Ninche posto smo u istoj pokrajini bas cu probat jos jednom otic u AOK ali ovaj put cu otic u neki drugi. Sva sreca pa cuvam te sve racune od tableta i od vadenja krvi. Jedino sto se tice ultrazvuka to mi je totalno nejasna situacija. Gin mi je rekla da mi AOK pokriva samo tri uzv-a tokom trudnoce kao u svakom tromjesecju jednom, te da ja ako zelim svaki put imat moram uzet taj kao paket za 100e ja sam naravno odmah pristala ali fora je u tome sto ja za to uopce nisam dobila racun nego sam novce dala njenoj med sestri na ruke, to mi je totalno cudno ali neka im bude. Kazem, za svoje dijete mi nije zao dat i opet bi dala i nije to ne znam kakav novac ali eto..
Mamica bas nam javi sta ti kazu u bolnici :) mi cemo ici u veljaci i bas sam znatizeljna kako izgleda, i sto ce mi rec.. bas sto ninche kaze sto se porod blizi mene sve vise stvari zanima :D
svi me ispituju jel pripremam vec stvari za bebicu a ja ludim haha ja bi sutra vec otisla sve kupit al se suzdrzavam jer znam da je rano i da svejedno ne mogu nista po stanu dok je vani ovak hladno..
sta se radi danas? jel se bebice mrdaju? :)
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Pandice ja sam cula da tablete ne pokrivaju jer njih nije obavezno piti, vecinu tih stvari unosimo u organizam hranom.. ja sam danas na salteru okvirno pitala, nisam imala sve papire da ih odma prilozim ali cuvam sve racune pa cuse pozabaviti s time kad budem na cuvanju trudnoce.
Ninche to sam ja bas napisala neki dan ovdje, nama su isto rekli da ove Elevit tablete ne pokriva zdravstveno jer se to moze unijeti hranom ali da vracaju za tablete koje sadrze samo magnezij, cink, jod, bez ostalih vitamina u kombinaciji. To u AOK imaju na racunalu popis za sto vracaju a za sto ne i onda je muz pitao jel se moze taj popis vidjeti negdje na internetu i kaze zena ne to je kao njihovo interno da bi mi gin rekla da probam otic u drugu poslovnicu jer ima slucajeva da ti u jednoj hoce dat a u drugoj ne haha ne znam na koju foru al probat cu..
Eto Pandice znala sam da sam negdje cula tu info
Ja cu se povesti za ovim sto mi je rekla gospoda za pultom danas, ali bi bilo super da imamo taj popis pa da se ne nadamo previse. Ja je nisam pitala za taj popis, uopce mi nije palo na pamet. Odnjet cu sve papire pred kraj trudnoce i daj boze srece pa da nam nesto vrate.
2410 bas mi se svida tvoja ideja da napravis tako nesto da bliznje,vrijeme leti i vise se ne vraca i ponekad nam bude zao da nesto nismo ovjekovjecili ili zabiljezili na neki nacin..
Bila sam danas u 2bolnice da se raspitam kad je ta info vecer..u prvoj mi je bila bas simpa zenskica i sve mi je isprintala i ima obilazak u cetvrtak,pitala sam za babicu kazu da je oni imaju u bolnici,a vise cu saznat u cetvrtak..druga bolnica ima info vecer sljedeci tjedan al muz radi tad tak da cemo tamo ici na neki drugi termin..bas se veselim cetvrtku 😊
Ma razmisljala sam o toj obiteljskoj sobi i tak i tak cu tamo biti par dana tako da nije bas tak potrebno da sa mnom bude u bolnici i preko noci..nek odmara tih par dana 😆
Kod mene je isto hladno i cesta je skliska tak da moram bas pazit kad hodam,al dobro idem sam do posla i nazad...
Kako ste vi??
2410 odlicnu ideju si i nama dala!! Stvarno jako lijepa uspomena! 😊😊
Mamice javi novosti nakon obilaska da vidimo sto i kako je kod tebe. Kad je tebi termin? Nisam zapamtila
Mene zanima jos jedna stvarcica, kako su do sad izgledali vasi posjeti Doktorici? Ja sam bila krajem srpnja il pocetkom kolovoza na kompletnom pregledu i pocela sam piti vitamine, u rujnu se dogodila bebica, i prvi pregled sam napravila tek u studenom, doktorica mi je potvrdila trudnocu s 9tjedana.. od tad je uvijek napravila ultrazvuk ali me posle "dolje" nije pogledala. Potala me prosli put dal je sve dobro i dal ima neki problem da napravi pregled al sam rekla da je sve dobro pa se posvetila samo ultrazvuku.
Mislite da je moram iduci put pitati da me pogleda il je to normalno da radi samo uzv?
Ja stalno mislkm ona je doktorics ona zna, al se bojim kojekakvih skracenih cervixa i drugih problema (mozda sam malo previse citala).
2410 pree dobra ideja :)) jos se ja pitam sto te nema na forumu, a ti doma kreativna :P
mamice ajde super :) bas me zanima sto ces saznati na info veceri :D
Ninche iskreno, to mi je tak cudno od nje da te pita jel sve ok, pa to ti ne mozes znati kao ona kad pregleda. Meni je u pocetku trudnoce bilo recimo sve ok nije me nista ni peckalo ni nista da bi dosla na pregled i ona mi kaze kako imam neku bakteriju sto je tipicno za trudnice i pita jel imam kakvih smetnji dolje ja kazem ne svoje je normalno, a na kraju 2 tjedna morala mazat i koristit vag kad je ona pogledala. Sto se tice toga mene na svakom pregledu obvezno pogleda dolje, to je prvo sto napravi i tek onda ako utvrdi da je sve ok idemo na uzv. Sljedeci put svakako zamoli da te pregleda, cisto radi sigurnosti. I da, osim sto pregleda dal ima kakvih infekcija obvezno jos ona stavi rukavicu i "popipa" da vidi koliko je zadebljano unutra i malo mi pritisne trbuh onako gore( ne znam sto po tome zakljuci, mozda polozaj maternice, bubam sada) ugl to mi uvijek radi.
Iduci put cu i ja tako, sad sam na pola puta a nije me nijednon dolje pogledala.. hmm..
Muz mi naravno nudi svoj "posebni pregled" ali to je opet druga prica
Sortiraj odgovore
Najstariji