Moguća trudnoća?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mamika3
    11. Svibanj 2018. 16:50

Arsancres

andjelina9622 hvala ti
    Nadam se da će sve biti ok. Danas sam imala baš loše iskustvo, ispričavam se ako nije mjesto za komentar.
    S obzirom da sam se prije godinu dana tek trajno promijenila prebivalište u Zg, nisam mijenjala još gin.jer nisam tada imala potrebu. Svakako sam imala u planu i prije cca 2 tjedna sam zvala hrpu ordinacija i nitko me nije htio primiti jer kao prekrcati su, a samo sam zamolila za prebačaj kartona (nije mi bilo u peti da ću ostat trudna baš sad) i na koncu me jedna gin.ipak rekla primiti ako je takva situacija ali odmah mi je odbrusila da do 7.mj ne pomišljam na pregled ili išta od nje. Rekla sam da nije problem i da ću svakako doći se upisati. Da bih danas, nakon možda 2 tjedna maksimalno ja došla,u PRAZNU čekaonicu, sjedila 20min i na koncu je izašla sestra i ja joj objasnim da sam se došla upisati + da sam trudna i da mi je ovo prva trudnoća, da zapravo imam samo kućne testove i nalaz bete, da mi nije još niti potvrđena, a ona me hladno odbila jer kao njima su velike gužve, neće me primiti i neka odem kod privatnika ili u neki DZ koji nema puno pacijenata. Nisam se htjela živcirati niti svađati pa sam se okrenula i otišla ali čim sam izašla iz zgrade sam se razljutila. Ne razumijem takvu (ne)etičnost. Smiju li oni uopće odbiti trudnicu? Kad sam zvala DZ u kojem imam zubara, ta gin.mi je odbrusila da zašto bi me primili sa drugog kraja grada i da sam im daleko po adresi i neka si nađem neki DZ bliže. U principu ona može primiti ali ne želi jer nisam blizu u kvartu (?) Rekla sam joj na to da u istoj zgradi imam i zubara već duže vrijeme pa ne vidim problem ali je samo na to rekla e pa nama je problem. Pa evo ja sada pitam vas za savjet što da radim? Razmišljala sam otići na neki hitni prijem i jednostavno reći da mi nije dobro, da me 5 ordinacija ne želi primiti jer nemaju mjesta i neka mi tamo netko utvrdi trudnoću. Ne znam šta da napravim. Doslovno sam očajna. Privatniku bi i imala platiti možda jedan pregled ali što imam od toga kad mi treba socijalni u gradu gdje živim. Uostalom, pa ja svoje zdravstveno plaćam, zašto mi se ne omogući pravo na liječnika?

Apsolutni bezobrazluk!!!!!Napravi kako si naumila,idi na hitnu....I ja bi jos na tvom mjestu napisala mail,ko ovaj gore post,i poslala svugdje gdje se mogu zalit!Stoka!Sretno!!!!!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

Arsancres
    12. Svibanj 2018. 15:24

Klokanice drage, samo da vam javim, išla sam jučer na hitnu. Jedva su me pristali pregledati jer očito moraš doći u dijelovima da te itko doživi. Taman sam im prekinula popodnevnu kavu pa ih je valjda to izbacilo iz takta..al ja se uopće nisam dala smesti, ponašala sam se kao da mi je to zadnje što moram napraviti. Gin me pregledala i rekla da kao nešto nepravilno kao GV nazire u materinici ali premaleno je i da je to nešto nisko, a da to nije dobro uopće i obično mora biti na samom vrhu da bi ona rekla da su prognoze dobre. I dodala da s obzirom na redovan ciklus i kašnjenje od 7 dana da je to sve nešto čemu ona ne vidi smisao.  Da se u 5.tjednu već srce čuje u normalnim trudnoćama. I u prinicpu rekla neka se javim svog ginekologu za dalje i da ona nema što reći. Izvadili su mi betu, ponovo se poduplala, 132% je narasla. Ne znam šta bih mislila, ne želim se tješiti ali mislim da ću potražiti drugo mišljenje jer beta se lijepo dupla, već 3 nalaza imam, nemam bolova niti krvarenja..možda je ovulacija bila kasnije tj.kasnija implantacija. Mislim da je jako dobro znala da nemam uopće neke bolove i da sam stvarno došla da mi netko potvrdi testove pa ne isključujem da je zato bila toliko nezainteresirana i možda namjerno negativna. Ja svakako mislim da je jedan liječnik po svojoj savjesti dužan pregledati pacijenta, ako već ne po hitnosti. Uostalom, došla sam u 4 popodne, možda bih i shvatila da sam im banula u 2 ujutro.
    Što vi mislite i naravno ako neka ima iskustva, jel moguće da se ipak to razvije u dobrom smjeru?

mamika3
    13. Svibanj 2018. 14:33

Ako nesto pomaze....Ja sam imala tri normalne trudnoce i ni u jednoj srceko nije kucalo sa 5 tjedana!Sad u trecoj sa 6plus 3,srce se nije culo,ali ginic je samo rekao mala trudnoca dodji za dva tjedna!I onda je sve bilo ok!Otidji po jos jedno misljenje definitivno!Sretno i javi se

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    13. Svibanj 2018. 14:34

Nastavak...Ovo sta je komentirala za polozaj,da je nisko,e stim nemam iskustva!Mozda netko drugi ima

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

Arsancres
    13. Svibanj 2018. 18:01

mamika3 hvala ti Cijeli jučerašnji dan sam provela za kompom tražeći slična iskustva i nekog ginekologa kod kojeg bi mogla otići, a da je čovjek prvenstveno, Naišla sam na iskustva gdje se ženama tek u 7. ili 8. tjednu čulo srce, a rodile su velike i zdrave bebe. Tako da neću si uopće dopustiti da me jedna doktorica uvjeri u nešto. Odlučila sam se za drugo mišljenje kod ginekologa Majnarića, ne znam jel smijemo navoditi ovdje uopće to tako javno, no u svakom slučaju samo bi htjela reći da mi je čovjek odgovorio na mail u 21 sat navečer, subotom u roku 15 minuta. To mi je samo potvrdilo ono što sam pročitala o njemu. Također, rekao mi je da je to suviše mala trudnoća da se ikakvi ishodi ili raspleti naglo donose, da može biti sve uredno, neovisno o niskom smještanju, da postoje uredne niske trudnoće. Dao mi je kontakt broj, naručujem se sutra čim mu se ordinacija otvori i javim se sa novostima. Svakako ću sutra ići izvaditi betu ponovo, to će biti 4. i ako se i ona dupla pravilno onda mislim da nema smisla više vaditi, bit će što On gore naumi. Puno vam hvala svima na podršci, divne ste sve. Osim supruga, nitko ne zna i strah me ikome i govoriti upravo zbog raspleta, a imam osjećaj da me vi ovdje razumijete

Snoopyiica95
    14. Svibanj 2018. 15:13

Pozdrav damice, evo mene nazad 😊 
    Bas sam došla od gin. Ne razumijem ju, za poz test i izostanak menge u 4 mj i sve navedene simptome mi nije nista rekla, samo da ce mi nastupiti ovulacija, i da mi desni jajnik miruje, a da ce lijevi ovulirati, da mi je endometrij zadebljan ali da necu procuriti. Sad da vas pitam jer mi ona nije odgovorila, zar je normalno da samo jedan jajnik ovulira ili? I da ovulacija dode 9 dana poslije menge?  
    I ako mi moze netko prevest nalaz, jer ja ne znam i ne mogu procitat 🤨🤨

mamika3
    14. Svibanj 2018. 15:42

Djizs...Mislim da ni ona sama to ne moze procitat!

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    14. Svibanj 2018. 15:45

Arsancres

mamika3 hvala tiCijeli jučerašnji dan sam provela za kompom tražeći slična iskustva i nekog ginekologa kod kojeg bi mogla otići, a da je čovjek prvenstveno, Naišla sam na iskustva gdje se ženama tek u 7. ili 8. tjednu čulo srce, a rodile su velike i zdrave bebe. Tako da neću si uopće dopustiti da me jedna doktorica uvjeri u nešto. Odlučila sam se za drugo mišljenje kod ginekologa Majnarića, ne znam jel smijemo navoditi ovdje uopće to tako javno, no u svakom slučaju samo bi htjela reći da mi je čovjek odgovorio na mail u 21 sat navečer, subotom u roku 15 minuta. To mi je samo potvrdilo ono što sam pročitala o njemu. Također, rekao mi je da je to suviše mala trudnoća da se ikakvi ishodi ili raspleti naglo donose, da može biti sve uredno, neovisno o niskom smještanju, da postoje uredne niske trudnoće. Dao mi je kontakt broj, naručujem se sutra čim mu se ordinacija otvori i javim se sa novostima. Svakako ću sutra ići izvaditi betu ponovo, to će biti 4. i ako se i ona dupla pravilno onda mislim da nema smisla više vaditi, bit će što On gore naumi. Puno vam hvala svima na podršci, divne ste sve. Osim supruga, nitko ne zna i strah me ikome i govoriti upravo zbog raspleta, a imam osjećaj da me vi ovdje razumijete

Ovo mi se vec cini ok,kako je on to objasnio!I ne volim kad ginekolozi,kao ona dr na hitnoj,odmah donose zakljucke bez ikakve nade da ce bit bolje!Jesi vadila betu danas?Ili sam krivo skuzila da ides danas?

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

Arsancres
    14. Svibanj 2018. 16:16

idem baš kroz sat vremena vaditi 😊
    snoopyiice, ja nalaz uopće ne vidim isčitati, baš je ružan rukopis. Ovo za jajnike je moguće jer koliko znam, ne ovuliraš uvijek iz istog jajnika već se izmjenjuju po mjesecima. Zato vjerojatno vidi promjene na jednom. Što se tiče endometrija, meni je rečeno da je on zadebljan pred trudnoću i neposredno pred menstruaciju, a sad koliko je moja gin u pravu, ne znam. Malo me buni kod tebe onda ako je rekla da neces procuriti,a isto tako i da nisi trudna (?) Jako je nejasna tvoja doktorica,jesi razmišljala da odes nekom privatniku na pregled?

Monikaharmonika
    14. Svibanj 2018. 21:45

Snoopyiicaa

Pozdrav damice, evo mene nazad 😊
    Bas sam došla od gin. Ne razumijem ju, za poz test i izostanak menge u 4 mj i sve navedene simptome mi nije nista rekla, samo da ce mi nastupiti ovulacija, i da mi desni jajnik miruje, a da ce lijevi ovulirati, da mi je endometrij zadebljan ali da necu procuriti. Sad da vas pitam jer mi ona nije odgovorila, zar je normalno da samo jedan jajnik ovulira ili? I da ovulacija dode 9 dana poslije menge?
    I ako mi moze netko prevest nalaz, jer ja ne znam i ne mogu procitat 🤨🤨
    hvala vam..

Ono prvo nešto GIN: uredno
     Pod  UZV piše : da je endometrij 9 mm i uredna morfologija oba jajnika

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani