Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • suskica_8
    29. Travanj 2019. 13:14

zvijezda7

suskica_8

zvijezda7

Mi smo ovdje skoro pa 5 godina,a na sadasnjem radnom mjestu sam malo vise od godine,ali kod istog poslodavca. Ostat cu godinu dana kuci pa se vratiti na posao ali necu odmah puno radno vrijeme,najvise 6 sati. Jaslice su od 8 do 16 pa sve i da hocu ne mogu na 100%. Da,u Anna Klinik buduci da sam tu blizu,5 min.autom. Mislim da ce mi u petak dati uputnicu za bolnicu pa cu se otici prijaviti

Oh ti si ipak poprilicno dugo tu. Ja cu sada u junu biti dve godine kako sam tu, a muz mi je ti vec od pre. I ja nemam do Anna Klinik sa autom vise od 5 min. Ja ti zivem u münster kod rathausa. Pa tako da mi je blizu i klinika i gin. Dali si ti slala od vesne recepte na osiguranje? I jesi dobila sta povratka nazad?

Mi smo kod Kursaala,ako znas gdje vozi U2 i U19. :-) Nisam slala jer mi ionako ne zele nista nadoknaditi,a iskreno nisam puno toga ni placala. Nisam u AOK vec u BKK Linde a oni mi kazu da nista ne vracaju. Ma. Ja sam platila 120€ pausal za uzv,30ak€ za neki krvni test na pocetku,vitamine sam sama kupovala a zeljezo isto jer ne mogu progutati tablete nikakve pa sve kupujem u drugoj formi tako da mi recepti nicemu ni ne sluze. Jos sam bila platila kod doktorice par eura (mislim 5) potvrdu o trudnoci za poslodavca. Bila sam pitala u osiguranju da mi nadoknade dio za masaze za trudnice na koje sam isla ali nece ni to. Bar sam probala haha.

Halo Zvijezda...kako si? Imam.jedno pitanje...posto sam cula, da moramo naci pediatra pre porodaja, zanima me dali poznajes nekog fobrog tu u blizini Bad cannstatta?

Marijana12345
    29. Travanj 2019. 14:23

zvijezda7

mouse

Marijana12345

Pretragu za streptokok si obavezno plati jer to je jako opasno za bebu ako se ne ustanovi da si pozitivna, a radjas prirodnim putem. Aok ce ti vratiti 100% iznosa. Po meni bi ta pretraga trebala biti obavezna, ali jbg nije.

Hvala ti :)
    Kad se radi ta pretraga, u kojem tjednu?

Ja sam radila u 36.tjednu,plati se odmah 15€ i jos dodje racuna kuci 18€. Barem je tako meni.

Tako sam i ja. Sad cu to poslati na AOK da mi vrate.

• Danibeba
    29. Travanj 2019. 21:49

Bok  trudna sam vec 4 mj dragi mi je otiso u njemacku i ja cu za mjesec dana kod njega zanjima me  dali da vadim dopunsko  za eu ?i koliko kosta porod tamo kako to sve ide pa ako ima neko iskustvo nek se javi

• zvijezda7
    29. Travanj 2019. 22:55

suskica_8

zvijezda7

suskica_8

zvijezda7

Mi smo ovdje skoro pa 5 godina,a na sadasnjem radnom mjestu sam malo vise od godine,ali kod istog poslodavca. Ostat cu godinu dana kuci pa se vratiti na posao ali necu odmah puno radno vrijeme,najvise 6 sati. Jaslice su od 8 do 16 pa sve i da hocu ne mogu na 100%. Da,u Anna Klinik buduci da sam tu blizu,5 min.autom. Mislim da ce mi u petak dati uputnicu za bolnicu pa cu se otici prijaviti

Oh ti si ipak poprilicno dugo tu. Ja cu sada u junu biti dve godine kako sam tu, a muz mi je ti vec od pre. I ja nemam do Anna Klinik sa autom vise od 5 min. Ja ti zivem u münster kod rathausa. Pa tako da mi je blizu i klinika i gin. Dali si ti slala od vesne recepte na osiguranje? I jesi dobila sta povratka nazad?

Mi smo kod Kursaala,ako znas gdje vozi U2 i U19. :-) Nisam slala jer mi ionako ne zele nista nadoknaditi,a iskreno nisam puno toga ni placala. Nisam u AOK vec u BKK Linde a oni mi kazu da nista ne vracaju. Ma. Ja sam platila 120€ pausal za uzv,30ak€ za neki krvni test na pocetku,vitamine sam sama kupovala a zeljezo isto jer ne mogu progutati tablete nikakve pa sve kupujem u drugoj formi tako da mi recepti nicemu ni ne sluze. Jos sam bila platila kod doktorice par eura (mislim 5) potvrdu o trudnoci za poslodavca. Bila sam pitala u osiguranju da mi nadoknade dio za masaze za trudnice na koje sam isla ali nece ni to. Bar sam probala haha.

Halo Zvijezda…kako si? Imam.jedno pitanje…posto sam cula, da moramo naci pediatra pre porodaja, zanima me dali poznajes nekog fobrog tu u blizini Bad cannstatta?

Dobro sam,hvala,iscekujem. :) Danas sam ba bila prijaviti se u bolnicu. Uglavnom,nisam znala da moramo naci pedijatra prije poroda,ups. Ja ti nemam zaista nikog za preporuciti jer mi za stariju kcer nismo nasli u Cannstattu (nije nas htio nitko primiti) pa je bila neko vrijeme u Münsteru kod pedijatra (ne znam kako se zovu vise ali vise ih je,mogu pogledati pa to javim). Moje poznanice koje imaju bebe idu tu kod nekog Turcina u Marktstr. 

• zvijezda7
    29. Travanj 2019. 22:58

Danibeba

Bok trudna sam vec 4 mj dragi mi je otiso u njemacku i ja cu za mjesec dana kod njega zanjima me dali da vadim dopunsko za eu ?i koliko kosta porod tamo kako to sve ide pa ako ima neko iskustvo nek se javi

Ako vam je suprug zaposlen i ima zdravstveno osiguranje onda se osigurajte preko njega. A svakako imate obvezu nakon prijave adrese ovdje imati zdravstveno osiguranje po nekoj osnovi. U slucaju da se ne mozete preko partnera (ako niste vjencani i sl.)onda si mozete sami placati. Ima tarifa za nezaposlene,mislim da je oko 180€ mj. Vjerujem da je svakako bolje placati svaki mj.tu cifru nego svaki pregled i porod jer ce se cifra tik tak popeti na nekoliko tisuca eura. 

Marijana12345
    30. Travanj 2019. 13:20

zvijezda7

Danibeba

Bok trudna sam vec 4 mj dragi mi je otiso u njemacku i ja cu za mjesec dana kod njega zanjima me dali da vadim dopunsko za eu ?i koliko kosta porod tamo kako to sve ide pa ako ima neko iskustvo nek se javi

Ako vam je suprug zaposlen i ima zdravstveno osiguranje onda se osigurajte preko njega. A svakako imate obvezu nakon prijave adrese ovdje imati zdravstveno osiguranje po nekoj osnovi. U slucaju da se ne mozete preko partnera (ako niste vjencani i sl.)onda si mozete sami placati. Ima tarifa za nezaposlene,mislim da je oko 180€ mj. Vjerujem da je svakako bolje placati svaki mj.tu cifru nego svaki pregled i porod jer ce se cifra tik tak popeti na nekoliko tisuca eura.

A mozete se i vjencati ako vam je to opcija 😁 

• suskica_8
    30. Travanj 2019. 13:25

zvijezda7

suskica_8

zvijezda7

suskica_8

zvijezda7

Halo Zvijezda…kako si? Imam.jedno pitanje…posto sam cula, da moramo naci pediatra pre porodaja, zanima me dali poznajes nekog fobrog tu u blizini Bad cannstatta?

Dobro sam,hvala,iscekujem. :) Danas sam ba bila prijaviti se u bolnicu. Uglavnom,nisam znala da moramo naci pedijatra prije poroda,ups. Ja ti nemam zaista nikog za preporuciti jer mi za stariju kcer nismo nasli u Cannstattu (nije nas htio nitko primiti) pa je bila neko vrijeme u Münsteru kod pedijatra (ne znam kako se zovu vise ali vise ih je,mogu pogledati pa to javim). Moje poznanice koje imaju bebe idu tu kod nekog Turcina u Marktstr.

Ako ima u Münsteru mi jos vise odgovara :-) molim te raspitaj se pami javi koji je to pediatar? Meni je rekla kuma da treba preporodaja se naci, nisam ni ja iskrebo znala. 

30. Travanj 2019. 18:23

Bok svima! Nova sam trudnica, zivim blizu Munchena, dal ima koja mama il trudnica u malo dubljem stadiju da mi pomogne oko informacija i svega toga jer nemam pojma kak bi to trebalo ici, cak ni ginekologa nemam jer me zeza jezik... bila bih stvarno zahvalna 😊

Marijana12345
    02. Svibanj 2019. 05:57

suskica_8

Meni je rekla kuma da treba preporodaja se naci, nisam ni ja iskrebo znala.

Trebalo bi se raspitati koji pedijatar ima mjesta naravno (jer su mnogi prebukirani), ali Boze moj nije obaveza ni uvjet da ga nadjes prije porodjaja. Mi smo svog nasli kasnije. Znaci prva dva pregleda bebe se rade u bolnici (U1, U2; U=Untersuchung=pregled) po rodjenju i prije izlaska iz rodilista. Treci je pregled izmedju 3-4 tjedna bebinog zivota tako da imas vremena osigurat bebi pedijatra dotada.

• suskica_8
    03. Svibanj 2019. 08:29

Marijana12345

suskica_8

Meni je rekla kuma da treba preporodaja se naci, nisam ni ja iskrebo znala.

Trebalo bi se raspitati koji pedijatar ima mjesta naravno (jer su mnogi prebukirani), ali Boze moj nije obaveza ni uvjet da ga nadjes prije porodjaja. Mi smo svog nasli kasnije. Znaci prva dva pregleda bebe se rade u bolnici (U1, U2; U=Untersuchung=pregled) po rodjenju i prije izlaska iz rodilista. Treci je pregled izmedju 3-4 tjedna bebinog zivota tako da imas vremena osigurat bebi pedijatra dotada.

Pa u svakom slucaju e bolje raspitati se pre....kad izadjes iz bolnice, ne znas ni kakav porodaj ces imati itd....  moja kuma je bila cjelih 7 dana u bolnici i jos posle nije smela da ustaje iz kreveta kako treba zbog rane....a jedna drugarica je trebala jako dosta vremena posto joj nisu epidural stavili kako treba pa nije noge osecala :( zato samo Boze zdravlja, da prodje sve kako treba a sve ce se naci naravno bitno da se raspita jer su mnogi i prezauzeti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.