Hej gagulina!
Nisam bas bila na klokanici niti sam otvarala temu roditelja. Ja sam rodila prije dva mjeseca i u Njemackoj sam. Ako ti nesto ja bih
Ja bih trebala pomoc,trudna sam zivim u njemackoj radim na tallzeit prijavljeno,te sad neznam koja su mi prava i kako to sve funkcionira oko porodiljnog tu kolko bi dobivala i kako? Te ako odem na bolovanje(porodiljni) dal to sef placa ili se njemu placa kaj ja ne radim..uglavnom nemam iskustva hah imam curicu od 4 god al nije ovdje rodena,samo dobivam djecji doplatak za nju tako da to znam al o ostalom pojma nemam,pa dal neko mozda zna..plizz 😁😘😘
Halooo…. i ja sam radila na teilzeit 16meseci prije nego sto sam zatrudnila. Ne znam kakva imas ugovor? Meni je gazda ugovor dao odma na neodredjeno vreme i sada sam na zabrabi radi celu svoju trudnocu i primam redovno punu platu sve do 6 nedelje pred porodaj i 8 posle porodaja, tad te preuzima osiguranje i dobivas po danu 13€. Prije svog porodaja moras da predas na osiguranje potvrdu o trudnoci i kad trebas da se potodis da bih ti taj novac isplatili. A ako si bila u radnom odnosu bar 12 meseci tj. Godinu dana onda ce ti osiguranje isplacivati elterngeld i djeciji u prosjeku tvoje plate mislim da nekih 65% koliko sam ja cula.
Isto tako moras, ako zelis da budes sa svojim djeteto kuci bar godinu dana. Moras zakonski, da posaljes dopis gazdi.prije nego sto ti istekne 8 nedelje posle porodaja, zahtjev tj. Kolbu da zelis da koristis Elternzeit do 1.g svog djeteta. I onda ce ti on odg, dali je to moguce ili ne....ovde je malo cudno da bih zena vec nakon 2 meseca nastupila da radi a beba je jos mala. Pa mnoge zene.posle tako dobiju i odkaz. Zato lazem sve zavisi dali ti je ugovor do odredjenog datuma ili neodredjeno. Ako je odredjeno pretezno onda sefovi ne produze jer nemaju racuna za tu osobu.
Sretan Uskrs svima! Ja nisam radila jos ivdje u DE pa ne mogu odgovorit na ova zadnje postavljena pitanja. No i sama imam pitanje za mame koje su vec rodile u DE: jel se koja susrela s nalazom pozitivnim na streptokok B? Evo prije 2tj sam napravila test i pozitivan je, preksutra imam termin kod ginice. Zanima me jel antibiotik ide intravenozno na samom porodu, ili mozda neka injekcija u vaginu, ili se sad prije poroda pocinje s terapijom oralno/vaginalno?
Halo. Ja koliko znak za te bakterije streptokok, dobivas antibiotik direktno u zilu pred sam.porodaj kada dodjes u bolnicu i prije nego sto ti ode plodna voda. Zato oni sve nalaze zabilezavaju u knjizicu koju ponoese sa sobom na porodaj. I ako je pozitivan streptokok onda vec doktori znaju sta treba da rade tj. Dadnu ti antibiotik u zilu da te bakterije ne zive dok se.poradjas da s ene bi prenjele na plod i ne dja boze dobio plod sepsu ili ti slicne stvari
Pozdrav!
Jel mi moze netko od vas objasniti sto sve moramo placati od pocetka do kraja trudnoce kod ginekologa? Jel igraju ulogu godine ili je zakon za sve dobi jednak?
Jos sam relativno na pocetku trudnoce a dosta toga sam vec placala (prvi ultrazvuk, sve propisane tablete).. ako ima netko da mi pojasni u cemu je fora, nemam nikakve pakete i ostalo..
Pozdrav!
Jel mi moze netko od vas objasniti sto sve moramo placati od pocetka do kraja trudnoce kod ginekologa? Jel igraju ulogu godine ili je zakon za sve dobi jednak?
Jos sam relativno na pocetku trudnoce a dosta toga sam vec placala (prvi ultrazvuk, sve propisane tablete).. ako ima netko da mi pojasni u cemu je fora, nemam nikakve pakete i ostalo..
Pozdrav. Placas recepte koje ti prepise ginekolog, placas ultrazvuk ako zelis da imas kod svake kontrole pregled preko UZ (110€). I placas krvni nalaz na pocetku i kraju trudnoce oko 15€ znaci zajedno ce biti 30 posto je dva puta ta pretraga. Ne znam koje osiguranje imas. Ako imas AOK oni vracaju povratak novca za placane racune ali anravno ne sve. Ako imas drugo osiguranje pretezno ne priznaju nista.
Pozdrav!
Pozdrav. Placas recepte koje ti prepise ginekolog, placas ultrazvuk ako zelis da imas kod svake kontrole pregled preko UZ (110€). I placas krvni nalaz na pocetku i kraju trudnoce oko 15€ znaci zajedno ce biti 30 posto je dva puta ta pretraga. Ne znam koje osiguranje imas. Ako imas AOK oni vracaju povratak novca za placane racune ali anravno ne sve. Ako imas drugo osiguranje pretezno ne priznaju nista.
Ja sam platila na prvom pregledu 40€ .. nekoliko tableta po 12€ i danas me pitala jel zelim ultrazvuk za 40€ sto nisam pristala. Pa mi nije jasno sta i kako u vezi placanja. Ponudila mi je paket za svaki pregled cca 200€ al nisam to uzela.
Ja sam u AOK i bas sam mislila pitat jel to na kraju godine vrijedi skupit sve racune od dr. i poslat za povrat novca?
Pozdrav!
Ja sam platila na prvom pregledu 40€ .. nekoliko tableta po 12€ i danas me pitala jel zelim ultrazvuk za 40€ sto nisam pristala. Pa mi nije jasno sta i kako u vezi placanja. Ponudila mi je paket za svaki pregled cca 200€ al nisam to uzela.
Ja sam u AOK i bas sam mislila pitat jel to na kraju godine vrijedi skupit sve racune od dr. i poslat za povrat novca?
Za 2019.god je novi zakon i vracaju max 300€ od svega placenog. Ja sam dosad platila 120€ paket uzv-a, test na citomegali virus, hepatitis B, alphafeto protein, vitamin d, 2x toxoplasmosu, streptokok, pa onu glukozu sta se kupi u ljekarni, nekoliki puta vadjenje krvi (no to sam potpisala da sam svjesna da je to moj trosak jer aok ne vraca za to lovu). Nista od tih vitamina tipa prenatal, omega 3, Magnezij nece ti AOK vratiti, osim ako si za to dobila recept od DR i platila pa mozes traziti povrat. Nema caka. Cinjenica je da se ovdje puno toga placa za razliku od Hrvatske.
Pretragu za streptokok si obavezno plati jer to je jako opasno za bebu ako se ne ustanovi da si pozitivna, a radjas prirodnim putem. Aok ce ti vratiti 100% iznosa. Po meni bi ta pretraga trebala biti obavezna, ali jbg nije.
Pretragu za streptokok si obavezno plati jer to je jako opasno za bebu ako se ne ustanovi da si pozitivna, a radjas prirodnim putem. Aok ce ti vratiti 100% iznosa. Po meni bi ta pretraga trebala biti obavezna, ali jbg nije.
Koliko kosta ta pretraga?
Hvala ti :)
Kad se radi ta pretraga, u kojem tjednu?
Hvala ti :)
Kad se radi ta pretraga, u kojem tjednu?
Ja sam radila u 36.tjednu,plati se odmah 15€ i jos dodje racuna kuci 18€. Barem je tako meni.
Sortiraj odgovore
Najstariji