Meto ajme divno, i ja planiram s curama jedan vikend sad dok ne zahladi. I ja se molim kasnije od 23h, jer još sam ovaj tjedan na godišnjem, ali bitna je nakana ❤️
željica dobrodošla 🙏🏼 Iskreno,čula sam za taj FC program, ali koliko sam shvatila, meni, za moj problem teške endometrioze i fizičkog oštećenja epitela jajnih stanica i vrlo upitne prohodnosti jajovoda, to zaista ne može pomoći. Koliko sam shvatila radi se o praćenju ovulacije, bazalne temperature, vaginalnog iscjedka, tempiranja odnosa i tim nekim početničkim metodama koje su definitivno dobre za parove koji nemaju ozbiljnije dijagnoze. Da sam ja jedan od tih parova, svakako bih isprobala to. 🥰
Koliko sam ja citala, svakakvih slucajeva ima. Da je u pocetku pracenje da bi se doslo do dijagnoze, a onda ako je potrebno terapija, cak i zahvati, medicinski sve sto moze pomoci.
Citam neka iskustva i misljenja, ali nista svjeze nisam nasla..
Martina1982 sretno sretno!! 🙏🏼
malagarava čestitam i 🙏🏼 da sve bude dobro! Martina 1982 također!
željica ja idem na FC...ne znam sta bi ti rekla pošto ne znam tocno tvoju situaciju i problem. Ugl. ja sam odlučila da MPO nije trenutno moj put a pošto je ovo jedina opcija (imas zapravo joj jedan slican program FEMM se zove...) koja se nudi kao alternativa krenula sam na to.
Ja sam na prvi susret došla sa stavom da mi tamo ne mogu ništa reći šta već ne znam (dosad sam ipak saznala neke nove stvari) i da to ne može pomoć ako je muški faktor (što i dalje mislim jer ga oni ne obrađuju u Hrvatskoj) ali da mi ipak ne može odmoć, a tako i je za sada!
Osobno me užasno živciraju članci s kršćanskih portala koji FC dižu u nebesa kao "rješenje svih problema" jer to mi je i prije odlaska tamo bilo jasno da pišu ljudi (svećenici) koji nemaju pojma točnu problematiku i da to nije tako ali eto....ne mogu reći da je nešto loše i da ne savjetujem!
♀♂ 30 g.
nadanja za + cca. 3 god
ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.
Malagarava čestitam od srca!
I ja sam čitala za taj FC i činilo mi se ok. Mislim da dosta toga prouče i svakom se posvete. Dr Ujević na Sv.Duhu surađuje s njima. Mislim da ak u 4 g ne zatrudniš da pošalju u MPO vode. To sam negde pročitala. Mi smo planirali ići, ali mislim da bi nas nakon nekog vremama ipak poslali na potpomognutu.
Uh, onda je to bila sigurno ranije ovulacija, jer znam da se u urednom ciklusu od cca 28 dana, kad žene ostanu trudne, ne može još ništa vidjeti nekakvih 10ak dana, a pošto je tebi 41 dc, onda ima smisla da se to već vidi, ali onda ti nije 14dpo, jer tehnički mislim da nije moguće da se tako rana trudnoća vidi na uzv 14 dpo. Neka me ispravi, ako sam u krivu, neka od trudnica ovdje, primjerice Vaki 😃 Bilo kako bilo, molit ćemo da sve bude u redu, zaredale se lijepe vijesti ovdje, neka se tako nastavi 🙏🏼😍
E mozda sam ti ja pobrkala poklopce i loncice jer nije bilo moje doktorke koja prica Hrvatski nego svabica. Pa ju ja vjerojatno nisam ni skuzila sto se toga dijela tice. Ali znam da smo zadnji odnos imali prije 16 dana. Od tada sam napravila 5 testova. Od toga 2 pozitivna tek u ponedjeljak. Tj. Jucer. A ona kaze da vidi trudnocu 2 tjedna taman...
Zeljica ja sam isla googlati da vidim o FC, za nas to nije jer bez ICSi-a ne mozemo doci do embrija, ali zasto ne probati, pogotovo "pocetnici" i oni koji nisu u kasnim godinama iako mislim da je to opterecenje za zenu jer se par mj prati i biljezi sve,malo je duravo, a opet malo koja zena ne poznaje svoje tijelo da ne bi mogla vec sad ispisati par str. A onda dolazi do umisljanja simptoma (kod mene) pa to ispada zacarani krug. Ne znam, ovako na prvu me se nije dojmilo, radije bih isla u prirodnjak s blagim ljekovima i tempiranjem odnosa, takodjer je malo duzi put (kako kod koga) ali daje neku siguricu.
Nemoj me krivo shvatiti, to pisem iz ovog mjesta trenutno jer jedino sto sam shvatila je da vrijeme ide i prebrzo i ne zelim zaliti za nicim, a kad cemo dobiti blagoslov za majcinstvo- to samo dragi Bog zna☺️ A nece se On ljutiti ako si malo i pripomognemo😌😍
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Malagarava javi nam se s betom☺️
Martina samo nemoj precesto ici na uzv, to steti u prvim tjednima a i ako je rano za vidjeti nesto ces si stvoriti dodatan stres. Sad bi trebala biti 4-5tt da se vidi GM, iskreno ne svidja mi se sto testici pokazuju razlicito, sad bi vec lucenje hcga trebalo biti vece i testici tamniti, jel tamne? Ako mozes idi vaditi betu, ona je jedini tocni pokazatelj dali trudnoca ide kako treba. . 🙏
Mi smo tu😊
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Curee drage dugo me nije bilo ali sam bila u molitvi svaku vecer🙏🙏 i uvjek ste u molitvama imala sam neki zdrastveni drugi problemcica al ok sad
Kako ste vi sve?
Ja sam nekidan bila za dogovor sad u 9 misec za prirodno i uzimat onaj fermares 5 dana ×3
Ako to ne uspije u 10 misec stimulirani ali nadamo se 🙏🙏 uspijehu Falile ste mi nastojat cu popratit ovi dana saljem velike pozdrave❤
Draga mozes li nam reci kako je ona zenica o kojoj si pisala… cesto se sjetim tvog posta… mozda si nesto jos pisala ali mi prebjegao post…
Malagarava znaci tako me razveselio tvoj post… cestitke i urednih 9 mj ti zelim ❤
Hej tila sam vam bas reci da i dalje je u tom stanju malo napreduje ali jos je u induciranoj imala je doasta zhvata !! I dalje molimo svi i za sve nas!🙏🙏🙏
A malecka je super napreduje!❤
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Malagarava cestitke i ovdje od srcaa❤🎉🎉🙏
Martin1982 cestikke i samo smireno i bit ce tok sve samo se moliti i mirovati obavezno betu vaditi!
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Cure, hvala vam na svim odgovorima za FC 🥰
Ja nekako i jesam pocetnik, endometrioza je i moja sudbina, ali nakon operacije u 12.mj jos uvijek sve cisto, al i dalje se nista ne dogadja...
Razmisljala sam o tome jer nekako mi je potpomognuta jos uvijek zadnja opcija ( ne osudjujem apsolutno nikoga, svatko sebi bira i pokusava ono sto misli da mu moze pomoci, a i tko zna kad ce meni to postati iduca opcija) pa bi za sada mozda probala ovako nesto.
Javim vam se s dojmovima ako se odlucimo 😊
A do tada za sve nas molim jer to mi je jos uvijek najdraza opcija 🙏🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji