Motorički razvoj djeteta kroz mjesece

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrich93
    04. Veljača 2015. 19:29

mame moje mi se moramo pohvalit, moj buco ima 9 i pol mj i danas od kad smo se vratili s vjezba se sam posjeda 

kimito
    04. Veljača 2015. 21:00

Moja cura sutra ima. tri mjeseca..rodjena je pet tjedana ranije. Sama drzi glavicu i okrece se sa trbuha na ledja.Bili smo prosli tjedan kod fizijatra jer sve ranije rodjene bebe u vinogradskoj moraju fizijatru dva mjeseca nakon otpusta iz bolnice. Fizijatar ju je pogledao doslovno deset sekundi, pitao me da li se okrece, ja rekla da samo s trbuha, bio je nezadovoljan jer se ne okrece vec sa ledja na trbuh, pitao me jel barem s ledja na bok, ja rekla da ne..komentirao kako im precvrste noge i da ima hipertonus i da moramo svaki tjedan na vjezbe. Ima li netko iskustva s hipertonusom i vinogradskom? Pedijatrica mi je rekla da su na goljaku puno bolji..

kimito
    04. Veljača 2015. 21:18

Da, Šušak je. Iskreno, onak na prvu mi se nije svidio, ali bila sam unutra sve skupa  tri minute pa ne mogu jos sudit. Sve cure koje su bile sa mnom u bolnici i koje su ranije rodile su poslane na vjezbe.

kimito
    04. Veljača 2015. 21:22

Petrich, to i ja mislim..nisu sve bebe iste i ne razvijaju se jednako. Instinkt mi govori da je s motorikom s mojom curkom sve ok, ali opet ko sam ja da kontriram doktorima kad zapravo o tome nema pojma. Nikad prije nisam ni cula za hipertonus

• kukukaka
    05. Veljača 2015. 09:06

Moj dječak je imao hipertonus, to je zaključio neonatolog u bolnici pa smo išli na vježbe jednom mjesečno u bolnicu, a svakodnevno smo ih radili kod kuće, već sam to ranije napisala.
    Kad čitam ovdje što pišete, stvarno mi nije jasno kakvi su to pedijatri i fizijatri koji forsiraju dijete od tri mjeseca da se okreće. Moj je to radio sa 6mj i to nije kasno, nego normalno, a ako neko dijete to radi ranije, valjda to može. Mi smo s dva i pol mjeseca išli u privatnu polikliniku na pregled jer smo sami htjeli znati što je sve s njim, s obizirom da su nam u našoj bolnici puno toga zatajili, ali to je druga tema. Uglavnom sam tamo  vidjela kalendar razvoja djeteta i prema tome sam se nekako ravnala i pratila njegove pokrete. Kod našeg pedijatra isto ima takav kalendar razvoja i on nikada nije napadao zato što nešto ne radi "na vrijeme". Fizioterapeutkinja u bolnici nam je rekla da djeca koja su rođena ranije imaju kao pravo kasniti s nekim radnjama, ali kasnije sve stignu, a tako je kod nas i bilo. To su bila odstupanja u razdoblju od 3tjedna, mjesec dana.

kimito
    05. Veljača 2015. 11:31

I meni je pedijatrica na pregledu prije dva tjedna rekla da je sve ok, da super napreduje i da je mororika u redu.. ali taj fizijatar nas je poslao na vježbe, idemo u ponedjeljak prvi put pa ću vidjet šta će mi tamo fizioterapeut reći.. Ja s njom radim neke vježbice koje su nam pokazali u bolnici..svi smo dobili iste vježbe tak da je to preventive radi, ali ako je to nešto što ja mogu vježbat s njom doma, neka me educiraju pa ćemo dolazit samo na kontrole.. da me krivo ne shvatite, ako postoji problem s motorikom ici cu s njom svaki dan na vježbe ako treba, ali nekako mislim da malo pretjeruju..a ne znam, možda ću otići po drugo mišljenje na goljak.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.