curke... ima koja iskustva s kupovinom preko ebaya? narudžba iz kine... pa me zanima kak idu carine, pdv i slično... da me ne bi masu ispalo na kraju
moj muz neprestano kupuje preko ebay-a... imas opciju kupi odmah i na svakom ti proizvodu pise koliko ti je carina.. ugl...ima dosta stvari istih,a da ne treba placat dostavu..
Laura 21.08.2014 :-*
Označi sa strane kućicu di ti piše free shiping i bude ti izlistalo sve proizvode za koji je besplatna poštarina.
isto tak imaš one aukcije di možeš jeftinije proći (to isto imaš lijevo kućicu), naravno ak imaš vremena pratiti te aukcije :P ili to kaj tina veli, buy it now di odmah kupiš.
Uglavnom, za taj shiping si samo označi da ti je free i nebu te došlo ništ ni kunu više nego kaj se treba platit.
vidjela sam da imaju masu istih stvari... ali baš to kod nekih piše da je free shipping... ovo za carinu nisam znala... fala :D ne bi volila da mi dođe nešto pa da još moram iskeširat pol vrijednosti na carinu
znači ak je free shipping nema ni carine ni pdv-a ni ičeg? :) e super :D sad čim lova dođe naručuju se stvaričice hihi
Nije tak cure, free shipping je samo bez naknade za slanje/poštarine, a to ti znači da neke stvari putuju i po mjesec dana jer ih onda ne šalju avionom nego svakako. Računaj si i na to.
Ocariniti ti neće ništa što je ispod iznosa 300kn, odnosno kaj oni ocijene da je jeftinjara.
Ali ako si npr. naručiš neku skupu robu/tehnologju/stvar, mogli bi ti ocariniti i to ti carina sama procjenjuje vrijednost.
Zato ti se isplati naručiti više manjih stvari ili od različitih pošiljatelja (npr. benkicu od jednog, noćno svjetlo od drugog, držač za čaše kaj ide na kolica od trećeg itd.) koji ti onda to šalju u različito vrijeme, pa dobiš više manjih paketića, a ne jedan ogromni koji bi recimo bio sumnjiv.
(Također ti manje gledaju stvari od npr. Kineza, a više ako je iz UK i takvih "fancy" zemalja)
OK...mislila sam si naručiti za nekih 200, 250 kn onih platnenih pelena... naravno iz kine ih je većina (kao i masa drugih stvari) ... znači, ako je to do nekih 250kn ne bi trebali carinit? bude me izludio taj ebay a bome i to istraživanje o pelenama
Sortiraj odgovore
Najstariji