Curke drago mi je da ste uživale u ročkasu, da bar ima više takvih okupljanja, da se fizički upoznamo!
Kit Početnik!! HaHa
Meni baš žao što nisam znala za prijave za ročkas...šmrc...al drago mi je da ste vi sve uživale
cure evo da se javim. izvadili mi krv, nalazi u iduću srijedu. došla doma pojela nešto i dušu ostavila na wc-u od povraćanja. nadam se da će se smiriti više to..
ninika... držim fige da mučnine prođu... meni je jutros bilo onak... u 7 pa u 7 30 ... pa malo poslje 8... baš je dragi komentirao da beba danas zajebava mamu s mučninom
Cure!
Da li koja zna kako se TOCNO priprema caj od svjezeg đumbira????
Dobila sam savijet da nj.koristim protiv mucnine (evo,ako niste cule i vi ostale koje to pati)...ali ne znam koji je omjer vode,đumbira???
Ili to po prilici???
Vise sam luda!!!! Pa skoro 26.tjedan,a ja povracam od svega...željna i vode se napiti!!!
Hvala Bogu- beba napreduje,al me zabrinjava sta poslije svakog povracanja krenu kontrakcije gotovo jacine kao pravi trudovi!!!
Tako da mi je svako povracanje rizik...inace bi pregurala sve...ovako vec kad vidih hranu imam paranoje!!!
Molim vas POMOZITE koja zna sta o tome!!!
Sve bi probala za svog andjelka...samo da bude dobro
Meni je ginekolog preporucio (al se nisam od silnih emocija ni sjetila pitati na koji nacin koristiti),a i u cekaoni mi 1 trudnica rekla da se ona preporodila otkad ga pije...ali kao mora biti iskljucivo svjezi...sad koji omjer...pojma nemam
...vise ne znam sta i kako bi jela..malo,puno,polako ili sporo...svejedno!
Hvala Bogu jedino suhi kruh i voce ostaju! ..tako da od njega radim i pića i sve...jer ostala sva tekucina- ode
Hope... ja sam ovo našla
SASTOJCI:
2 šalice vode
1 žličica svježeg đumbirovog soka
POSTUPAK
Đumbir nasitno naribajte na ribež, iscijedite prstima sok u šalicu i prelijte ga prokuhanom, vrućom vodom. Ukoliko vam je takav čaj prejak, dolijte malo više vode ili ga malo zasladite medom.
ili
Sastojci:
4 šalice vode, 2 komada svježeg đumbirova korijena (5 cm debljine)
Dodaci po želji: med i kriška limuna
Ogulite đumbirov korijen i narežite ga na tanke ploškice. Stavite đumbir u kipuću vodu i kuhajte ga na laganoj vatri 15-20 minuta. Potom procijedite čaj i dodajte med i limun po želji.
ili
Čaj od đumbira se priprema tako što se svježi korijen đumbira isječe na kriške i doda u ključalu vodu, oko 10 kriški đumbira na pola litre vode. Kuha se desetak minuta, a zatim se procijedi. Po želji se dodaju med i limun u čaj.
Svježi možeš naribat i prelit vrućom vodom, djumbir ima dosta intezivan miris i okus pa probaj prvo malo naribat pa vidiš koliko ti odgovara. sretno, držim fige da pomogne!
Sortiraj odgovore
Najstariji