Motorički razvoj djeteta kroz mjesece

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    krafnica
    09. Siječanj 2015. 17:30

Mame jel koja od vas imala zilavu bebu? Moja je rodena u terminu sa 2800 i 50cm. Ima 6 tjedana. Prije tjedan dana pocela se okretat s trbuha na leda, glavu skoro da i ne moram drzat, kad lezi na trbuhu drzi glavu jako cvrsto, pocela je reagirat na igracke koje vise (stalno lupa po njima). Nikad u zivotu se nisam popravo srela s malom bebom i ni sama ne znam puno o motorickom razvoju al mi se cini sve to nekak rano...

Bori
    10. Siječanj 2015. 09:29

I da..normalno je i da su šakice tako stisnute, ali ja K nisam ni otvorit mogla.

krafnica
    10. Siječanj 2015. 09:52

Moja malena kad doji ruke stavi na cicku ko da si ju drzi, tako da mozda onda nije to. Uskoro idemo pedijatrici pa cu joj svakako napomenut to i pitat ju za misljenje...

mmama2
    10. Siječanj 2015. 14:05

mi smo zbog toga išli na vježbe od kojih sam odustala.. bio je čvrst i napet - hipotoničan... već u par odlazaka se stanje popravilo i više ne idemo jer nažalost fizijatri radi prirode posla uvijek nađu neki razlog da i dalje dolazite.. pa ako ne bude sve po ps-u ti se odlasci mogu odužiti na godinu i više dana.. mi smo za 8 dana 6 mjesečnici, sjedi, okreće se, jednako koristi obje strane tijela i apsolutno je normalna beba.. ono kaj hoću reći, ako i dođe do vježbica nije ništa strašno, više je to igra i istezanje sa bebom nego neka strašna vježba..

url=https://lilypie.com]

petrich93
    11. Siječanj 2015. 10:58

Ovako hipertonija je pojacani misicni tonus, a hipotonija je smanjen misicni tonus, puno ljudi to brka, dok je distonija i jedno i drugo  Moj K ce uskoro 9 mj, vjezbaci smo vec 3 mj, razlog je distonija, koja je utvrdena s mj dana dok smo bili u klaicevoj zbog drugog razloga..e sad on je poceo raditi zvukove s dva mj, s 4 mj je vec brbljao, i eto nedavno je rekao tata i prije koji dan mama, dok neki vrsnjaci koje znamo ni a ne kazu, onda vec s dva i pol mj se poceo okretati prema igracki i hvatati je, sad vec par dana pokusava uhvatiti s pinceta hvatom. Do 6 mj se nije okretao s leda na trbuh ni obrnuto, tad smo isli na vjezbice i od tog dana se samo okrece, iduci mj trebamo kod fizijatra na pregled i trebao bi do tad propuzat, al njega nikako dobiti na koljena i rukice kad se za sekundu ispruzi po puzlama ko palacinka  ali nas malo sprijecava kilaza, ima 11,860 g, sad je stao skoro s dobivanjm na kilazi pa se nadam da cemo ga uspijet dobiti u puzeci polozaj, jer nekad zna dignut guzu al to kratko traje.. 

antonio
    11. Siječanj 2015. 18:28

e tako i moj prvi sin uopce nije puzao a za svoj prvi rodendan prohodao.,.,drugi sin sa 7 mj propuzao a sa godinu i pol je tek prohodao.,.,tako da ni ja ne idem na nikakve vjezbe sa djecom stavljam ih na pod na tepih i pustam ih da se sami gibaju

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.