Vidim da ova tema nije aktualna, ali htjela bi s par mjeseci odmaka, podijeliti svoja iskustva s Petrovom.
U 30. tjednu na redovom pregledu imala sam povisen tlak 150/90 koji ni nakon pregleda nije pao. Ginekolog me je poslao u trudnicku ambulantu i dao mi normabel te preporucio da redovno kontrolniram tlak i javim se na hitnu ukoliko ce biti visi od 140/90.
U trudnickoj me primila prof. Gasparovic koja me narucila na promatranje u bolnicu.
Lezala sam na PT2. Tlak mi se nije stablizirao ni s terapijom i beba je imala zastoj u razvoju.
Na odjelu su mi svaki dan radili 2-3 CTG-a koji nikad nije bio savrsen (premiran).
Sestre i ljecnici na odjelu za svaku pohvalu. Popodne na odjelu nema ljecnika, na vizitu dolazi dezuran iz radjaone.
U 35.tjednu su me porodili hitnim carskim zbog loseg CTG- a i divljanja tlaka. Pordodila me prof. Gasparovic. Beba je rodjena s 1980g, APGAR 10/10. Bila je tjedan dana u inkubatoru i tjedan dana na postintenzivnoj. S bebom je sve ok, nema posljedica.
Summa summarum- nakon svih prica o Petrovoj ja mogu reci da sam bila zadovoljna svime i sto je najbitniije smatram da su pravovremenom odlukom o carskom spasili i mene i bebu. Sve pohvale idu prof.Gasparovic koja je stvarno od prvog dana u trudnickoj, preko pracenja na odjelu i na samom carskom bila uz mene. Vrlo srdacna i ljubazna doktorica. Znala sam ju sresti na hodniku bolnice nakon poroda i svaki put me zagrlila. Takve stvari puno znace. Takodjer sto se tice neonatologije smatram da nismo mogle biti na boljem mjestu.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji