mame moje mi se moramo pohvalit, moj buco ima 9 i pol mj i danas od kad smo se vratili s vjezba se sam posjeda
Moja cura sutra ima. tri mjeseca..rodjena je pet tjedana ranije. Sama drzi glavicu i okrece se sa trbuha na ledja.Bili smo prosli tjedan kod fizijatra jer sve ranije rodjene bebe u vinogradskoj moraju fizijatru dva mjeseca nakon otpusta iz bolnice. Fizijatar ju je pogledao doslovno deset sekundi, pitao me da li se okrece, ja rekla da samo s trbuha, bio je nezadovoljan jer se ne okrece vec sa ledja na trbuh, pitao me jel barem s ledja na bok, ja rekla da ne..komentirao kako im precvrste noge i da ima hipertonus i da moramo svaki tjedan na vjezbe. Ima li netko iskustva s hipertonusom i vinogradskom? Pedijatrica mi je rekla da su na goljaku puno bolji..
Da, Šušak je. Iskreno, onak na prvu mi se nije svidio, ali bila sam unutra sve skupa tri minute pa ne mogu jos sudit. Sve cure koje su bile sa mnom u bolnici i koje su ranije rodile su poslane na vjezbe.
Petrich, to i ja mislim..nisu sve bebe iste i ne razvijaju se jednako. Instinkt mi govori da je s motorikom s mojom curkom sve ok, ali opet ko sam ja da kontriram doktorima kad zapravo o tome nema pojma. Nikad prije nisam ni cula za hipertonus
Moj dječak je imao hipertonus, to je zaključio neonatolog u bolnici pa smo išli na vježbe jednom mjesečno u bolnicu, a svakodnevno smo ih radili kod kuće, već sam to ranije napisala.
Kad čitam ovdje što pišete, stvarno mi nije jasno kakvi su to pedijatri i fizijatri koji forsiraju dijete od tri mjeseca da se okreće. Moj je to radio sa 6mj i to nije kasno, nego normalno, a ako neko dijete to radi ranije, valjda to može. Mi smo s dva i pol mjeseca išli u privatnu polikliniku na pregled jer smo sami htjeli znati što je sve s njim, s obizirom da su nam u našoj bolnici puno toga zatajili, ali to je druga tema. Uglavnom sam tamo vidjela kalendar razvoja djeteta i prema tome sam se nekako ravnala i pratila njegove pokrete. Kod našeg pedijatra isto ima takav kalendar razvoja i on nikada nije napadao zato što nešto ne radi "na vrijeme". Fizioterapeutkinja u bolnici nam je rekla da djeca koja su rođena ranije imaju kao pravo kasniti s nekim radnjama, ali kasnije sve stignu, a tako je kod nas i bilo. To su bila odstupanja u razdoblju od 3tjedna, mjesec dana.
I meni je pedijatrica na pregledu prije dva tjedna rekla da je sve ok, da super napreduje i da je mororika u redu.. ali taj fizijatar nas je poslao na vježbe, idemo u ponedjeljak prvi put pa ću vidjet šta će mi tamo fizioterapeut reći.. Ja s njom radim neke vježbice koje su nam pokazali u bolnici..svi smo dobili iste vježbe tak da je to preventive radi, ali ako je to nešto što ja mogu vježbat s njom doma, neka me educiraju pa ćemo dolazit samo na kontrole.. da me krivo ne shvatite, ako postoji problem s motorikom ici cu s njom svaki dan na vježbe ako treba, ali nekako mislim da malo pretjeruju..a ne znam, možda ću otići po drugo mišljenje na goljak.
Sortiraj odgovore
Najstariji