Hello 😁!Nisam friska na Klokanici al sam friska na ovom forumu...da li je koja rodila pred malo? Eto ja imam jos 3 tjedna pa me zanimaju papiri za bebaca..u Ambasadi mi je poslala da dodjemo prijavit dijete sa putovnicama i internacionalnim rodnim listovima te nakon sto iz Hrvatske dodje rodni list prijavimo za putovnicu..dal treba i koji papir od grada ili nesto? Hvala...
❤ Jan ❤ Noah ❤
Ej curke.. nikako da uhvatim vremena odgovoriti a jos popodne sam procitala.
Mamice bas sam te se sjetila veceras dok sam bila u trgovini, trazila sam kukuruzno brasno pa sam pogledala tamo za kolace i ima bas puno marki gustina hmm ne znam sad u koje trgovine ti zalazis haha a subare obozavam :D 2410, kako tvoja mala veceras? :) Mishevi bjezi od aok haha ja sam otisla od njih prvom prilikom, puno stvari ovako uopće ne pokrivaju a za bebu od njih nista ne dobijes
Sve mogu u Onome koji me jača <3
2410 kako ste vas dve danas,kako ste provele dan?Pandice a ja uvijek idem u edeku jer mi je tu na "kvartu" hah al nisam nikako mogla naci gustin,pozorno sam pratila taj dio za kolace..imaju one male vrecice kao gusnel torte (zelatina) neznam jesam ja onda corava ili sta haha...
Ja sam u AOK haha
Mishevi dobro nam dosla!! 😊
AnaKox u kojem si gradu? Trazi i dalje nadam se da ces naci babicu...
Hej Pandice..meni AOK Niedersachsen pokrila sve sto sam imala extra..tj. pokrivaju 80 % a ostatak 20 % cu trazit povrat poreza pa nisu neke velike cifre..bas sam jucer bila na ultrazvuku koji sam htjela sama, kosta 40 € , 32 dobivam od AOK a na 8 trazim povrat poreza tako da nije strasno 😁..a tako isto su pokrivali i pretragu za streptokok ili za toksoplazmozu al ja ju nisam htjela posto nikakvih kontakata nisam imala sa mackama od kad smo u Njemackoj (2 godine)..
Znam da imamo pravo na Elterngeld ili Elternplus geld godinu ili dvije ali samo jos neznam dal daju koju naknadu za novorodjene od nekud...za one koji primaju socijalnu pomoc nas grad daje ali za nas ostale besmrtnike mislim da ne postoji nista drugo 😁
❤ Jan ❤ Noah ❤
Pa ja onda ocito ne znam kako izvuc novce od aok haha meni nisu bas nista bili pokrili i sve preglede sam morala platiti i tablete i sve zivo :( Mamice i ja isto bila u edeki haha pa to sam i ja vidjela a ne trazis to? Haha
E da, da ti odgovorim ovdje da ne pravim tamo guzvu, prijavila sam se na njemacki hipp, pampers, dm.. od dma sam vec dobila brdo kupona i za rodenje dobijes veliki paket a od hippa jos vise :D
Ja sam u AOK nista nisam morala platit ni tablete, a sad me doktorica pitala zelim li test na neku bakteriju sto se placa 26e mislim i to je jedini trosak do sad :)
A ja sam blizu kolna a ja racunam na ovu da mi dodje kuci jednom dva puta dosta :)
Ja sam samo u rosmanu dobila paketic a od hippa salju kuci ili?
Jutro curee kako ste 😀
Opet sam se cijelu noc budila i nisam mogla spavat,a ujutro kad mi alarm zvoni tako mi je tesko ustat...
E sad da se jos malo pojadam i pokusat cu biti sto kraca haha..u ponedjeljak sam trebala radit 4 i pol sata al sam imala pregled pa mi je sef poslao pomoc..i sad ja sam radila 2h i tak sam si napisala,a svabica bezobrazno napise 3 i pol,a isto je radila 2 pa kak mozes bit tak bezobrazna i ja ju pitam zasto je pisala sat i pol vise da je to puno,mogla je nap pol sata vise i okej..da bi se zenska naljutila i kao ovo je zadnji put da sam dosla pomoc i da cu tu cistit i bla bla...nez jel mi ta situacija smjesna ili zalosna,al zenksa je iritanta uzas...🤔Ako sam dobro razumjela samo se registriram na npr hipp stranicu i oni meni posalju paket doma? A za dm ili rosman moram ic bas u ducan njihov i trazit da ispunim to za baby club ili?kao djete sam igrala bezbroj nagradnih igri i nisam nikad nista tak dobila pa nez ni kako to ide..😆😆 hah al sam uzbudena i bas mi je fora sad sve ovo kak se angaziram oko tih gluposti ahahah...2410 jel onda stavljam istu kolicinu brasna koliko bi trebalo gustina?
Eh pa ne moze cijeli dan biti dobra,morala je malo predvecer te zezat 😊
Jutro cure,AnaKox ja sam bas sve morala platit. Tablete placala po 60e, svako vadenje krvi platim po 20e, a da bi imala svaki puta uzv na pregledu sam morala platit jos 100e. Mamica o boze, svakakvih ljudi. To ona valjda misli da je opravdano i zasluzeno sto je dosla pomoc. Iako je malo pretjerala sa dodavanjem sati. Ne vrijedi ti se uopce zivcirati oko takvih, a jel ona to inace radi s tobom ili ju neces vise gledat? hahaovo sto se tice nesanice jesi probala one trikove sa interneta? jastuci, toplo mlijeko, setnja prije spavanja? ja opet u zadnje vrijeme stalno drzim prozor otvoren na kip pa mi se dragi jadan smrzne haha al meni bas godi zrak tako kad spavam.a ovo sam se ja reg sve preko interneta, odmah te tamo sve pita da ispunis dal vec imas dijete ili kad ti je termin da znaju poslat itd i recimo na hipp stranici odmah vidis i slikice sta ces sve dobiti :) i sve dobijes na kucnu adresu. Od dma dobijes onako mali kofer i u njemu puno proizvoda za bebu, mislim da me je cak i muz reg na pampers stranicu i da od njih dobivas kupone za pelene i tako..ja sam isto bas uzbudena oko toga svega i jedva cekam da zatopli i da pocnemo sredivat stan i namjestat sve za bebicu di ce bit krevetic i tu svu robicu i sve :D
Sortiraj odgovore
Najstariji