Pozdrav, ako može pomoc ili savjet bila bih zahvalna? Trudna sam i radim u Njemačkoj kod istog poslodavca vise od 2 godine,a moj momak živi u Hrvatskoj. Da li imam smijem tokom ocuvanja trudnice boraviti u Hrvatskoj? Te tamo privatno obavljati ginekološke preglede? Ili se obavezno mora sve obavljati u Njemačkoj?
Pozdrav. Ja sam bila u prvoj trudnoci na cuvanju trudnoce i imala zabranu rada, i moja ginekologinja mi je rekla da ne smem sad ako sam na cuvanju trudnoce, da idem i putujem. Znaci sve zavisi od tebe, koliko si spremna da nesto rizikujes na svoju ruku. A mislim, da je najbolje da trudbocu vodis ovde, u slucaju da se nesto desi blize si i bolnici i svemu. A isto zavisi od poslodavca dal ce ti slati kontrolu ili ne. Jer ako si na cuvanju trudboce i ako imas zabranu rada, znaci da onda nekozes da se puno kreces.
Pozdrav zene :) ukratko da objasnim situaciju.
Imam curicu 17 mjeseci, uzela sam 2 godine elternzeita sa isplatom samo prvu godinu. Medjutim sad sam saznala da sam trudna, sta mi je dalje ciniti?
Imam li uz potvrdu druge trudnoce pravo na minimalan prihod od onih 300€+75€ Za drugo dijete. Ili to tek nakon sto rodim?
Skroz sam zunjena, ne znam kako ni sta vise 🙈 hvala vam unaprijed 🥰 (München)
Poštovane mame i trudnice u Njemačkoj! Nedavno sam imala biokemijsku trudnoću, tako se nazivaju trudnoće koje prebrzo završe. Jajna stanica se oplodi ali se plod ne može dalje razvijati iz vise razloga. Nekad spermij ili jajna stanica nose kromosomsku grešku,nekad je u pitanju pomanjkanje određenih hormona..znači test pokazao pozitivno,ali nazalost nakon 4 dana od testa to je bio cca 4.tjedan trudnoće ja dobila menstruaciju. Tako je moralo biti i ništa se nije moglo napraviti da se to spasi ali mene muči jedna stvar. Brinem se da ako se tako nesto u kasnijoj trudnoći dogodi kako se to ovdje u Njemackoj rješava tja. ne rješava? Znam za slučaj kolegice kojoj je bila potvrđena trudnoća od strane ginekologa zatim prokrvarila u 3.mjesecu i nista se nije poduzimalo da se plod spasi, u Hrvatskoj se kod takvih slučajeva daju Utrogestan ili Duphaston tablete to je inače Progesteron i daje se kao podrška žutom tijelu,i znam za jako puno žena u Hr koje su to koristile i trudnoća prošla super a ovdje samo mjere opada li Beta Hcg hormon ili ne..ako opada desi se pobačaj i oni ga nikako ne pokušavaju spriječiti????
Mene to jako zabrinjava i zanima me da li je koja od vas imala slučaj da joj je bio prepisan jedan od tih progesterona u trudnoći u Njemačkoj i jeste li čule za to?
Pozdrav zene :) ukratko da objasnim situaciju.
Imam curicu 17 mjeseci, uzela sam 2 godine elternzeita sa isplatom samo prvu godinu. Medjutim sad sam saznala da sam trudna, sta mi je dalje ciniti?
Imam li uz potvrdu druge trudnoce pravo na minimalan prihod od onih 300€+75€ Za drugo dijete. Ili to tek nakon sto rodim?
Skroz sam zunjena, ne znam kako ni sta vise 🙈 hvala vam unaprijed 🥰 (München)
Pozdrav, ja sam malo citala o tome i ako sad dobro razumjela treba se obavijestiti poslodavca te se Elternzeit prekida, ukoliko FA odredi Beschäftigungsverbot moguce je dobiti puno placu- gleda se prosjek zadnje 3 prije Elternzeit. Neka me netko ispravi ako grijesim.
Pozdrav mamee...ja sam nova tu i novopecena sam trudnica (7 tjedan)pa imam tisucu i jedno pitanje..
Dakle zivim u Njemačkoj (Stuttgart) od prosle godine 11 mj.. posao nemam ali decko radi... trazila sam do sad intenzivno posao ali uzalud ocito zbog korone.. e sad moje pitanje glasi dali se neka mama nasla u situaciji da je ostala trudna a nije imala nikakvo zdravstveno osiguranje? Znaci trenutno je to moh veliki problem .. nemam 350-500 eura da bi otisla na pregled.. kakve su procedure tu oko trudnoce i vodjenja trudnoce? Imam li prava na kakve naknade jednokratke ili slicno...? Hvala vam :)
Pozdrav mamee…ja sam nova tu i novopecena sam trudnica (7 tjedan)pa imam tisucu i jedno pitanje..
Dakle zivim u Njemačkoj (Stuttgart) od prosle godine 11 mj.. posao nemam ali decko radi… trazila sam do sad intenzivno posao ali uzalud ocito zbog korone.. e sad moje pitanje glasi dali se neka mama nasla u situaciji da je ostala trudna a nije imala nikakvo zdravstveno osiguranje? Znaci trenutno je to moh veliki problem .. nemam 350-500 eura da bi otisla na pregled.. kakve su procedure tu oko trudnoce i vodjenja trudnoce? Imam li prava na kakve naknade jednokratke ili slicno…? Hvala vam :)
Halo. Dali ti decko radi, i dali te moze osigurati preko sebe? Ja iskreno ne znam proceduru u tvom slucaju. Najbolje bih bilo da se raspitas na nekom osiguranju. I ja sam iz Sruttgarta i treba da se porodim u aprilu sa drugim djetetom. Ne znam kod koje gibekologinje ides? Ja sam isla kod Vesne antunovic i posto oaiguranje ne krije prvi uktrazvuk prije 8 nedelje a ja sma otisla u 6 nedelji na pregled platila sam 40€ ultrazvuk da mi utvrdi trudnocu. A sve ostalo ide preko osiguranja. Ona cak ima paket ultrazvuka za 120€ da imas na svakom pregledu ultrazvuk.
Poštovane mame i trudnice u Njemačkoj! Nedavno sam imala biokemijsku trudnoću, tako se nazivaju trudnoće koje prebrzo završe. Jajna stanica se oplodi ali se plod ne može dalje razvijati iz vise razloga. Nekad spermij ili jajna stanica nose kromosomsku grešku,nekad je u pitanju pomanjkanje određenih hormona..znači test pokazao pozitivno,ali nazalost nakon 4 dana od testa to je bio cca 4.tjedan trudnoće ja dobila menstruaciju. Tako je moralo biti i ništa se nije moglo napraviti da se to spasi ali mene muči jedna stvar. Brinem se da ako se tako nesto u kasnijoj trudnoći dogodi kako se to ovdje u Njemackoj rješava tja. ne rješava? Znam za slučaj kolegice kojoj je bila potvrđena trudnoća od strane ginekologa zatim prokrvarila u 3.mjesecu i nista se nije poduzimalo da se plod spasi, u Hrvatskoj se kod takvih slučajeva daju Utrogestan ili Duphaston tablete to je inače Progesteron i daje se kao podrška žutom tijelu,i znam za jako puno žena u Hr koje su to koristile i trudnoća prošla super a ovdje samo mjere opada li Beta Hcg hormon ili ne..ako opada desi se pobačaj i oni ga nikako ne pokušavaju spriječiti????
Mene to jako zabrinjava i zanima me da li je koja od vas imala slučaj da joj je bio prepisan jedan od tih progesterona u trudnoći u Njemačkoj i jeste li čule za to?
Pozdrav. Ja sam iz Njemacke zivim u Stuttgartu i u prvoj trudboci sam imala.zabranu rada zbog rizicbe trudnoce, jer sam bila prokrvarila u 7 nedelji i uz mirovanje sam pila Utrogestan 200mg sto mi je prepisala doktorica. Prvo su mi u bolnici i onda dalje terapije mi je doktorica prepisivala kod koje sam obavljala pregled trudnoce. I nakraju se je sve lepo zavrsilo hvala Bogu. Sad sam ponovo trudna trebam u aprilu da se porodim alimovaj put jisam.nista koristila jer je sve ok.
Pozdrav mamee…ja sam nova tu i novopecena sam trudnica (7 tjedan)pa imam tisucu i jedno pitanje..
Dakle zivim u Njemačkoj (Stuttgart) od prosle godine 11 mj.. posao nemam ali decko radi… trazila sam do sad intenzivno posao ali uzalud ocito zbog korone.. e sad moje pitanje glasi dali se neka mama nasla u situaciji da je ostala trudna a nije imala nikakvo zdravstveno osiguranje? Znaci trenutno je to moh veliki problem .. nemam 350-500 eura da bi otisla na pregled.. kakve su procedure tu oko trudnoce i vodjenja trudnoce? Imam li prava na kakve naknade jednokratke ili slicno…? Hvala vam :)
Pozdrav,ako već niste,ugovorite odmah zdravstveno osiguranje i sami ga placajte, nekih 200€ mj. To vam je najisplativije,inace ce te se naplacati tijekom trudnoće ,a da ne spominjem cifru za porod. Možete u AOK ili bilo koje drugo. Preko dečka ne vjerujem da mozete jer niste vjenčani,ali provjerite još jednom. Što se tiče naknada,u trudnoći nema nista ,imate kad rodite Elterngeld 300€mj.godinu dana i Kindergeld 219€mj. Ako vas dečko malo zarađuje možete u Caritas pitati za jednokratnu pomoć za opremu za bebu,mislim do nekih 1000€,gledaju se primanja i troškovi kućanstva.
Sortiraj odgovore
Najstariji