Njega kože - osipi, prištići, suhoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Doris7
    11. Siječanj 2016. 19:22

Afloderm krema je odlicna za suhu kozu, nama rijesila osip oko usta i na celu za 3 dana 

• Ineska3
    11. Siječanj 2016. 22:55

Afloderm nije krema za suhu kožu nego kortikosteroidna krema. Što znači da se mora upotrebljavati s oprezom, što kraće i samo na preporuku pedijatra. Ionako se teško može dobiti bez recepta.

renata6
    12. Siječanj 2016. 07:44

Ineska3

Afloderm nije krema za suhu kožu nego kortikosteroidna krema. Što znači da se mora upotrebljavati s oprezom, što kraće i samo na preporuku pedijatra. Ionako se teško može dobiti bez recepta.

slažem se, to je krema  koja bi se reklo radi "čuda" ali zapravo je itekako jaki lijek.

Doris7
    12. Siječanj 2016. 10:04

5-7 dana po preporuci pedijatrice smo dobili, rijesila i suhu kozu i osip za 3 dana

renata6
    12. Siječanj 2016. 18:19

Doris7

5-7 dana po preporuci pedijatrice smo dobili, rijesila i suhu kozu i osip za 3 dana

to je bio onda neki momentalni osip koji je krema riješila jer inače ova krema se upotrebljava kod težih ekcema kad je puno teže oboljenje i kad više ove klasične kreme ne pomažu.

Doris7
    13. Siječanj 2016. 13:37

Atopijski dermatitis, malo blazi oblik.. ali eto savjet za mame koje se bore osipom neka se posavjetuju sa pedijatrom jer stvarno pomaze

• točkica5
    29. Veljača 2016. 20:35

Pozdrav mame, molim Vas za Vaše mišljenje i savijet.
    Kod previjanja, svom sinu svaki puta namažem guzu sa kremicom i to ju lijepo razmažem po cijeloj pelenskoj regiji, ravnomjerno, tanki sloj. danas je to vidjela jedna pedijatrica i silno me napala da nikako kremu ne smijem razmazivati nego samo preko anusa staviti sloj kreme i zatvoriti pelenu.
    Nastup te pedijatrice je dosta grub i rekla bih nadmoćnog stava nad nama "neiskusnim majkama". Ja sam to odmah odbacija (razmišljajući srcem). Moj muž je s druge strane osoba koja misli glavom i rekao mi je da ne moram odmah tako oštro odbaciti sve savijete koje ta pedijatrica dijeli naokolo nego se malo raspitati o tome. Sve što google pruža su priče o osipima i dermatološkim pitanjima a nisam našla ništa o "pravilnom razmazivanju (mazanju) guze pri previjanju".
    Unaprijed hvala na svim odgovorima....

Nalah
    06. Travanj 2016. 08:51

Malenoj se na desnoj strani brade napravila kao smeđa flekica-puno sitnih prištića,oni se posuše i prođu,ali se stalno vidi ta flekica,tako joj je i oko nosa...mazala sam bepanthenom,ali ništa,ne znam jesu li gljivice

dada34
    24. Travanj 2016. 13:55

Mi vec neko vrijeme imamo atopijski na par mjesta i pitam ja pedicu cime da mazem, dal moze melem jer je to stvarno maleno podrucje i veli moze. I sad nakon mj.dana se pojavilo na vise mjesta i kako god pazili s prehranom i sve nije prolazilo. Neki dan pitala u ljekarni i dobila 3 uzorka biovitalis emolium kremice i nakon 2 dana mazanja po 2 puta skoro vise pa i nemamo. Sad me zanima da li je ta kremica u redu pa da je kupim ili moram prije ipak pitat pedicu?

Danci22
    12. Veljača 2020. 18:31

Mame imam malog 7 mjeseci pojavilo mu se na stomaku i na nogicama  i licu osip skroz crvene tockice sitne dali je itko imao iskustva s takvim osipom? Sutra idemo doktoru..

Danci23

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI