Ninche bas mi je drago sto ti je sefica napokon napravila novi raspored 😊😊
Ah sto cemo kad volimo fino papati i samo hrana nam je na pameti haha😂😂
Znaci i dns je princezica dobra 😀😀
Nahla mislim da postoji nisam sigurna i mislim da na tu jednokratnu pomoc imaju pravo mame koje nisu bile u radnom odnosu..najbolje da se jos raspitas..
Mamice i meni je laknulo kad je danas rekla da ostajem 2 dana doma i dolazim u petak. Sutra idemo po neke stvari za prinovu, pa mi tako bas i odgovara.
Muz je isto tjedan dana doma pa imamo "mali" godisnji.
Zadnjih par dana osjecam malu napetost u trbuhu, kao da bi beba nogama stiskala iznutra, cas lijevo cas desno, malo gore, malo dolje. Al ne osjecam jos bebine pokrete. Ocekujem za par dana
Ma super sad odmarajte i uzivajte skupa do petka 😊 ajoooj krece shopping 😆😆 ja sam jucer navratila u jedan ducan samo da vidim stvari za bebice i sve bih ono kupilaaa haha
Sad ce osjetit jos malo bebaca...moj bebac je bas aktivan osjetim par puta na dan i kazem il igra nogomet ili boksa hah prvi pokret sam osjetila prije mjesec dana i tad sam rekla to ginicu a kaze on meni da beba sad stipa jer joj je sve unutra sad zanimljivo hehe...
ninche bas mi je drago da mozes malo odmoriti :) i oprosti ako si napisala pa sam ja zaboravila ali koji si tjedan?
ja sam bebine pokrete prvi put osjetila u 17 tjednu i sad evo sto vise trudnoca napreduje sve vise me udara, unazad dva tjedan kad krene udarat to traje doslovno po pola sata bez prestanka, onda ja dignem majicu pa muz i ja gledamo kako udara po trbuhu, samo vidis kako kvrga iskoci gdje lupi haha2410 ma nije mi problem, a i muz voli kolace pa odmah i on bude sretniji :)
pa ta tvoja mala bas voli zezat hehe ali evo nadam se da je sad ovo sa spavanjem malo bolje i da dolazi polako na svoje ;)nahla nisam tocno sigurna dal znam na sto mislis ali ja cu recimo uz mutterschaftsgeld i kindergeld dobiti od svog zdravstvenog jednokratku naknadu 250e kad se beba rodi. Ali to ne dobijes od svakog, to ovisi samo u kojem si zdravstvenom jer sam ja imala jako lose zdravstveno ovdje i nisu mi skoro nista pokrivali i puno toga sam morala platit i sad kad sam promjenila sam dobila jako puno pogodnosti ;)kako smo cure danas? :)
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Mamice ja mislim da si ti malo pobrkala pojmove, a mozda sam i ja u krivu, ne znam, ali kako su meni objasnili to ide ovako tj kako sam ja shvatila.
Elterngeld dobivaju one mame koje su radile prije poroda ovisno o primanjima dobivat ce izmedu 300 i 1800e to mozes izracunati odmah na internetu koliko ces dobiti
Mutterschaftsgeld dobivaju one mame koje nemaju kao ja npr ni dan radnog staza u njemackoj i one ce dobivat onaj minimum od 300e ispod toga ne ide s time da ce to primati 12 mjeseci i tih 12 mjeseci ce ici u radni staz kao da smo radile u njemackoj kroz tih 12mjeseci kao roditelj odgajatelj.
kindergeld isplacaju na tatin ili mamin racun to nije niti vazno u iznosu od 192e za prvo dijete do 18te godine ili kasnije ako se dijete skoluje.
a ova jednokratna naknada to ne znam kako se zove samo znam da to ovisi o zdravstvenom i da moras podnijeti zahtjev. Moja kolegica ovdje u njemackoj radi u zdravstvenom pa mi je to sve objasnila pa eto ako sam mozda i ja pogrijesila ispricavam se. :)
eh da, sto se tice babice ljuta sam kao pas.. sinoc do 22h muljala koalca, danas od jutra ribam cijeli stan kao blesava sve smrdi po onim sredstvima, iskreno nisam niti jela nista. Sjela samo pola sata na forum tam oko 12 da odmorim malo, da bi ona javila prije pola sata da nece doc. Bolesna je kao.
Ok, bolesna, ali, jel to nije znala jucer, sinoc ili jutros da je javila ne bi toliko ribala, radila bi sve kao i inace sto cistim tokom dana..nego dva sata prije nego trebas doc javis.. uff
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Elterngeld je porodiljni..oni koji su nezaposleni dobivaju 300€,a zaposleni od prosjeka place...
Kindergeld je djeciji doplatak..
Mutterschaftgeld je ovo trece haha
2410 isto kaze da prima Elterngeld i kindergeld...Pandice mogu mislit kako te naljutilo to sto nije dosla i mene bi...al mozda je zeni nesto iskrsnulo...nemoj se zivcirat bzvz...
Sortiraj odgovore
Najstariji