Nema straha, ako ti je test senzibilizacije pozitivan dobit ces injekciju jednu odmah i mislim jos jednu kasnije u trudnoci, u guzu, a ovi drugi testovi su vecinom svima ok...
a to odmah saznam rezultate ili? i da... ja se ne bi pikala u guzu... a znam da mi je rh negativan to znam od prije... ... i Marija.. normalno da javim :)
a to odmah saznam rezultate ili? i da… ja se ne bi pikala u guzu… a znam da mi je rh negativan to znam od prije… … i Marija.. normalno da javim :)
A morat ces se pikati, ta injekcija je za slucaj da ti je beba suprotni Rh faktor od tebe i da ju tijelo zbog toga ne odbaci kao strano tijelo... Ako si Rh- sigurno ces ju dobiti, nista strasno, samo nemoj taj dan sjediti na strani u koju te piknu, ja nisam znala pa sam dalje normalno i nakon nekih 2-3 tjedna mi se na tom mjestu pojao ko cvoric ispod koze od te injekcije, kad sam ga pipnula bilo je ko da mi netko zabija injekciju direkt, uzas, ostra bol, zato cuvaj guzu par dana :)
Čekaju se par dana nalazi, mislim da sam ja vadila krv u četvrtak, a po nalaze išla u utorak.. ali to je u Petrovoj, možda je negdje drugdje drugačije.. Sretno!
boobie ... hvala na infu :) nije da se volim pikat (mene i vađenje krvi boli) ali što ću, sve za bebu :) a u guzu se nisam pikala od kad sam mala bila tak da će mi to ziher bit super užitak .... bude dragi morao ljubit i mazit poslje uboda :)
Cloudy, možda će ti test senzibilizacije biti ok pa ćeš izbjeći tu pikicu - tako je meni bilo - isto sam rh- i za vrijeme trudnoće sam 2x radila test senzibilizacije i oba puta prošla bez pikice. Nisam ju izbjegla nakon poroda jer je beba ispao pozitiva
:) a iaj test senzibilizacije mi je u sklopu krvnih nalaza tih ili? i jesi imala još kakve dodatne pretrage pošto si rh- ?
:) a iaj test senzibilizacije mi je u sklopu krvnih nalaza tih ili? i jesi imala još kakve dodatne pretrage pošto si rh- ?
Da, u sklopu toga sta moras vaditi u Petrovoj..
Da, to sam radila u sklopu krvnih nalaza. Ništa drugo posebno vezano za to. Jedino kad rodiš napomeni u rađaoni da si rh minus da bebici izvade krv i za određivanje krvne grupe - to ne rade svim bebama samo onima čije su mame negativne. Imaju oni to u tvojim nalazima, ali nikad ne znaš, bolje spomenuti
ja sam isto RH - i nisu me pikali...očekujem da će me piknuti nakon poroda jer je MM + al nezamaram se time jer mislim da će mi biti tak svejedno di me sve budu piknuli kad primim svog miška...a inače sam isto kao i ti cloudy i nemogu igle ni na slikama vidjeti a vađenje krvi mi je od uvjek traumatično iskustvo
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji