Nasljedna trombofilija i trudnoća

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

PiaBuu

Broj poruka: 838

Prijavi adminu

Flobela folna, to prvi put cujem, zapravo jako malo ima o njoj na internetu. Q10 je dobar isto dobar i za imunitet,umor i iscrpljenost,antioksidativno djelovanje ima, iz teg razloga sam i njega mislila uvest, isto kao i omegu.. E sad si razmisljam, pa koja je razlika ove folne kiseline i B12 koje si ti imala i one od novalca? Bas se dvoumim oko toga..
    Koliko bih htjela dobiti fragmin toliko me i strah.. Pitala sam gin pred mjesec dana sta ako mi se to ponovno desi, ona mi je na to rekla da bi mi uvela fragmin,cisto da se iskljuci i ta solucija. Stvarno koliko sam gin prosla i sve i jedan mi je rekao da mi je dovoljan aspirin od dana kada saznam za trudnocu.. Razmisljala sam ga eventualno uzimat tjedan/dva ( na svoju ruku ) prije menstruacije? Iz prvog i drugog puta nam se desilo iz prve.. Jesi koristila utrogestan? 
    O tome da prodem nekom drugom nisam razmisljala. vjerovatno bi mi dr rekla da mi ne treba i ne bi dala uputnicu... Isla sam i privatno, pa nista, zali boze... vise znam ja nego sta je ta hematologica znala

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

PiaBuu

Prijavi adminu

Zaboravila sam napisati, jesi mozda obavila imunologa? to mi je preporucio isto

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈

Granger

Broj poruka: 447

Prijavi adminu

PiaBuu

Flobela folna, to prvi put cujem, zapravo jako malo ima o njoj na internetu. Q10 je dobar isto dobar i za imunitet,umor i iscrpljenost,antioksidativno djelovanje ima, iz teg razloga sam i njega mislila uvest, isto kao i omegu.. E sad si razmisljam, pa koja je razlika ove folne kiseline i B12 koje si ti imala i one od novalca? Bas se dvoumim oko toga..
    Koliko bih htjela dobiti fragmin toliko me i strah.. Pitala sam gin pred mjesec dana sta ako mi se to ponovno desi, ona mi je na to rekla da bi mi uvela fragmin,cisto da se iskljuci i ta solucija. Stvarno koliko sam gin prosla i sve i jedan mi je rekao da mi je dovoljan aspirin od dana kada saznam za trudnocu.. Razmisljala sam ga eventualno uzimat tjedan/dva ( na svoju ruku ) prije menstruacije? Iz prvog i drugog puta nam se desilo iz prve.. Jesi koristila utrogestan?
    O tome da prodem nekom drugom nisam razmisljala. vjerovatno bi mi dr rekla da mi ne treba i ne bi dala uputnicu… Isla sam i privatno, pa nista, zali boze… vise znam ja nego sta je ta hematologica znala

Ma ja mislim da nema neke razlike koju god folnu piješ. Novalac je skroz okej, ako je tebi okej. Ono pti znam s druge teme je da u prvom tromjesečju zna izazivat mučninu pa je možda meni ginekologica zato tako preporučila. U svakom slučaju možeš nastavit s Novalacom. Ja ti ništa drugo nisam uzimala jer sam ja zapravo za trombofiliju saznala nevezano uz trudnoću pa sam odmah s prvom trudnoćom dobila heparin.
    Zašto preporučuju aspirin ja ne znam jer je način djelovanja aapirina i heparina ipak drugačiji, ali ako je takav prijedlog tako i napravi. Ja osobno ga ne bih uzimala unaprijed jer će ti zetnut krv nepotrebno.
    Frgagmina se ne moraš bojat, vjerojatno ćeš dobiti neku malu dozu tako da drži to pod kontrolom i neće ti štetiti. Evo ja po tisućiti puta pišem da mi nije jasnk zašto se on ne daje lakše kod problema s pobačajima već se tjera žene da prolaze tu strahotu po ne znam koliko puta...
    Kod imunologa nisam bila, včbaš zato što sam ja unaprijed znala što me čeka kad zatrudnim pa nismo radili ništa dodatno. Ali slažem se da bi to bilo dobro obaviti da ne ispadne da je problem u tom krivom prepoznavanju zametka ili nešto takvo.

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

PiaBuu

Prijavi adminu

Granger, slazem se skroz s tobom, borit cu se za tj fragmin i svakako cu ti se javiti s ishodom! :) 
    Zalosno sta zena mora prolaziti vise pobacaja da bi dosla do njega,al eto... na nama je da promjenimo stvar za bolju buducnost :) 
    kako si ti i tvoja bebica? :) 

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈

Nela2105

Broj poruka: 82

Prijavi adminu

Pozdrav cure,
    Dobila sam upravo nalaze trombofilije pa dok mi domtorica ne odgovori, molim vas pomoc, jer cu izludit.
    Factor V Leiden (G1691A): NEGATIVE
    Factor II - Prothrombin (G20210A): NEGATIVE
    MTHFR (C677T): HOMOZYGOTE MTHFR (A1298C): NEGATIVE PAI-1 (Del/Ins 4G/5G): 5G/5G
    Ovo je nalaz, pa ako se itko razumije u ovo “sto nije dobro” bilo kakav savjet je dobro dosado..

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”
    02/2024 +
    03/2024 srčeko kuca ❤️

Granger

Prijavi adminu

PiaBuu

Granger, slazem se skroz s tobom, borit cu se za tj fragmin i svakako cu ti se javiti s ishodom! :)
    Zalosno sta zena mora prolaziti vise pobacaja da bi dosla do njega,al eto… na nama je da promjenimo stvar za bolju buducnost :)
    kako si ti i tvoja bebica? :)

Svakako javi. Baš bih voljela čuti sretne vijesti. 🤞
    Mi se snalazimo. Život nam se jako promijenio na bolje, ali sad je prepun briga za to malo biće. Vrijedi svake igle i svakog odricanja kroz trudnoću. Beba super napreduje, evo sutra punimo već dva mjeseca što mi je nevjerojatno. Kao da sam još jučer bila trudna...a tako su mi sporo prolazili mjeseci trudnoće... 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Granger

Prijavi adminu

Nela2105

Pozdrav cure,
    Dobila sam upravo nalaze trombofilije pa dok mi domtorica ne odgovori, molim vas pomoc, jer cu izludit.
    Ovo je nalaz, pa ako se itko razumije u ovo “sto nije dobro” bilo kakav savjet je dobro dosado..

Imaš mutaciju MTHFR faktora zgrušavanja što je trombofilija. Ovaj faktor ja nisam radila pa ne znam puno o njemu. U svakom slučaju hematolog će ti to detaljnije objasniti i odrediti terapiju ako je potrebna. Radila si pretrage zbog trudnoće? 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Nela2105

Prijavi adminu

Granger

Nela2105

Pozdrav cure,
    Imaš mutaciju MTHFR faktora zgrušavanja što je trombofilija. Ovaj faktor ja nisam radila pa ne znam puno o njemu. U svakom slučaju hematolog će ti to detaljnije objasniti i odrediti terapiju ako je potrebna. Radila si pretrage zbog trudnoće?

Radila sam pretrage jer sam imala spontani u 18tt.. a sve je bilo okej do tog pregleda

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Today I’m drowning!”
    02/2024 +
    03/2024 srčeko kuca ❤️

Granger

Prijavi adminu

Nela2105

Granger

Nela2105

Pozdrav cure,
    Radila sam pretrage jer sam imala spontani u 18tt.. a sve je bilo okej do tog pregleda

Joj baš mi je žao to čuti. A moguće da je zbog trombofilije... Nadam se da ćeš u sljedećoj trudnoći dobiti terapiju. 🤞

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Nela2105

Prijavi adminu

Granger

Nela2105

Granger

Nela2105

Pozdrav cure,
    Joj baš mi je žao to čuti. A moguće da je zbog trombofilije… Nadam se da ćeš u sljedećoj trudnoći dobiti terapiju. 🤞

Hvala ti.
    Pa iskreno se nadam, prvo se nadam promijeni ginekologice. Danas joj posaljem nalaz na ocitanje (ona mi nije htjela dat uputnicu za trbofiliju, orisla sam privatno) i zena me hladno odbije da ona ne zna ocitat nalaze i nek odem negdi da mi pcitaju

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Today I’m drowning!”
    02/2024 +
    03/2024 srčeko kuca ❤️

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.