitao kako je i jel lijepo napreduje. znate tko me to jedini pitao? cistacica!!! ona je sjela kod mene i pitala "kako ste vi meni, kako je bebica?"
meni je jedino kosecka dosla i rekla: "vidite da smo bili u pravu, vidite da je ipak bilo opravdano sto smo vas drzali" pa po cemu je to opravdano kad je trbuscic moje bebe velik i cak i veci od ostatka tijela a to sto je bila manja to je bilo jer su ju PRISILNO izvadili van bez ikakve potrebe. ctg mi je uvijek bio odlican, pa cemu onda to sve??
idemo dalje, pocinje dojenje, zvali su me gore 3 puta na dan po 15 min, na neudobnoj stolici i nitko mi nista nije pokazao, pomogao, ostavili su me s bebom pa kako se snadem. naravno ja sam bila uznemirena, beba je plakala a oni su samo komentirali da kako sam ja zlocesta kad nemam mlijeka i zasto zivciram svoju bebu. molila sam ih dolje na odjelu babinjaca da mi pomognu s izdajanjem ali kad su culi da beba nije sa mnom rekli su da nemaju oni veze sa mnom i neka idem gore u centar. gore su rekli da oni to ne rade i neka se njima dolje obratim.
uzas, sve skupa jedan veliki uzas, definitivno sve najgore o vinogradskoj i zelim vam iskreno da odete tamo samo roditi i za 3 dana doma jer inace se necete dobro provesti. lijepi pozdrav
Lilice - grozno mi je da ti je bilo tako.. Ja sam bila doduše samo tjedan dana (skupa sa porodom), ali ok, meni je induciran jer sam debelo prenijela dijete. Glupo mi je što su tebi išli vaditi bebu ranije, a ustvari je bila manja nego je trebala biti (po toj logici su tebe baš trebali pustiti da preneseš)... Ja na tih tjedan dana nemam veće zamjerke na osoblje, iako nisu baš puno komunicirali sa nama. To je istina. Ne znam doduše kak je u drugim bolnicama u zg-u ak te tamo ostave da ležiš, ali imam neki osjećaj da je isto ak ne i gore...
mame koje ste isle nedavno u trudnicku ambulantu u vinogradsku - kak se mogu narucit tam za pregled? jel moram osobno doc ili mogu telefonom, mailom...?
16.12.2014 <3 Lena <3
bok cure, i ja nažalost imam gestacijski d. i dr mi je danas rekla da se za tjedan dana moram prijaviti u bolnicu, a to mi je 5 dana prije termina. da li netko zna hoće li mi inducirati porod prije termina? ima li tko iskustva?
Ninach - možeš se naručiti mail-om - piše ti na stranicama KBC-a.
Karla - koliko znam šećerašice obično porode ranije. Ali nije nužno pravilo.
Sortiraj odgovore
Najstariji