Hvala na brzom odgovoru!
Kad već radite u vrticu jel mi možete reci kako se kreću cijene jaslica, jel to doista skupo kako se priča?
I kako se poslodavci nose s tim ako su djeca malo malo bolesna pa mame moraju ostati kod kuće?
Meni je u subotu termin,nocas me boljelo ali do jutra stalo pa sam otisla na pregled. Kaze da sam se pocela otvarati,da je cerviks omeksan i skracen i CTG pokazuje trudove nekakve. Prvi put da mi je pregled bio izrazito neugodan,cak i bolan,pa vjerujem i da je to znak. Ona mi je dala prognozu do petka,e sad…cekam ili da opet zaboli ili da ode voda ili nesto da se pokrene. :) Vjerujem ti da jedva cekas,ovi zadnji dani su najgori. Javi ako ima kakvih promjena danas. Sretno!
Evo me s pregleda... Prvo je beba spavala na ctg-u, ona donja krivulja je bila skroz pa ravna, zato sam morala ici prosetati, popiti vode i vratiti se ponovno na ctg. Drugi put je bila budna, cak sam imala mini trudove prema ctg-u (od 30 prema 50) ali nisam osjetila, samo neku tupu bol kao da ce se pokrenuti. Isto je cerviks omeksan, a glava je skroz nisko. Nadajmo se da ce skoro...
Bok, pročitala sam sve unazad 100 stranica. Ima li koja mama iz Landshuta da mi kaže kako je u toj bolnici? I zna li tko hebamme u krugu Landshuta da priča naši ili bar engleski?
Došla sam prije mj dana i trebala počet radit i paralelno na tečaj jezika. I desilo se da sam ostala trudna, nisam ni krenula radir jer je teško za trudnicu. Imate li ideje za neke poslove od kuće, dok ne naučim jezik, jer teško nam je s jednom plaćom.
Što sve prije poroda moram napraviti, naći pedijatra samo? Doktora opće medicine ne trebam, to nije tako bitno ili? Za sad samo ginekologa imam.
Hvala svima ❤️
Hvala na brzom odgovoru!
Kad već radite u vrticu jel mi možete reci kako se kreću cijene jaslica, jel to doista skupo kako se priča?
I kako se poslodavci nose s tim ako su djeca malo malo bolesna pa mame moraju ostati kod kuće?
Kod nas (Caritas) su jaslice (osmosatni program) oko 270€. Nemojte me drzati za rijec jer ima vise opcija (vremenski,pa se hrana nadoplacuje,pa ovisno imate li jos djece...). Sto se tice gradskih vrtica zaista ne znam,ali sto cujem od roditelja i do 500€ se krecu cijene. O cemu tocno ovisi,ne znam. Nakon 3. godine kad predje u vrtic je znatno jeftinije.
Godisnje imate 10 dana vi,10 dana suprug fore ici na bolovanje zbog djeteta. Za ostalo se morate snalaziti. Kod mog muza koji radi u privatnoj firmi naravno da nisu odusevljeni i svaki dan odsustva suptilno pitaju kad ce se vratiti, dok kod mene recimo i nije neki bed. Nisu odusevljeni ali ni ne gnjave. Mi nismo cesto koristili bolovanje jer nam je,hvala Bogu,kci eventualno jednom godisnje malo jace prehladjena pa to zahtijeva najvise 2-3 dana kuci.
Meni je u subotu termin,nocas me boljelo ali do jutra stalo pa sam otisla na pregled. Kaze da sam se pocela otvarati,da je cerviks omeksan i skracen i CTG pokazuje trudove nekakve. Prvi put da mi je pregled bio izrazito neugodan,cak i bolan,pa vjerujem i da je to znak. Ona mi je dala prognozu do petka,e sad…cekam ili da opet zaboli ili da ode voda ili nesto da se pokrene. :) Vjerujem ti da jedva cekas,ovi zadnji dani su najgori. Javi ako ima kakvih promjena danas. Sretno!
Evo me s pregleda… Prvo je beba spavala na ctg-u, ona donja krivulja je bila skroz pa ravna, zato sam morala ici prosetati, popiti vode i vratiti se ponovno na ctg. Drugi put je bila budna, cak sam imala mini trudove prema ctg-u (od 30 prema 50) ali nisam osjetila, samo neku tupu bol kao da ce se pokrenuti. Isto je cerviks omeksan, a glava je skroz nisko. Nadajmo se da ce skoro…
Dobro zvuci,moglo bi uskoro krenuti. Moja se spustila vec prije 4 tjedna,zadnja 3 puta joj nismo ni vidjeli glavu vise. :) Nadam se da ce biti tako kao kooperativna i kad porod krene. Ja cijeli dan iscekujem hoce li ista poceti,zasad nista.
Vecer, evo me da prijavim da jos uvijek dojim jer mi nikako nije prihvacao bocu,iako sam kupila full opremu,pa sam ga pustila jos malo pa cu probati 😕
Marijana vidim da iscekujes prinovu 😀 i ostale cure takodjer. Neka vam je sretno svima da sve prodje u redu i sto bezbolnije. I ja sam se bacila na posel.ako ima jos neko nek se javi pa da iscekujemo mi plusic 😁😁😁
Evo me s pregleda… Prvo je beba spavala na ctg-u, ona donja krivulja je bila skroz pa ravna, zato sam morala ici prosetati, popiti vode i vratiti se ponovno na ctg. Drugi put je bila budna, cak sam imala mini trudove prema ctg-u (od 30 prema 50) ali nisam osjetila, samo neku tupu bol kao da ce se pokrenuti. Isto je cerviks omeksan, a glava je skroz nisko. Nadajmo se da ce skoro…
Dobro zvuci,moglo bi uskoro krenuti. Moja se spustila vec prije 4 tjedna,zadnja 3 puta joj nismo ni vidjeli glavu vise. :) Nadam se da ce biti tako kao kooperativna i kad porod krene. Ja cijeli dan iscekujem hoce li ista poceti,zasad nista.
Ja sam rodila sinoc,7.5.,u 22:38 :)
Zvijezdo cestitam!!!! Kako je proslo? Koliko je trajalo? Di si rodila, u sobi na krevetu ili na neki drugi nacin? Jesi uzimala epi? Jesu te rezali? To mi je najveci strah!!! Sve nam reci u kratkim crtama 😁
Jel cura ili decko? Sve u redu? Cek to ti je druga beba, ili prva? Trudnicki zaboravljivi mozak 😂😂
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji