cure jeste kad kupile one stezne bodije ili gačice i jel ima koristi od njih??? vidim da su opet u lidlu
Cure moje... da ne idem opet u temu što me živcira u trudnoći (iako bi mogla i tamo) ... ubiše me savjeti koje dobivam zadnjih dana... a na kraju kad ih krenem proučavat po internetu - to mi je nova opsesija... sve što čujem, tipa jedi ovo, ono, kad beba dođe radi/jedi/nemoj ovo ono, proguglam da vidim tuđa mišljenja i pogotovo savjete stručnjaka... i onda skužim da je 90% stvari krivo... i sad ja vas pitam... kako se oslonit na te savjete... mislim, sad sam u fazi da samo klimam glavom, više se ne nerviram ko na počecima kad sam ludila zbog svega, ali opet... kad beba dođe ziher ću ih opet slušati... pa mi je sad već malo zlo od toga... zadnje je bilo predavanje neki dan da kad rodim moram piti puno mlijeka - ja mlijeko ne pijem već nekih dobrih 18ak godina, ak ne i više... jednostavno mi ne paše... isto kao ni jogurt ni ništa takvo... ponekad mliječne namaze i voćni jogurt i sireve i to je to... i sad ona meni tupi kak ću morat puno mlijeka piti dok ću dojit jer ću kao imat više mlijeka... i ja velim da zna i sama da ga ne pijem, e pa morat ćeš se prisilit... bla bla bla... da bi sad našla na netu da kravlje mlijeko čak i nije preporučljivo za dojilje jer može izazvat alergiju kod beba... i šta na to reći... već se sprdam s dragim da ću morat napravit kompilaciju videa i skriptu u kojoj se pobijaju sve njezine teze i to joj dat da prestane
Cloudy najbolji mogući savjet koji ti mogu dat je da što prije istreniraš sebe da ti na jedno uđe na drugo izađe inace ces ispalit na živce. Ja sam se toliko nervirala oko tih glupih savjeta dok se nekako nisam istrenirala da me ne diraju previše jer sam skoro ko kokica pukla. Jos je meni beba bila na neonatologiji. Ne znam jesam gluplje savjete od nekih dobivala prije poroda ili poslije. Ja ti imam 3 realne prijateljice, sve 3 rodile u zadnje 2-3 godine. Od njih dobijem normalne, ne zastarjele savjete i u bilo kojem trenutku ih mogu zvrcnit ako gori. Ako imas takve normalne osobe oko sebe, njih ces najprije moc poslusat. Sve ostalo ignoriraj i ne živicraj se.
Njadraže mi je bilo kad bi dobila savjet da pjevam bebi jer su eto procitali da je to dobro za neodnosce. A meni beba u inkubatoru s jos 10 drugih. Zamislite sta bi bilo da svi pjevamo. Ili kad bi mi rekli da je mazim. Naime, da mi nisu rekli da mazim svoje dijete, ja ga bit ce ne bi pomazila. To su tako glupi i nepotrebni savjeti. Prvo sam slusala i klimala glavom i smjeskala se. A onda mi je toliko dosadilo da bi primucala i prominila temu. Pametnom dosta.
ma sad je već i super kak je prije par mejseci bilo...sad se već lagano trenitram i polako ulazim u tu fazu uđe-izađe,... ali opet... najgore je to što su ti savjeti svakodnevni i beskrajno blesavi... na kraju mi je već i smješno kad dobijem neki ali opet... čut će ih i dragi... i čuje ih ...i onda ja ko manijak pobijam sve to što čujem/čujemo kad nađem na webu da je zapravo stvar drugačija... sad sam se sjetila još jednog :) kak imamo auto s 3 vrata... vele meni lik i ženska (roditelji i to već dosta dugo) eee da ... šteta što nema 5 vrata sad ćeš se morat praksirat stavljat bebu u sjedalicu ... ja onak wtf... mislim, da ima auto vrata iza beba bi se sama znala smjestit u autosjedalicu ili ? onak, kolko god se trudila ne slušat debilizme nekad dođu i do mozga i onda me to ubije u pojam ...
ja sam mislila da svi roditelji ovog svijeta imaju auto s 5 vrata hahha pa da... ali to mi je u rangu s onim što sam od istih ljudi čula...sad vam prestaje sve u životu... nešto tog tipa, jer sam iskomentirala da bi volila rodit po terminu ili bar ako će beba ranije onda poslije 1.1. da dragi i ja proslavimo sami novu godinu... da bi na to bio komentar pa ovo vam je zadnja koju ćete slavit ... kad beba dođe nema više fešti, rođendana i izlazaka ... ko da ću imat slona u najmanju ruku s kojim neću nikud moć
a što se mlijeka tiče, da, po teoriji moje sveki ako ne piješ mlijeko nema mlijeka... tak da ono, morat ću se valjda prisilit da ga pijem...kad mi je to rekla došlo mi je da joj kažem da mi se kolostrum već počeo stvarat i da svako toliko ujutro skužim da mi je curkalo po noći...samo ne znam od čega je to... ili to možda nije kolostrum/mlijeko nego je neka vrsta soka jer sokove nekak najviše konzumiram ovih dana
hahaha,kaži da će ti sveki čuvat bebu dok ti budeš izlazila...
Bitno je da se pije puno tekućine al nije bitno jel to mlijeko,sok,čaj....ja sam čula da je i piva dobra za stvaranje mlijeka
Tako i ja želim da dođe poslje blagdana al ne zbog izlask već da mogu papat sve one divne stvari koje radimo za božić...al već mi je sad doktorica rekla da je dva tjedna veća od termina tako da...
https://lb1f.lilypie.com/qFUUp1.png
Hahaha joj Boze sto ljudi nece smislit...hahaha sto kaze anakome, kroz jedno unutra, na drugo van ;)
14.06.2014. L ♥
Sortiraj odgovore
Najstariji