Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zvijezda7
    13. Travanj 2019. 22:05

doki

Dobar dan ,trudnica sam a nisam radila pre toga nigde u Nemačkoji,gde treba se prijaviti za tih 300e što daju nezaposlenim mama.Hvala

Pretpostavljam da se ispunjava zahtjev za Elterngeld,to mozete predati kad rodite i dobijete bebin rodni list. Mozda bi bilo pametno da to prije ispunite pa onda samo posaljete nakon poroda. Buduci da ni sama nemam iskustva s porodiljim u Njemackoj,cula sam da mozete otici u Diakonie (vjerojatno i Caritas)na savjetovanje i da vam pomognu ispuniti papire i upute vas na sva prava koja imate. Zao mi je sto ne mogu vise pomoci. Sretno!

• JelenaIN
    16. Travanj 2019. 09:33

Pozdrav svima! Ja sam trudnica po prvi put, 20.sedmica. Zivim u Ingolstadtu,od prosle godine smo tu. Da li ima neko tu iz okoline IN? Prosle sedmice sam saznala da trebam sama naci babicu, pa me sad zanima da li da krenem redom zvati sa interneta babice(nasla sam nekih desetak brojeva), pa da vidim koja je slobodna il sta da radim? Ima li neko neku babicu za preporuciti mozda? 🙂Da li sam vec okasnila malo? 😕 Hvala svima unaprijed. 

• majaa123
    20. Travanj 2019. 10:28

martina333

Hej gagulina!

Nisam bas bila na klokanici niti sam otvarala temu roditelja. Ja sam rodila prije dva mjeseca i u Njemackoj sam. Ako ti nesto ja bih

Ja bih trebala pomoc,trudna sam zivim u njemackoj radim na tallzeit prijavljeno,te sad neznam koja su mi prava i kako to sve funkcionira oko porodiljnog tu kolko bi dobivala i kako? Te ako odem na bolovanje(porodiljni) dal to sef placa ili se njemu placa kaj ja ne radim..uglavnom nemam iskustva hah imam curicu od 4 god al nije ovdje rodena,samo dobivam djecji doplatak za nju tako da to znam al o ostalom pojma nemam,pa dal neko mozda zna..plizz 😁😘😘

• majaa123
    20. Travanj 2019. 10:32

Knjiznicarka

Za te Pakete nisam cula, kaj pa se dobi dodatno u njima?
    Takav je otprilike i moj plan, raditi dok god mogu i onda godinu dana biti doma, muz ce isto iskoristiti 2 mjeseca tak da budemo skupa doma. I kasnije na posao.I inace radim pola radnog vremena tak da mislim da bude mi to super odgovaralo. Iznimno sad jos do sijecnja radim puno rv i vec mi je malo Problem sjediti u uredu do 5.
    Ne znam kak je kod tebe, ali tu kod nas u graduje uzasdobiti mjesto ujaslicama, pa pogledaj malo kak je kod tebe. U jednom jedinom su imali mogucnost rezervacije mjesta, ostali svi su odgovorili da ne mogu nis garantirati, ako im se oslobodi mjesto onda budu ga primili, ako ne, ne.
    Nadam se da te muce mucnine i da bude i dalje sve super :)

Ej vidim da si napisala da radis na pola radnog vremena,tak i ja 😊 i sad neznam kakva su mi prava oko porodiljnog i sveg..

• majaa123
    20. Travanj 2019. 10:37

doki

Dobar dan ,trudnica sam a nisam radila pre toga nigde u Nemačkoji,gde treba se prijaviti za tih 300e što daju nezaposlenim mama.Hvala

Hej imam isti slucaj samo kaj sam ja radila na tallzeit i neznam kolko i kakva prava imam oko porodlijnog,di si u njem?

Marijana12345
    22. Travanj 2019. 11:41

Sretan Uskrs svima! Ja nisam radila jos ivdje u DE pa ne mogu odgovorit na ova zadnje postavljena pitanja. No i sama imam pitanje za mame koje su vec rodile u DE: jel se koja susrela s nalazom pozitivnim na streptokok B? Evo prije 2tj sam napravila test i pozitivan je, preksutra imam termin kod ginice. Zanima me jel antibiotik ide intravenozno na samom porodu, ili mozda neka injekcija u vaginu, ili se sad prije poroda pocinje s terapijom oralno/vaginalno?

• zvijezda7
    23. Travanj 2019. 23:04

Marijana12345

Sretan Uskrs svima! Ja nisam radila jos ivdje u DE pa ne mogu odgovorit na ova zadnje postavljena pitanja. No i sama imam pitanje za mame koje su vec rodile u DE: jel se koja susrela s nalazom pozitivnim na streptokok B? Evo prije 2tj sam napravila test i pozitivan je, preksutra imam termin kod ginice. Zanima me jel antibiotik ide intravenozno na samom porodu, ili mozda neka injekcija u vaginu, ili se sad prije poroda pocinje s terapijom oralno/vaginalno?

Hej,ja sam prosli put radila taj bris,sad u petak imam pregled pa ce mi i reci rezultate. Meni je dr.objasnila da se tijekom trudnoce nista ne uzima nego samo tijekom poroda. Sad,ne znam u kojoj fazi poroda i ide li oralno ili kao injekcija...mogu pitati u petak ako zelis. Tebi su javili prije redovnog pregleda da je bris pozitivan? 

• zvijezda7
    24. Travanj 2019. 02:21

Zaboravih pitati,ako netko zna. Dobila sam uputnicu za prijaviti se u bolnicu jos prije 2 tj.,dali su mi termin 29.4. Kako izgleda taj termin,hocemo li samo razgovarati tamo ili ce napraviti i pregled? Nisam preko telefona htjela puno ispitivati jer mi je rekla da samo taj jedan termin jos imaju i da su me "ugurali" jer imaju puno poroda u maju. Nadam se da ce biti mjesta kad dodjem roditi haha. 

• suskica_8
    24. Travanj 2019. 06:15

Marijana12345

Halo Marijana. Kako si? Jel se polako spremas za termin i porodaj ? Imam jedno pitanje, cula sam da ovde trebas sebi naci pediatra prije porodaja, dali mozda poznajes nekog dobrog tu u blizini Bad cannstatta? 

• suskica_8
    24. Travanj 2019. 06:23

majaa123

martina333

Hej gagulina!

Nisam bas bila na klokanici niti sam otvarala temu roditelja. Ja sam rodila prije dva mjeseca i u Njemackoj sam. Ako ti nesto ja bih

Ja bih trebala pomoc,trudna sam zivim u njemackoj radim na tallzeit prijavljeno,te sad neznam koja su mi prava i kako to sve funkcionira oko porodiljnog tu kolko bi dobivala i kako? Te ako odem na bolovanje(porodiljni) dal to sef placa ili se njemu placa kaj ja ne radim..uglavnom nemam iskustva hah imam curicu od 4 god al nije ovdje rodena,samo dobivam djecji doplatak za nju tako da to znam al o ostalom pojma nemam,pa dal neko mozda zna..plizz 😁😘😘

Halooo.... i ja sam radila na teilzeit 16meseci prije nego sto sam zatrudnila. Ne znam kakva imas ugovor? Meni je gazda ugovor dao odma na neodredjeno vreme i sada sam na zabrabi radi celu svoju trudnocu i primam redovno punu platu sve do 6 nedelje pred porodaj i 8 posle porodaja, tad te preuzima osiguranje i dobivas po danu 13€. Prije svog porodaja moras da predas na osiguranje potvrdu o trudnoci i kad trebas da se potodis da bih ti taj novac isplatili. A ako si bila u radnom odnosu bar 12 meseci tj. Godinu dana onda ce ti osiguranje isplacivati elterngeld i djeciji u prosjeku tvoje plate mislim da nekih 65% koliko sam ja cula.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.