Ja isto ne mogu procjenit gdje mali jer stvarno posvuda lupa,možda malčice više na desnoj strani,al znam da je na zadak još uvijek okrenut ...
Evo ja 35+3 i beba jos uvijek na zadak... Neku noc se beba toliko okretala da sam bila sigurna da se smjestila glavicom dolje ali sam se prevarila... kazu da jos ima vremena da se okrene a opet kazu i da je beba dosta velika .. nekako sumnjam da ce uspjet ako do sad nije... cak sam dobila i uputnicu za polikliniku za 37 tjedan... javiti se na procjenu, pregled i razgovor oko poroda... i naravno receno mi da ponesem torbu sa sobom
Ja sam sad 30+2 jucer bila na kontroli,i bebac je vec okrenut s glavicom prema dolje. Kaze dok.da sumnja da ce se vise okretat jer se namjestio......
Lusilu
Ja sam bila u 31 tjednu i bebica je bila prema dolje. Ali rekao je doktor da se beba može još preokrenuti do 37 tjedna :shock: Valjda neće
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Danas nam je 32+1 i bili na pregledu... Mišica je okrenuta glavom prema dolje i doktor je rekao da će najvjerojatnije tako i ostati...
Da malo osvježimo temu- brine me položaj bebe. Mislim doktor mi ništa ne govori ali iz nekih drugih iskustava sam čitala da kad je posteljica sprijeda da je onda i bebica krivo okrenuta prema naprijed a ne prema leđima. I osjetim ju jako nisko, s glavicom mi pritišće mjehur i osjetim baš dosta pritisak na debelo crijevo. Do sad sam imala dvije trudnoće i nemam pojma kak su cure bile smještene a sad u ovoj puno čitam pa svašta i pročitam. Ne znam trebam li se brinuti zbog položaja? Čitala sam da postoje vježbe ali se bojim sad u 31. tjednu bilo šta poduzimati jer sam otvorena i moram mirovati. Bilo bi mi super da čujem vaša iskustva? Ovo mi se ne čini ko velik problem naspram položaja na zadak ali opet sam čitala da može zakomplicirat porod. Ne znam jel se trebam brinuti ili to i nije tako strašno? Molim vas za vaša iskustva i ako imate koji savjet. Htjela bih da ovaj porod prođe savršeno ali očito se meni svaki put mora nešto zakomplicirati.
Meni je moje drago djetešce u 28. tjednu na UZV bilo okrenuto naglavce, tako da o tome nisam ni razmišljala više... međutim, u 32. dođem opet, a ona na zadak!!! Panika!
Pa sam se bacila na čitanje i proučavanje metoda i tehnika... ali nekako me strah izvoditi sve te akrobacije (ne radi sebe, i zatvorena sam i sve je ok), nego me strah da se njoj može dogoditi nešto tipa obmotavanja popčane vrpce oko vrata, tako da me apsolutno strah pokušavati bilo što na svoju ruku... Sad sam već 34 tjedna napunila i pojma nemam jel se okrenula ili ne. Bilo je nekih većih kretanja prošlih par dana (a možda mi se to samo čini jer je sada i ona veća i jača pa malo žešće i udara), onda jedino što radim je da joj nekako pokušam dati mjesta i opustiti trbuh pa se spustim na sve 4 i opustim, možda se okrene sama...
Jel zna netko kakvo je stanje s carskim rezom u slučaju zatka? Prijateljica mi je išla roditi (drugi porod) prije jedno godinu i pol u Petrovu i porodili su je prirodnim putem na zadak uz puno muke i komplikacija. Ja bih htjela to pod svaku cijenu izbjeći i ići na carski (opet ne radi mene, nego radi bebe)... dakle, ako netko zna za prvorotkinje je li carski u slučaju zatka 100% ili pokušavaju prirodni porod, pa carski tek ako ne ide? Primarno me zanima Sv. Duh, ali ako će me u nekoj drugoj bolnici apsolutno sigurno uzeti odmah na carski, svejedno mi je :)
Drage moje.. Na našem zadnjem pregledu (28+5) je ustvrđeno da je položaj moje curke na zadak.. Prošlo je tjedan dana (29+6), moja panika je na vrhuncu.. Izvodim vježbice, puštam glazbu i svjetlim baterijom (valjda svom mjehuru) i.. Ništa, glavica konstantno s lijeve strane moga pupka, kada obratiš pozornost ne samo da je možeš napipati već se i vidi.. Budući da će mi ovo biti prvi porod, ne da paničarim, histeriziram.. Trebam roditi u KBC Rijeka - zadnje info mi govore da ne brinem, ako nema komplikacija (a do sada ih nije bilo osim što je mića naopako) porod ide vaginalno.. I sad sam na 100 muka, ne znam što mi gore, vaginalno ili carski (navodono je oporavak nakon carskog minimalno 6 mjeseci).. U svakom slučaju, porod me do sada nije plašio, a sada.. Čekam u najmanju ruku rezanje (nečega, ičega).. Ima li netko iskustva s porodom bebe na zadak u Rijeci, i da se pritom radi o prvom porodu, ne o višerotkinji?! Neka riječ utjehe ili.. Neka šansa da se mala okrene? Čitala sam i o vanjskom okretanju dijeteta izvana.. Tko to radi, u kojem tjednu i kako dobiti uputnicu / preporuku za to?
Isprike na hrpi pitanja.. Nisam očekivala ovakav razvoj događaja..
Sortiraj odgovore
Najstariji