Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    23. Siječanj 2017. 14:27

Pozdrav curkee, gotovo zatišje, obavila sam sve sto sam trebala ovaj vikend, muz od danas opet radi sto znaci evo mene dezurna na forumu opet haha

Mamice pa nemam pojma kako 60e :/ cak su mi moji rekli da ce mi poslat iz hr al nisam ih htjela jos sa time zamarat. Isla sam u AOK pitat bas prije nekih tjedan dana i rekli su mi da za to ne vracaju novce jer su to sve vitamini koje ja mogu i preko hrane unijet tako da ih oni ne smatraju obveznima da trudnice piju i da vracaju novce samo za odredene tablete a to su neke koje sadrze samo cink, magneziji i jos nesto nesto bez ovih ostalih vitamina.

e da, i danas nam je napokon bila babica na upoznavanju :) jako simpaticna zena i zadovoljna sam. Rekla je da ce mi ona dolaziti i prije poroda izmedu termina koje mi da moja gin da prati kako sam i to sve i cak ona od kuce donese aparat za uzv i onda muz i ja gledamo bebicu doma haha rekla mi je kad god zelim vidit bebu da ju zovem i da ce doc sa tim uzv-om :D i kad se beba rodi dolazit ce dva tjedna skoro svaki dan i onda nakon toga naredna 3 mj ce jos dolazit da prati kako se beba razvija, kako se ja oporavljam da mi pomogne malo itd.
    I ona cak radi u tom rodilistu gdje cu ja ici rodit, 22.2. imamo termin muz i ja za razgledanje bolnice i rekla nam je ako hocemo da mozemo uzet onu obiteljsku sobu kao pa da muz moze bit sa mnom i bebom dok ne idemo kuci i to se placa 130e po danu tak da smo razmisljali da to uzmemo i da budemo svi zajedno tamo posto ce moj muz bit i na cijelom porodu :D 

Kak ste mi vi danas? :)

Sve mogu u Onome koji me jača <3

23. Siječanj 2017. 16:34

2410 opet mala zeza? hehe 
    pa ne znam evo i cure su neki dan bas pisale tu kako su te sobe od 40 do 70e ovisi koja bolnica i grad. Kod nas je eto 130e al onda imas u toj sobi valjda i svoje kupatilo, wc i sve a kazu da i hranu dobijes drugaciju i jako finu :D 
    Jedna zena mi je rekla da su njoj isto besplatno nudili da muz ostane ali ne sobu vec je u toj njenoj sobi krevet do bio slobodan pa su rekli muzu da moze prespavat ako hoce. 
    Vidjet cemo tocno iduci mjesec kad budemo isli na razgledanje te klinike :)

23. Siječanj 2017. 16:48

To valjda sve onda ovisi do grada, bolnice.. vec smo navikli da se ovdje sve razlikuje po gradovima :D 
    to za hranu sam cula od par zena da sto se tice trudnica da imaju super hranu tj malo bolju nego inace pacijenti sto dobiju.. 
    mislim da ce mi brzo to sve doci, i ovih 6mj mi je brzo proslo..

Ninche9
    23. Siječanj 2017. 17:31

Joj bas lijepo Pandice da ste nasli dobru babicu, mislim da je to jako vazno.
    Ja sam danas ostala na bolovanju, ne osjecam se dobro. Mirujem cijeli dan.

Ninche9
    23. Siječanj 2017. 17:33

U bolnici gje ja radim pacijenti imaju jako finu hranu i uvijek mogu naruciti dodatno neku vocku ili vocnu salatu, puding itd. Onda mora biti i za rodilje sve fino pripremljeno. 🖒

Mamicaaa
    23. Siječanj 2017. 18:48

Bas me zanima kak onda tu kod mene ide sa tim sobama i koliko dodu..procitala sam negdje na internetu da je 80€ al jos cemo vidjeti..iako mi se ne cini losa ni obicna soba kad 2410 kaze da su dvokrevetne,sve u svemu jos cu vidjeti kako je tu..drago mi je sto cujem da je hrana u bolnici dobra..
    Pandice bas mi je drago sto je babica simpa i sto ce ti i ona radit uzv,nadam se da ce tako i meni hah..
    Cula sam da tu vecinom bolnice imaju babicu,a ako nema onda ima neka ustanova gdje su babice pa tam trazis,to sam jucer saznala...
    Ninche samo odmaraj nadam se da se sad osjecas bolje..

23. Siječanj 2017. 19:48

Ninche onda samo odmaranje i nek te dragi mazi hehe 

Mamice vise se ne sjecam svega sto smo komentirale, jesi ti sa svojim gin pricala o babici? kak to ide kod vas? Ovdje babica i bolnica nemaju veze jedno sa drugim pa je zato malo i problem naci, i nema tako ustanova jer te sve babice rade privatno svaka za sebe tak da smo mi morali na internetu nac sluzbeni popis babica sa naseg podrucja i onda redom zivkat. uff.. Nadam se da je kod tebe to uredenije pa da ce ti oni dati babicu :D 
    Eh da, i jos mi je rekla babica da koliko je problem ovdje naci babicu da je jos veci problem naci pedijatra za dijete jer je potraznja jos veca i sad opet moramo dragi i ja trazit popis po internetu i zivkat da do poroda nadem nekog.. 

cure kako vi stojite sa prehranom? ja moram priznat da sam se malo previse opustila u zadnje vrijeme. Ne sto se tice toga da previse jedem nego vise ne pazim toliko sta cu jesti. Potrudim se da tokom dana pojedem bar dvije banane, mandarinu ili dvije ili mango a ovako izmedu toga samo nesto brljam, za rucak malo pojedem i stalno bi nesto slatko.. mislim da mi je to ovo hladno i tmurno vrijeme ubilo apetit ..

Ninche9
    24. Siječanj 2017. 10:17

Bokic danas sam bila u AOK, receno mi je da Kasa preuzima oko 120€ troskova tokom trudnoce (npr Ultrazvuk, testovi krvi).. treba donjeti orginal racune i onda oni rade provjeru i odluce o povratku novca. Ja cu to svakako uciniti.
    Danas sam bila kod doktora, izvadila mi je krv i cekam nalaze koji ce doci sutra. Kako vrijeme ide imam sve vise pitanja a jos nemam babicu, nadam se da cu dobiti neku dobru.

Mamicaaa
    24. Siječanj 2017. 10:59

Ma meni nitko nista nije rekao nego sam ja zadnji put pitala i sestrica mi kaze pa da trazis na internetu..danas planiramo ici u bolnicu raspitat se kad imaju taj obilazak pa se nadam da ce mi vise reci o tome za babicu..
    Kod vas je potraznja za sve zivo covjece...

Ma jedem sto mi se jede hah umjesto mandarini i tako tih zimskih vocki ja tamanim jagode haha kao i slatko i sladoled sam jucer jela hah..a rucak pojedem,al neznam vise sto bih napravila i sto bih jela..

Ninche  eto mora biti nesto da i zdravstveno pokriva,bas super sto si otisla pitati...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.