Lillice daj mi one kratice sto sta znaci pošalji ovdje ne mogu naci gdje si stavila
Lillice daj mi one kratice sto sta znaci pošalji ovdje ne mogu naci gdje si stavila
Ovo su kratice za UZV-
UZV kratice
GV – gestacijska vreca, vrecica u kojoj ce se unutar maternice razvija plod
EO – emobrionalni odjek, odnosno prvi oblik djeteta
KCS ili KDS – kratica za otkucaje djetetovog srca
ZV – zumanjcana vreca, ona u ranim fazama trudnoce hrani plod
CRL – duljina ploda u ranoj trudnoci, duljina se mjeri od tjemena do trtice djeteta
NN – nuhalni nabor, odnosno zadebljanje na vratu ploda, pomocu kojega se otkriva rizik nekih kromosomskih bolesti
BPD – biparijetalni promjer, odnosno promjer bebine glavice
FL – duljina bebine bedrene kosti
AC – opseg bebinog abdomena – trbuha, pomocu cega se procjenjuje rast ploda i tjelesna tezina bebe
AFI – oznaka za kolicinu plodove vode oko djeteta
FD – fetalna dinamika, oznacava pokrete bebe
BPP – profil kojim se ocjenjuje stanje ploda, a sacinjavaju ga fetalni pokreti i disanje, tonus i kolicina plodove vode
BF – oznaka za protoke krvi u raznim krvnim zilama djeteta. Time se ocjenjuje koliko hranjivih tvari i kisika kroz te zile prolazi. Mjeri se protok kroz pupcanu arteriju (AU), sredisnju mozdanu arteriju (ACM), fetalnu aortu (AO), te kroz neke vene npr. pupcanu venu (VU)
PPI-partus praetemporarius iminens(ili tako nekako) na hrvatskom znaci prijeteci prijevremeni porod.

http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Evo ja rodila, brzo i bolno hahahha :D. Daklem ovako, došla sam u 22h, otvorena 7 cm, rodila u 1. Dobila sam loptu i hopsala i to mi je bilo super. Do stolčića na žalost (ili sreću) nisam došla jer se moj malac nikako nije htio spustiti da tiskam a ja nikako nisam htjela drip :D (niti epiziotomiju :D). Uglavnom, doktor mi ga ručno provukao kroz ušće, trajalo par sekundi ali je bilo jako jako bolno i nakon toga sam stisnula i malac je bio vani, znači taj zadnji dio ni pol minute nije trajao pa stolčić nije ni mogao doći na red. Stolčić se može dobiti i nije istina da samo jedna primalja može to odraditi, problem im je kad je gužva a njih malo jer kao tad moraju biti s tobom cijelo vrijeme. Kad sam ja došla bilo je krcato, no sve su se porodile brzo tak da sam ja na kraju imala 3 super primalje, dobro su me i trpile hahhaha :D
Evo ja rodila, brzo i bolno hahahha :D. Daklem ovako, došla sam u 22h, otvorena 7 cm, rodila u 1. Dobila sam loptu i hopsala i to mi je bilo super. Do stolčića na žalost (ili sreću) nisam došla jer se moj malac nikako nije htio spustiti da tiskam a ja nikako nisam htjela drip :D (niti epiziotomiju :D). Uglavnom, doktor mi ga ručno provukao kroz ušće, trajalo par sekundi ali je bilo jako jako bolno i nakon toga sam stisnula i malac je bio vani, znači taj zadnji dio ni pol minute nije trajao pa stolčić nije ni mogao doći na red. Stolčić se može dobiti i nije istina da samo jedna primalja može to odraditi, problem im je kad je gužva a njih malo jer kao tad moraju biti s tobom cijelo vrijeme. Kad sam ja došla bilo je krcato, no sve su se porodile brzo tak da sam ja na kraju imala 3 super primalje, dobro su me i trpile hahhaha :D
Supeeeeer! Bravo za tebe hrabra mamice!
Krešimir 19.08.2014. <3
Super draga.Čestitam ti na beba u..nek je sve prošlo brzo i nek si napokon sa bebacem. Drago mi je ćuti za stolcic da ipak može i da su susretljivi sto se tiče rezanja. :-)
countess cestitam od srca...zelim ti brz oporavak...uzivaj sa svojom bebicom...
Laura 21.08.2014 :-*
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji