Trudnice i mame u Njemačkoj

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zvijezda7

Broj poruka: 73

Prijavi adminu

buducaMaMa

Mamice trebam hitan savjest, naime u 26. Tjednu sam. Vec dva tri dana bas slabo oajecam micanje bebice. Prije je to bilo ucestalo,a sad jako rijetko i jako slabo da osjetim.Bas se jako moram skoncentrirati da bi osjetila. Zabrinula sam se jako. Neznam da li da odem kod doktora ili pricekam. Znaci ima pokreta ali jako kratki i jako slabi.😓😢

Molim Vas da u ovakvim slučajevima ne pišete po forumima nego odete doktoru! Ovo nije mjesto za to. Nadam se da ste taj dan otišli i da je sve u redu. U trudnoći ima pravilo,ako imate i najmanji osjećaj da nešto nije u redu,idite kod svog doktora ili ako ne radi na hitnu. Bolje jednom previše nego jednom premalo. Za ubuduće,bebu pokušajte potaknuti na micanje tako da legnete na lijevi bok,pojedete nešto slatko,pustite muziku bebi,legnete na ledja. Ako ni nakon 2 sata pokušaja beba se ne javi, odite doktoru. Često zene dok se cijeli dan krecu ni ne primijete da se beba mice pa se zabrinu. Ali naglašavam,za sve sumnje javite se doktoru! 

• buducaMaMa

Broj poruka: 5

Prijavi adminu

zvijezda7

buducaMaMa

Mamice trebam hitan savjest, naime u 26. Tjednu sam. Vec dva tri dana bas slabo oajecam micanje bebice. Prije je to bilo ucestalo,a sad jako rijetko i jako slabo da osjetim.Bas se jako moram skoncentrirati da bi osjetila. Zabrinula sam se jako. Neznam da li da odem kod doktora ili pricekam. Znaci ima pokreta ali jako kratki i jako slabi.😓😢
    Molim Vas da u ovakvim slučajevima ne pišete po forumima nego odete doktoru! Ovo nije mjesto za to. Nadam se da ste taj dan otišli i da je sve u redu. U trudnoći ima pravilo,ako imate i najmanji osjećaj da nešto nije u redu,idite kod svog doktora ili ako ne radi na hitnu. Bolje jednom previše nego jednom premalo. Za ubuduće,bebu pokušajte potaknuti na micanje tako da legnete na lijevi bok,pojedete nešto slatko,pustite muziku bebi,legnete na ledja. Ako ni nakon 2 sata pokušaja beba se ne javi, odite doktoru. Često zene dok se cijeli dan krecu ni ne primijete da se beba mice pa se zabrinu. Ali naglašavam,za sve sumnje javite se doktoru!

Bilo je sve uredu, nisam otisla kod doktora,drugi dan ujutro beba je nastavila biti aktivna. Vjerojatno sam ja puno po kuci radila pa je nisam puno osjetila. Ili se beba okrenula pa su pokreti bili slabije osjetni. Sad smo 28+6 i beba je jako aktivna. Za sad nemamo nikakvih problema. Sutra imamo pregled. Nadam se da beba dobro napreduje i da je sve u najboljem redu, jer se sad i mama osjeca sigurno cim osjeti bebu. Jedva cekamo pregled jer cim se priblizava termin tim nam razmaci cekanja izmedu pregleda traju vjecno. Do sad je sa trudnocom bilo sve u najboljem redu,jedino je to bilo malo panika kak bebu bas nisam osjetila ali sada je sve uredu. Cut cemo sutra sta kaze ginekologica. Svejedno bi otisla na hitnu jer me panika ulovila. 

• sunce7

Broj poruka: 595

Prijavi adminu

Hej drage mame
    Molim vas za pomoc
    Prva mi je trudnoca, uspjela sam jedva dobiti ginekologa i imam prvi pregled u petak. S obzirom da ne pricam bas dobro njemacki molim vas informaciju kako ide procedura kod prvog pregleda. Gdje radim nalaze, da li je kao kod nas da se ide u bolnicu preko uputnice? 
    Hvala puno♥️

Moreena

Broj poruka: 26

Prijavi adminu

Pozdrav svima, ja sam nova ovdje 🤗
    Ne znam ako je jos netko aktivan ali vrijedi pokusati. 
    Unaprijed se izvinjavam na poduzi post 🙈
    Naime, u Njemackoj sam dvije godine, toliko sam I radila, 23.9.2020. su mi trebali dati ugovor za stalno, ali desilo se to da sam ostala u drugom stanju i nisu mi produzili bas zbog trudnoce. Prijavila sam se na Agentur für Arbeit i nakon skoro 2 mjeseca cekanja, receno mi je da me slijeduje samo 9.62€ po danu, sto na kraju mjeseca ispadne oko 288€ i rekli da se prijavim na Jobcenter. Nakon prijave i cekanja 2 mjeseca, Jobcenter mi je odbio zahtjev jer zivim sa deckom, a stan je njegov i njegova placa + mojih 288€ kazu dovoljno za dvije osobe. Ja nisam htjela nikakvu socijalnu pomoc ili tako nesto, jednostavno sam htjela 60% od moje place. Onako kako primaju svi ne zaposleni. Eh sada mene zanima, zasto ja nemam pravo na to kao svi ostali?
    Ako netko zna ili se razumije, bila bih do neba zahvalna 🤗

• zvijezda7

Prijavi adminu

Da vam budem iskrena,nisam još čula za takav slučaj. Ne želim postaviti indiskretno pitanje o visini vaše place ali pravilo je ako ste imali 12 mjeseci "pravog" staza (dakle ne mini job) u zadnje 2 godine,imate pravo na naknadu sa zavoda,60% od netto prosjeka place. E sad postoje još neke cake koje mogu smanjiti naknadu. Npr.rekli ste da ne tražite posao na puno radno vrijeme,oni vam upola manje daju jer i tražite manje sati na novom poslu. Ili ako imate zabranu rada u trudnoći itd. Zašto niste pitali svog referenta o tome? Jeste li predali sve papire? Nije mi nikako jasno,u rješenju bi trebalo pisati kako su došli do tog izračuna. Znaju li da ste trudnica? 

• zvijezda7

Prijavi adminu

Moreena

Pozdrav svima, ja sam nova ovdje 🤗
    Ne znam ako je jos netko aktivan ali vrijedi pokusati.
    Unaprijed se izvinjavam na poduzi post 🙈
    Naime, u Njemackoj sam dvije godine, toliko sam I radila, 23.9.2020. su mi trebali dati ugovor za stalno, ali desilo se to da sam ostala u drugom stanju i nisu mi produzili bas zbog trudnoce. Prijavila sam se na Agentur für Arbeit i nakon skoro 2 mjeseca cekanja, receno mi je da me slijeduje samo 9.62€ po danu, sto na kraju mjeseca ispadne oko 288€ i rekli da se prijavim na Jobcenter. Nakon prijave i cekanja 2 mjeseca, Jobcenter mi je odbio zahtjev jer zivim sa deckom, a stan je njegov i njegova placa + mojih 288€ kazu dovoljno za dvije osobe. Ja nisam htjela nikakvu socijalnu pomoc ili tako nesto, jednostavno sam htjela 60% od moje place. Onako kako primaju svi ne zaposleni. Eh sada mene zanima, zasto ja nemam pravo na to kao svi ostali?
    Ako netko zna ili se razumije, bila bih do neba zahvalna 🤗

I da,šteta što ste rekli za trudnoću prije nego su vam produžili ugovor.

• suskica_8

Broj poruka: 32

Prijavi adminu

Pozdrav mame. Zanima me jedno.pitanje, dali ima mozda koja od vas iskustva. Ja sam trenutno na Elternzeitu u njemackoj zbog prvog djeteta, i trebao bih da mi istece u 8 mesecu i da krenem ponovo na posao, ali posto sam ponovo trudna i imam termin sada u aprilu, zanima me dali imam pravo na muterschutzgeld i kakva je procedura, da se pokrene novi elternzeit? Hvala Vam na podjeljenim iskustvima i odgovoru.

• suskica_8

Broj poruka: 32

Prijavi adminu

MariHadz

Istina je da ne mora biti sve točno što čujete jer sam se ja naslušala kako neću dobiti ni centa jer nisam radila godinu dana bla bla bla svakojake gluposti.. Ispalo je na kraju sve odlično nakon prvog djeteta sam dobijala Elterngeld i budući da sam zatrudnila kad je moja kcerkica imala 6 mjeseci nisam se više vraćala na posao, sad opet primam Elterngeld za sina i to još veći iznos nego sa kćerkom jer se dobije i neki bonus na drugo dijete, a i dalje me čeka mjesto u firmi iako je u međuvremenu moj šef otišao u penziju i predao firmu drugim ljudima. Sve zavisi kako se kome posreći. Ali Donum vitae opet ponavljam mnogo su mi pomogli i njima se obraćam za sve jer sam sigurna da neću pogriješiti.
    A što se tiče oporavka nakon carskog reza, ja sam imala prvi put hitan carski i ostala sam 3 dana, drugi put dogovoreni i ostala sam 5 dana. Ali sve zavisi od stanja ja sam prvi put brzo ustala na noge i sama se brinula o bebi a drugi put mi je bio katastrofa težak.

Pozdrav. Ne znam dali ai joa aktivna. Posto sam.ja u istom polozaju kao.sto si ti bila da sam na Elternzeitu a trebam se ponovo poroditi, zanima me dali ja imam sad neka prava za primanje sa drugim djetetom i ako nisam radila izmedju jednog i drugog poroda. Hvala ti na bilo.kom savjetu.

• monikela

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Pozdrav, ako može pomoc ili savjet bila bih zahvalna? Trudna sam i radim u Njemačkoj kod istog poslodavca vise od 2 godine,a moj momak živi u Hrvatskoj. Da li imam smijem tokom ocuvanja trudnice boraviti u Hrvatskoj? Te tamo privatno obavljati ginekološke preglede? Ili se obavezno mora sve obavljati u Njemačkoj? 

• JakeLane

Broj poruka: 35

Prijavi adminu

Google plaća 85 dolara po satu. Moja zadnja plaća bila je 8500 američkih dolara, radeći stotinu sati tjedno na mreži. Prijatelj mog mlađeg brata već mjesecima u prosjeku koristi 12 tisuća ljudi i zaposlen je dvadeset i dva sata tjedno. Ne mogu vjerovati koliko god jednostavno bilo jednom kad sam to pokušao. To je često ono što radim da bih provjerio daljnje detalje otvaranjem veze i klikom na (HOME TECH OR MEDIA.) Kliknite ovdje za više informacija............http://kutt.it/z5JK9H

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.