Trudnice i mame u Njemačkoj

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dada1122

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Pozz zene.. imam dva pitanja. Ja sam u 27- moj nedelji trudnoce. Radila sam nalaz za secer i iznosi 151mg/dl. Doktor me salje na dalje pretrage,pa me zanima imam li razloga za brigu? A drugo pitanje,prestala sam raditi 31.08,vrijedi li da se prijavim na biro iako sam trudna? 

• banana123

Prijavi adminu

Drage mame 
    Da li meni firma može dati otkaz dok primam Elterngeld i ako da dali mi se onda Elterngeld mijenja ili ukida?

• Tamaraaa12398

Prijavi adminu

Pozdrav,nova sam i u 8 nedelji sam.Imam jedno pitanje,da li mozda neko zna ako sam prijavljena kao privatnik,da li imam pravo na trudnicko i novac od poslodavca?Radim kao agent za osiguranja,ali nemam bas nesto novca,a ne bih sa radim tamo do kraja trudnoce zbog stresa 😒

• malina009

Prijavi adminu

Pozdrav drage mame, nova sam na forumu i drago mi je da sam nasla ovu temu! Muz i ja planiramo za Njemačku pa imam nekoliko pitanja 🙂
    1. Koliko dugo bih trebala raditi u Njemačkoj da imam prava na porodiljni a da ide "puna placa" odnosno veci iznos ? Dakle nije mi cilj sto prije ostati trudna pa da primam onih 300€, vec bih htjela raditi da steknem prvenstveno iskustva a zatim i uvjete da mogu imati bebu. 🙂 Eto cisto da znam koliko dugo da se cuvamo i koristimo zastitu. 🙂
    2. Ovdje kod nas u Hrvatskoj sam isla na komplikacije u 9tt zbog tezine posla, postoji li ta mogućnost i u Njemačkoj, i nakon koliko staža imam pravo na to? Nazalost ova je trudnoca zavrsila spontanim pa je to jos veci razlog da idem na komplikacije u sljedećoj trudnoći. Ne znam hoce li oni priznati da sam imala spontani prije? Npr ako cu raditi kao sobarica, kad bih mogla na cuvanje trudnoce i je li tesko to dobiti? 
    Dakle ponajviše me zanima nakon koliko vremena od pocetka rada mozemo poceti raditi na bebi, a da smo zasticeni i financijski sigurni? Hvala puno puno i sretno vam svima!! ♥️❤️♥️❤️

• Ivy02

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Lepid

Drage mame,
    Da li je netko bio u situaciji da počinje voditi trudnoću u Hrv, a nastavlja u Njemačkoj?
    Naime, zaposlena sam u Hrv i trenutno sam na komplikacijama (zbog virusa i prijasnjih situacija). Voljela bih odseliti u Njemačku k suprugu tijekom 5 mj. trudnoće, nastaviti gore preglede i porod. Zna li netko da li me suprug može prijaviti preko sebe da imam pravo na zdravstveno i preglede?
    U Hrv trenutno dobivam od Hzzo naknadu
    za komplikacije, a ako je to moguće, primala bih kasnije i porodiljnu naknadu.
    Da li je neka od vas bila u situaciji da odluči seliti za vrijeme trudnoće, nastavljati trudnoću u drugoj državi, a da je i dalje zaposlena i ima prava iz matične države?

Pozdrav mame, Nova sam na forumu i vidim da ova tema nije dugo komentirana a trenutno se nalazim u situaciji kao Lepid i bila bih vam zahvalna na pomoci. Naime doselila sam se s mužem u Njemačku u 5mj.trudnoće. Prijavili smo boravište ovdje i preko muža sam dobila zdravstvo osiguranje, planiram ostati i roditi u Njemačkoj a u Hrvatskoj sam na komplikacijama i iskoristila bi sva prava koja imam ako je moguće iz Hrvatske dok sam ovdje. Ima li netko sličnih iskustva i kako teče procedura oko prijave djeteta? Ima li kakvih komplikacija itd.? Da napomenem, u Njemačkoj već imam dogovoren pregled kod ginekologa. Lepid, zanima me kako je sav taj proces tekao kod tebe i je li bilo problema oko rjesavanja papira za dijete? Zahvaljujem na pomoci!! 

• Bagycamama

Prijavi adminu

Pozdrav svima 😊
    Imam pitanje za izdavanje osobne (beba 4 mjeseca)
    U Zagrebu smo i redovi su do Marsa  kao da ljudi spavaju pred policijom i svugdje. 
    Dali trebaju ići oba roditelja što se tiče ispunjanja papira za osobnu? Sami smo i nemamo kome trenutno ostaviti bebicu a ne želimo je mučiti da 4 sata sa nama ceka za dokument. Kao što sam rekla gužve su strašne. 
    I osim osobne kako možemo preko granice sa njom ako nemamo tak dokument? 
    Lp😊

Gabrijela Antunović

• Nebitno12

Prijavi adminu

Mame trebam informaciju.. ovako rodila sam prije 40 dana i  poslijeporodajno krvarenje u bolnici  je bilo normalno..  kad sam dosla kuci normalno je sve bilo do prije 2 dana.. kad sam pocela krvariti obilno i to  svejtlo crvena krv.. ima ko istu iki slicnu situaciju ? 

• mima2207

Prijavi adminu

Pozdrav drage žene, imam pitanje. Dvije godine sam u Njemačkoj, trudna sam i dobila sam zabranu rada. Planiram biti 2 godine na porodiljnom. Zanima me mogućnost mini joba, nemam ga ali što ako naknadno odlučim da nađem jedan, npr par mjeseci nakon poroda? Kako to ide i jel moram nešto posebno prijaviti i kome? 

• MimaGaleLuka

Prijavi adminu

Pozdrav mame i buduce mame 😊 imam jedno pitanje ako neko moze da mi odgovori. Dosli smo iz Srbije. Suprug je u nemackoj oko 3g, dete i ja smo prijavljeni od juna u nemackoj, ne radim trenutno nigde a zelimo dete. Pitanje je, da li ja imam pravo na neka primanja u trudnoci? Unapred hvala 😊

• Ivy02

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Nebitno12

Mame trebam informaciju.. ovako rodila sam prije 40 dana i poslijeporodajno krvarenje u bolnici je bilo normalno.. kad sam dosla kuci normalno je sve bilo do prije 2 dana.. kad sam pocela krvariti obilno i to svejtlo crvena krv.. ima ko istu iki slicnu situaciju ?

Jel bila u pitanju zaostala posteljica mozda? 
    Jer imala sam isti problem nazalost 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.