Lijep pozdrav,nova sam u grupi..doselila sam se u Njemačku ne znam jezik..imam jednu tetu koju uvjek vodim sa sobom za sve sto trebam preglede,djecije preglede,papire itd… usla sam u 30ti tjedan i sad me zanima jer nisam pametna…ona mi kaze kao da kod nas babica ne treba da je to izmisljotina jer su se sv pogospodjile to se placa 600e sto ona to hoda itd..rodila sam i 2 i znam sta je porod kod nas u Bih babica logicno postoji u bolnici ali me zanima sta ako sad nemam babice a idem rodit..kako to funkcionira?? Inace sam NRW Hamm Dortmund..
Postoji velika mogućnost da ste ste zakasnili s trazenjem babice, ona se traži nakon što se potvrdi trudnoća jer nemaju baš kapaciteta. Ona vam je kao kod nas patronazna sestra koja vam dolazi kući nakon poroda. Meni je osobno značilo sto je dolazila,nije mi bilo prvo dijete ali u prvim danima uvijek postoje neke dvojbe (dobila li beba dovoljno na težini,kako dojenje napreduje i sl.). Uvijek joj se možete javiti ako vas nešto muči, ako ne može doći barem će vam dati savjet ili vas dalje uputiti. Preko zdravstvenog osiguranja se ta usluga ne naplaćuje,mislim,vi ne morate ništa dodatno plaćati.
Pozz ! Zanima me dali me netko može prosvijetliti sa savjetima u vezi novčanih naknada U Njemačkoj kao nezaposlena i kao trudnica . Muž radi i živi ovdje već 7 g , osiguranje je preko njega . Imam kćer iz prvog odnosa 12 g , živi s nama , i sad ću dobiti sa ovim mužem prvo naše dijete . Koja su mi prava s obzirom na status ? Da napomenem u Njemačku smo se kćer i ja doselile prije 4 mj .. I pridružile suprugu ..
Heii zdravo cure moze neko da mi kaze kako da ostanem u nemacku pošto sam trudna
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji