Njega kože - osipi, prištići, suhoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nutella
    26. Lipanj 2015. 14:41

hvala vam cure,odmah cu pogledat na tom linku.
    mali ima 2godine i 3mjeseca
    a prvi put mu se pojavilo malo poslije prvog rodjendana u proljece,trajalo mjesec dana i proslo.sve bilo ok do zime,negdje pred bozic,opet mu izaslo na bradi,pa ubrzo na obrazu jednom pa na drugom,pa na lopatici,pa na ruci,pa onda na nozi dvije.
    i borili smo se aflodermom,advantanom,domacom masti od nevena,a-dermom,evo sad eucerinom,a cini mi se da mu eucerin najbolje odgovara a mozda je to samo ljetni period,ipak je kraj lipnja.mada ovdje na sjeveru njemacke nema ni lj od ljeta. 

Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
    A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....

renata6
    26. Lipanj 2015. 18:09

Miki koža atopičara je problematična jer ponekad reagira na neke bezazlene stvari dok drugi put na tu stvar možda čak i reakcija izostane, bar je nama tako. Kažem zimi je najgore jer takva koža ne podnosi toplinu i pregrijavanje, isto kupanja što manje jer se koža još dodatno isušuje, smanjiti bilo kakav oblik stresa jer isto izbija, odjeća isključivo pamučna, nama reagira i na pijesak, prašinu, pokošenu travu ali kako kažem nekad da i to dosta a nekad sjedi doslovce pored kosilice i ništa... imaš li kućne ljubimce? Jeste li obavili testiranje na alergije, imali netko u obitelji ad?
    Mi smo koristili A-dermu ali nam se nakon skoro pa 5 godina koža zasitila prešli smo na La roshe-posay lipikar za atopičare i nisam ni sam mogla vjerovati koliko se ubrzo povuklo.

• Nutella
    27. Lipanj 2015. 12:58

nemamo kucne ljubimce,i nema nitko nikakav dermatitis u obitelji. moja sestra ima alergiju na pelud i opcenito citavu prirodu u proljece sto se odrazava na suzenje ociju i kihanje.ja i muz nemamo nikakve alergije ni dermatitise.
    u malog to nije ovako strasno kako citam na ovome linku,za sad je to promjera najvise 2cm na tih par mjesta,na pregibima nema nigdje.
    i primjetila sam da se zarumene ekcemi kad je ljut,izgleda da psiha i stres puno utjecu na to,al brzo se smiri.

Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
    A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....

MAMA X2
    05. Srpanj 2015. 10:27

Mame mom bebacu se na pregibu ruke di saka zavrsava pojavila ko crvena kapilara da je pukla na tom dijelu imamo "slaufic"muz kaze da je od debljine al ja nebi rekla jel imao ko slicno iskustvo od cega i kaj bi to moglo bit

Leda2
    09. Srpanj 2015. 09:59

Curke moja bebica je imala crvenu i hrapavu kožu na obrazima, mazala sam sa melemom Mustelom na kraju nam je najviše običny krema za guzu iz ljekarne.

=http://lilypie.com]

lonny
    10. Srpanj 2015. 12:21

Curke pojavio nam se lagani osip iza na vratu i lagano prema naprijed i na pregibu rukice, pretpostavljam da je od vručine. Ne smeta ju ni ne svrbi bar koliko ja kužim. Koža joj je tu dosta suha pa ne znam koliko je dobro da mažem sa sudocremom. Ima netko neki drugi prijedlog?

cloudy
    10. Srpanj 2015. 22:42

Meni je super jecol mast...nekoh 30akmkn u apoteci....isto su jooj se prištići od vručine pojavili i ovo mi je super

Nixie
    11. Srpanj 2015. 22:28

Ja to sve mažem pavlovićkom prije spavanja i povuće se. pavlovićka je zakon 

beag
    14. Srpanj 2015. 10:16

Je li moguce da se pristici od vrucine pojave po cijeeelim ledima skroz do guze, strasno mi je to za vidjeti? :( 

A na celu crvene flekice koje se povuku pa se pojave i tako svako malo, ne znam na sto reagira .. ujutro se probudi nema nicega, za 10 min evo ih... I sve je to krenulo nedavno, prije cca.dva,tri tjedna kako su krenule vrucine. 
    Takoder na vratu ima flekicu koja je suha i crvena i to ga svrbi pa si zna iscesati cijeli vrat da se zacrveni sve okolo naokolo... Namazem mu linola fett kremom pa se ublazi, ali flekica je stalno tu vise ili manje izrazena... jedna dr., gastroeneterologinja je prokomentirala ( jer sam ja mislila da je od mlijeka na koje je alergican ) da je to suha koza, neurodermitis.. iliti atopijski d. 

Renata, ti tu imas iskustva, sto mislis? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.