Nasljedna trombofilija i trudnoća

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Želja00

Broj poruka: 133

Prijavi adminu

Granger

Želja00

Aha, sretno i drzte se 😀😀😀,vidim da imas jos malo ,al vjerujem da po ovim vrucinama nije ni malo lako
    Hvala ti. ❤️ Želim ti sreću sa sljedećom trudnoćom. Svakako javi kako napreduje.

Hvala, nadam se da ce sto prije 😀😀😀

👩‍🦰30👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel
    4/2022 beba anđel5/2023 baby girl

PiaBuu

Broj poruka: 838

Prijavi adminu

Pozdrav! 
     Bas mi je drago vidjet svemirku i lotu trudne, razveselilo me kada sam to vidjela! :)
    Imam pitanje, pisala sam pred koji mjesec ali malo me zbunilo sta sam procitala da netko prima sa slicnom mojoj dijagnozom slabiji clexane a meni je doktor rekao kada dode do trudnoce da krenem sa aspirinom 
    ovakav mi je nalaz 
    FAKTOR V LEIDEN (R506Q) NORMALAN TIP
    FAKTOR ll POTROMBIN (G2021QA) NORMALAN TIP
    MTHFR ( C677T) NORMALAN TIP
    PAI-1(4G-5G) HETEROZIGOT 4G/5G
    pa ako mi netko moze vise pomoci. Negdje sam citala i za aktivni oblik folne kiseline i folne sa ostalim dodacima vitamina i minerala, ( novalac,elenatal ), sta vi od tog pijete?

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Granger

Broj poruka: 447

Prijavi adminu

PiaBuu

Pozdrav!
    Bas mi je drago vidjet svemirku i lotu trudne, razveselilo me kada sam to vidjela! :)
    Imam pitanje, pisala sam pred koji mjesec ali malo me zbunilo sta sam procitala da netko prima sa slicnom mojoj dijagnozom slabiji clexane a meni je doktor rekao kada dode do trudnoce da krenem sa aspirinom
    ovakav mi je nalaz
    pa ako mi netko moze vise pomoci. Negdje sam citala i za aktivni oblik folne kiseline i folne sa ostalim dodacima vitamina i minerala, ( novalac,elenatal ), sta vi od tog pijete?

Ovaj nalaz je uredan. Imaš mutaciju samo jednog PAI gena što nije neki problem jer ga ima velika većina populacije i to je najlakša i najmanja mutacija koju možeš imati. Vidim u potpisu dva spontana što mi je baš žao i želim ti da čim prije ponovno uspijete i da sve bude u redu, pa možda ako imaš dobrog doktora na osnovu toga predloži Clexane u sljedećoj trudnoći. Na osnovu mutacije teško. A što su ti rekli da smatraju uzrokom spontanih?
    Meni je u planiranju trudnoće hematologinja prepoučila piti folnu kiselinu i B12 i to sam pila 2 mjeseca prije začeća, a na Novalac sam prešla tek u 12 tjednu. Jel to pomaže ne znam, ali sigurno nije odmoglo. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Lota 🌼

Broj poruka: 333

Prijavi adminu

PiaBuu

Pozdrav!
    ovakav mi je nalaz

Hej, evo, npr., ja ti imam PAI G4/4G I MTHFR i opet mi nisi dali heparin, unatoc dva spontana, vec samo aspirin. Naravno da sam u strahu, al ne mogu protiv njih. 
    Ovo tvoje je bas blago i bila bi puno mirnija da bar ja imam samo tu mutaciju, obzirom da nemam heparin. 
    Tako da zivim u neizvjesnosti od pregleda do pregleda  
    I da pijem novalac prenatalne uz sve i duphastone i eutyrox. 
    Tako da imam koktel tableta, uz koje se nadam da ce sve biti u redu, a to isto zelim i tebi, da sve bude u redu 😄

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Granger

Prijavi adminu

Lota 🌼

PiaBuu

Pozdrav!
    ovakav mi je nalaz
    Hej, evo, npr., ja ti imam PAI G4/4G I MTHFR i opet mi nisi dali heparin, unatoc dva spontana, vec samo aspirin. Naravno da sam u strahu, al ne mogu protiv njih.
    Ovo tvoje je bas blago i bila bi puno mirnija da bar ja imam samo tu mutaciju, obzirom da nemam heparin.
    Tako da imam koktel tableta, uz koje se nadam da ce sve biti u redu, a to isto zelim i tebi, da sve bude u redu 😄

Lota želim ti da sve prođe super bez obzira što nisi dobila terapiju. Nije mi jasno zašto ne žele na bilo kakvu mutaciju dati preventivno heparin. Znam da je skup, ali ipak, ako ništa bio bi psihička pomoć. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Lota 🌼

Broj poruka: 333

Prijavi adminu

Granger

Lota 🌼

PiaBuu

Pozdrav!
    ovakav mi je nalaz
    Lota želim ti da sve prođe super bez obzira što nisi dobila terapiju. Nije mi jasno zašto ne žele na bilo kakvu mutaciju dati preventivno heparin. Znam da je skup, ali ipak, ako ništa bio bi psihička pomoć.

Slazem se s tobom, ne zele cut, ali Zadar! Tu je nemoguce dobiti, malo sam proucavala i od prije cure i iskustva i totalno su nemilosrdni. Nista, odlucila sam ici na povjerenje i to je to, sa glavom doktori znaju najbolje! Hvala ti puno. 🤍
    I ja tebi zelim sve najbolje u ostatku trudnoce, ostalo ti je bas malo. 😊

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

• Želja00

Prijavi adminu

Hej zene, evo ja napokon sutra idem po nalaze kod voje doktorice, te se nadam da ce mi reci sto dalje.nalaze sam dobila (  povisen koagulacijski faktor VIII ,te mthfr (c677t)  C/T) i normalno nemam jos nikakve info jer su bili godisnji.te sad sa tim nalazima trebam ici dalje .sve mi se oduzilo,vadenje krvi je bilo u 5 mj. Istina, jedino nam ostaje vjerovat doktorima, te vjerovat da ce sve na kraju biti dobro,te da cemo biti sretni sa svojim obiteljima.

👩‍🦰30👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel

Granger

Prijavi adminu

Želja00

Hej zene, evo ja napokon sutra idem po nalaze kod voje doktorice, te se nadam da ce mi reci sto dalje.nalaze sam dobila (povisen koagulacijski faktor VIII ,te mthfr (c677t) C/T) i normalno nemam jos nikakve info jer su bili godisnji.te sad sa tim nalazima trebam ici dalje .sve mi se oduzilo,vadenje krvi je bilo u 5 mj.Istina, jedino nam ostaje vjerovat doktorima, te vjerovat da ce sve na kraju biti dobro,te da cemo biti sretni sa svojim obiteljima.

Stvarno dugo traje. A opet, najvažnije da si krenula u pretrage, a kad sve riješiš krećeš u novu trudnoću. Baš me zanima što će ti dr. reći. Svakako javi. Držim fige da, pa makar preventivno, dobiješ terapiju pa ćeš barem osjećati manji psihički pritisak. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

• Želja00

Prijavi adminu

Granger

Želja00

Hej zene, evo ja napokon sutra idem po nalaze kod voje doktorice, te se nadam da ce mi reci sto dalje.nalaze sam dobila (povisen koagulacijski faktor VIII ,te mthfr (c677t) C/T) i normalno nemam jos nikakve info jer su bili godisnji.te sad sa tim nalazima trebam ici dalje .sve mi se oduzilo,vadenje krvi je bilo u 5 mj.Istina, jedino nam ostaje vjerovat doktorima, te vjerovat da ce sve na kraju biti dobro,te da cemo biti sretni sa svojim obiteljima.
    Stvarno dugo traje. A opet, najvažnije da si krenula u pretrage, a kad sve riješiš krećeš u novu trudnoću. Baš me zanima što će ti dr. reći. Svakako javi. Držim fige da, pa makar preventivno, dobiješ terapiju pa ćeš barem osjećati manji psihički pritisak.

Receno mi je da za sada nemoram nista pazit,jer nam je dugo trebalo da ostanem trudna, iskreno nadam se da cemo uskoro dobiti neke odgovore.
    Ali nadu mi daje kad vidim sve vas koje se borite ❤️

👩‍🦰30👨‍🦱32
    4/2021 beba anđel

PiaBuu

Broj poruka: 838

Prijavi adminu

Granger, hvala ti.. Mislis da bi mi dali clexane prilikom trudnoce? rekla mi je dr da cu pit andol kada saznam da sam trudna.. dva spontana za redom u manje od godinu dana je nesto sta ne bi htjela nikome, grozno.. uzrok ne znam, znamo samo da sam imala ureaplasmu koja je sad izljecena i nasli su mi hashimoto koji je sad pod kontrolom sa TSH 1.534 sada. jedino to dvoje, cak sam i kariogram obavila koji je uredan.. Sta se tice hematologa, razmisljala sam i ja da prodem ( sta mislite bil trebala? ) trenutacno pijem eurotirox 25/50 svaki dan i elenatal prenatal.

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.