Mame koje ne doje nego koriste formulu/dohranu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MiniCooper26
    20. Listopad 2019. 13:17

Matejaaa

Dal vaše bebe imaju ritual hranjenja , svaki dan u isto vrijeme?

Pa sve zavisi.. Kako kad... Mi se budimo oko 8 8 ipo, nekad 7 ipo.. Onda hranjenj, kakica pa setnja 😁 u kolicima soava do nekih 11,hranimo se pa igramo do nekih 12 12 i nesto.. Spavanje do 2, zavisi nekad i duze.. Pa onda hranjenje.. I sve tako.. Uglavnom nikad nije tocno u isti sad ali tu je sve negdje.. Uglavnom svaka 3 3 ipo sata zavisi koliko je pojeo prehodno hranjenje.. Ali uvijek nam je isto kupanje oko 8 do 8 ipo nahranjeni do 9 spava i onda buđenje 3,4,5 sve zavisi koliko pojede.. Bar ja mislim

• Marina111
    20. Listopad 2019. 14:08

Kolko većinom pojede , kolko je stara beba ?

MiniCooper26
    20. Listopad 2019. 21:01

Matejaaa

Kolko većinom pojede , kolko je stara beba ?

Beba ce 9.11 napuniti 4 mjeseca 🙏💙.. Ja mu pravim 180 .. Nekad pojede sve nelad pojede 150...ali mi draze napravit vise pa da ostane nego se misliti jeli gladan.. Poslije kupanja (8,8 ipo, a obrok prije toga bude oko 5 5 ipo, 6) zna pojesti i 210 jer ga to kupanje valjda izmori i ogladni 

PatyDi
    21. Listopad 2019. 16:57

Koje AD koristite? Ja sam danas malo proucavala i svi sadrze secer, cak i Hipp Pre 😯 Mi smo na Beauty Baby Pre koje nema secera, malac super dobija na tezini, a danas uzela zadnju kutiju i kazu da nema na skladistu u HR i ne znaju kad ce dobiti 😱. Uzela sam i BB 1, ali taj ima secera 😠 Ne zelim mu mijenjati bespotrebno vrstu, a opet ne zelim da mi pocne previse dobijati posto je velika beba jer mu je za sad ovaj Pre skroz dovoljan...

Frajla
    21. Listopad 2019. 18:02

DijMar

Koje AD koristite? Ja sam danas malo proucavala i svi sadrze secer, cak i Hipp Pre 😯 Mi smo na Beauty Baby Pre koje nema secera, malac super dobija na tezini, a danas uzela zadnju kutiju i kazu da nema na skladistu u HR i ne znaju kad ce dobiti 😱. Uzela sam i BB 1, ali taj ima secera 😠 Ne zelim mu mijenjati bespotrebno vrstu, a opet ne zelim da mi pocne previse dobijati posto je velika beba jer mu je za sad ovaj Pre skroz dovoljan…

A gle, secer je sasvim normalan sastojak hrane... 
    Je da ga mi gledamo negativno, ali velika vecina hrane ga prirodno ima u sebi, npr zitarice
    Bas sam imala nedavno razgovor s prijateljicom, kaze gledala je one vocne plocice za djecu, kao, pa to je puno secera. A to je od susenog voca, pa naravno da ima puno secera 🙃
    Ugl, ja mislim da treba s AD otprilike pratiti dob i mjenjati ih "po pravilu" kad koje treba ici... jer u razlicitoj dobi imaju razlicite potrebe za hranjivim sastojcima
    Mi smo tamo negdje od cca 8mj uveli ad, prvo sam davala plus (za djelomicno dojenu djecu), kad sam prestala dojiti presli smo na 2 (6-12mj) i onda iza rodendana na 3, tj junior (1-3 god)

PatyDi
    21. Listopad 2019. 18:53

Frajla

DijMar

Koje AD koristite? Ja sam danas malo proucavala i svi sadrze secer, cak i Hipp Pre 😯 Mi smo na Beauty Baby Pre koje nema secera, malac super dobija na tezini, a danas uzela zadnju kutiju i kazu da nema na skladistu u HR i ne znaju kad ce dobiti 😱. Uzela sam i BB 1, ali taj ima secera 😠 Ne zelim mu mijenjati bespotrebno vrstu, a opet ne zelim da mi pocne previse dobijati posto je velika beba jer mu je za sad ovaj Pre skroz dovoljan…

A gle, secer je sasvim normalan sastojak hrane…
    Je da ga mi gledamo negativno, ali velika vecina hrane ga prirodno ima u sebi, npr zitarice
    Bas sam imala nedavno razgovor s prijateljicom, kaze gledala je one vocne plocice za djecu, kao, pa to je puno secera. A to je od susenog voca, pa naravno da ima puno secera 🙃
    Ugl, ja mislim da treba s AD otprilike pratiti dob i mjenjati ih "po pravilu" kad koje treba ici… jer u razlicitoj dobi imaju razlicite potrebe za hranjivim sastojcima
    Mi smo tamo negdje od cca 8mj uveli ad, prvo sam davala plus (za djelomicno dojenu djecu), kad sam prestala dojiti presli smo na 2 (6-12mj) i onda iza rodendana na 3, tj junior (1-3 god)

Mozda nisam "normalna", ali samo se bojim da mi mali ne bude buco 😬 

Frajla
    21. Listopad 2019. 21:15

DijMar

Frajla

DijMar

A gle, secer je sasvim normalan sastojak hrane…
    Ugl, ja mislim da treba s AD otprilike pratiti dob i mjenjati ih "po pravilu" kad koje treba ici… jer u razlicitoj dobi imaju razlicite potrebe za hranjivim sastojcima

Mozda nisam "normalna", ali samo se bojim da mi mali ne bude buco 😬

Razumijem te. Bebe na AD su obicno u prosjeku bucmastije od dojenih. Ali mislim da to stvarno nema nikakve veze s tim kakvo ce djete biti kad bude vece. Evo moj je stalno bio s tim dobivanjem kila na donjoj granici, a kad je poceo konkretnije jesti dohranu (tj. "pravu" hranu), tamo negdje s 8-10 mj dobio je puno vise nego po tablicama 🙈 Srecom imam doktoricu koja stvarno nikada nije gnjavila oko tablica po pitanju bilo cega, od debljanja, rasta, motorike...
    Naravno, i ovo kako sad napreduje ne znaci da ce tako i za 5-10 godina
    Ti bi njega na keto dijetu 🤪
    Naravno, na kraju trebas napraviti sto mislis da je najbolje za vas dvoje. Ali eto, po meni je sasvim normalno da hrana ima udio secera, ne u smislu da je netko umjeso u AD par zlica secera, nego da ono od ceg je proizvedeno (kravlje mlijeko) prirodno u sebi ima udio secera.....

• Petra05
    21. Listopad 2019. 21:20

Nemoj se bojati, moj pije bebimil od rodenja, pa je skroz vitak, jednostavno je takve grade, a bome dosta pije i mlijeka i jede dva obroka
    Neke bebe su na cici pa su kao bumbari, mislim da je to vise od bebe do bebe

PatyDi
    21. Listopad 2019. 22:02

Ako je pokupio tatine gene onda moze jesti sta god i nece se udebljati, a ak je moje onda ce ga i voda zbuckati 😅😅😅

kzeli
    22. Listopad 2019. 13:18

Kak su vam bebaci reagirali kad ste presli na vece sisace?  Mi prelazimo od sutra na vece idu na od 3 mj na tomme tippe...  I koliko puta vam klopaju po danu nas nekih 5-6 puta 200 ml s tim da jede otprilike sva 3 - 4 sata kako kad al zadnje je navecer oko 8-9 i do ujutro 6-7 spava 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.