Jutro cure :)
Marijanaista stvar je kod mene,samo nisam jos trudna. Cekam da prodje malo vremena zbog CR. Donedavno smo se dvoumili posao ili druga beba sto je naravno prevagnula beba.
I mnogi su mi upravo to i savjetovali,cak Njemci.
Rodi,podigni djecu pa onda idi raditi.
Iskusne mame s obzirom da beba ubrzo puni 2god,planiram prestati dojiti sto ce mi biti jaako tesko jer je veliki sisavac pa me zanima koju bocicu da kupim ovdje a da je mitacije bradavice. Na internetu mi je izbacilo masa njih,pa me zanima koju vi preferirate? Nemam iskustva jer nisam nikakve bocice koristila.
Lorija moj bebac je isto bio veliki sisavac, ali uvodjenjem svih obroka jako mi se smanjila ponuda mlijeka tako da se nismo vise htjeli muciti posto se budio i po 8x noci. Mi si nismo htjeli komplicirati zivot bocicama, kupili smo Avent i to 4kom da ne moram svaki cas prati nego jednom dnevno, ta flasica kao imitacija bradavice ti je vaznija ako paralelno dojis i dajes flasicu da skroz ne odbije ciku. Al meni su Avent sasvim u redu, cesto smo mijenjali sisace, sad je na sisacu s 4 rupice. Ono u sto smo mi ulozili novac je Milquino, aparat za pravljenje baby mlijeka i to je fakat super!
Prvi put cujem za taj aparat,odmah sam isla progooglati. Odlicna spravica bas,samo sto sam ja naumila obicno mlijeko a vidim da se tu pravi ono u prahu. Nista,morat cu si gledati neke grijace za bocice jer je sisavac naucio cim otvori oci spojit se na sisu,nema cekanja 😃
Sto se tice imitacije, imam osjecaj da mi nece prihvatiti bocice obicne jer je tako i dudu izbacivao cim vidi da nije cica. 😏
Tragajuci sam naisla i na bocice Tommee Tippee Natural i Avent Natural koje su me se dojmile pa cu vidjeti jos koju cu.
Nas je grijac za bocu spasio, jer ako nije bilo iste sekunde gotovo jelo, zbuka bi otpadala sa zgrade, a sad posto smo na AR, svakako mora cekati a i nije tolika frka vise, uskoro krecemo na kasice pa ce nam grijac opet dobro doci. Mi imamo NUK ov i non stop je ukljucen bio, samo sam vode dodavala. Nisu skupi a i imas ih na e bayu, zene prodaju koristene po par eurica, isplati se uzeti...
Pozdrav mame, kako provodite ove hladne dane s bebacima? Mi imamo 3 mj, zivimo Münchenu i kad nam se pruzi prilika izadjemo u setnju. Nazalost nemamo ni mame ni bebe za druzenje, a dobro bi nam doslo.
pozdrav! kako u munchenu nema mama i beba za druzenje haha? u kojem ste djelu grada?
Pozdrav! Pa eto, sakrile se! Same secemo i sopingiramo i kave pijemo… postaje monotono, a volimo se druzit… mi smo na Giesingu…. ima puno mama i beba ovdje, ali sve turkinje, ne znam bas kako bi se sporazumijela s njima… 😂
Giesing? Di? Ja sam Obergiesing, a to je sve tu. Bebica stize u 3.mj.,. Mogle bi setnju, kavu, sto da ne :), skupimo se. :))
Na Untersbergstraße 😄 Mogle bi, što da ne! Opa, bebica brzo dolazi, sitno se broji! Curica ili deckic?
Mi smo Spixstrasse 😅😂. Curica nam stize.
Znaci moja curica bi mogla uskoro imati novu prijateljicu!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍
Pa da :), mogle bi se druziti u setnjama kad smo vec i tako susjede 😊😊
Ostavi mi neki kontakt il nesto da se mozemo cuti. Imam ja i robice koju je moja prerasla, a jedva da ju je nosila...
Super. Dobro je to znati. Sto je U7?
Nisam rodila ovdje a nije mi to nitko ni spominjao kod nas :/
E gledala sam i ja tu,sve mi nekako 'lijeve' marke. Sve mi se cini da cu ipak Avent natural sa grijacem i dobro,ako ne bude islo onda probati druge.
Lorija,
U je kratica za Untersuchung (pregled). Znaci U7 je 7. redovni pregled od djetetovog rodjenja. S Aventom nemres fulati, iako je generalno skuplji od drugih marki. Nije lose kupit ni polovan, jeftiniji je, a neces ga ionako ne znam koliko dugo koristiti.
Diva,
Mi nismo nijednom upotrijebili grijac za grijanje kasica. Ja sam otpocetka sama kuhala sve sama i gnjecila vilicom, nisam htjela blendati jer nisam zeljela da se navikne na tu konzistenciju i poslije odbija hranu grublje teksture (komadice). Realno bi se mogla prigrijati kasica u grijacu, ali opet treba imati odgovarajuce posudice koje stanu u grijac. Avent ima i to. Moj mali je recimo pljuvao kupovne kasice, doduse samo sam mu ih par puta ponudila jer su i meni te kasice bljak, rijetke i bljutave. Pitanje je samo kako se ponasa staklo u grijacu, da li treba puno duze da se kasica ugrijala (bilo kupovna ili domaca stavljena u staklenku od kupovne kasice)...
E gledala sam i ja tu,sve mi nekako 'lijeve' marke. Sve mi se cini da cu ipak Avent natural sa grijacem i dobro,ako ne bude islo onda probati druge.
Lorija,
U je kratica za Untersuchung (pregled). Znaci U7 je 7. redovni pregled od djetetovog rodjenja. S Aventom nemres fulati, iako je generalno skuplji od drugih marki. Nije lose kupit ni polovan, jeftiniji je, a neces ga ionako ne znam koliko dugo koristiti.
Diva,
Mi nismo nijednom upotrijebili grijac za grijanje kasica. Ja sam otpocetka sama kuhala sve sama i gnjecila vilicom, nisam htjela blendati jer nisam zeljela da se navikne na tu konzistenciju i poslije odbija hranu grublje teksture (komadice). Realno bi se mogla prigrijati kasica u grijacu, ali opet treba imati odgovarajuce posudice koje stanu u grijac. Avent ima i to. Moj mali je recimo pljuvao kupovne kasice, doduse samo sam mu ih par puta ponudila jer su i meni te kasice bljak, rijetke i bljutave. Pitanje je samo kako se ponasa staklo u grijacu, da li treba puno duze da se kasica ugrijala (bilo kupovna ili domaca stavljena u staklenku od kupovne kasice)…
Nisam jos probala s kasicama, ali frendica je imala Nukov grijac i sve bocice i kasice su stale u njega i nije nista pregrijavalo. I ja si mislim da cu radje praviti sama kasice, nego kupovati. Iako ni sam vise nisam pametna, 100 glava, 100 prica... 😣
Lorija,
Diva,
Mi nismo nijednom upotrijebili grijac za grijanje kasica. Ja sam otpocetka sama kuhala sve sama i gnjecila vilicom, nisam htjela blendati jer nisam zeljela da se navikne na tu konzistenciju i poslije odbija hranu grublje teksture (komadice). Realno bi se mogla prigrijati kasica u grijacu, ali opet treba imati odgovarajuce posudice koje stanu u grijac. Avent ima i to. Moj mali je recimo pljuvao kupovne kasice, doduse samo sam mu ih par puta ponudila jer su i meni te kasice bljak, rijetke i bljutave. Pitanje je samo kako se ponasa staklo u grijacu, da li treba puno duze da se kasica ugrijala (bilo kupovna ili domaca stavljena u staklenku od kupovne kasice)…
A i imam aventove plasticne zdjelice koje sam dobila, sluze za mlijeko (ako se izdajas) i kasnije za kasice, zatvoris ih i super.
Lorija,
Diva,
A i imam aventove plasticne zdjelice koje sam dobila, sluze za mlijeko (ako se izdajas) i kasnije za kasice, zatvoris ih i super.
Da da imam i ja te posudice, super su mi koristile dok sam se izdajala, ali za kasice ih nisam koristila jer je uvijek pojeo frisko, ponekad je znao ostaviti no rijetko. A za zamrzavanje i prigrijavanje kasica nisam, niti za spremanje u frizider pa davanje sutradan. Tek sada kad je veci i jede sve sto i mi (s tim da ja mrvicu solim), ponekad jedemo i drugi dan neko jelo tipa sarmu ili bolognese. Iskreno, ja (gotovo) nikad svom bebacu nisam dala kasicu koja meni nije bila fina. Uvijek sam kombinirala tako da bude njam. A kupovne su odvratne, probala sam mu nekoliko dati i nije htio, ne bih ni ja 😂😂
Lorija,
Diva,
Da da imam i ja te posudice, super su mi koristile dok sam se izdajala, ali za kasice ih nisam koristila jer je uvijek pojeo frisko, ponekad je znao ostaviti no rijetko. A za zamrzavanje i prigrijavanje kasica nisam, niti za spremanje u frizider pa davanje sutradan. Tek sada kad je veci i jede sve sto i mi (s tim da ja mrvicu solim), ponekad jedemo i drugi dan neko jelo tipa sarmu ili bolognese. Iskreno, ja (gotovo) nikad svom bebacu nisam dala kasicu koja meni nije bila fina. Uvijek sam kombinirala tako da bude njam. A kupovne su odvratne, probala sam mu nekoliko dati i nije htio, ne bih ni ja 😂😂
Da se mene pita, ja bih odmah na grah i sarmu ju stavila😂😂😂😂 kad ste poceli s kasicama? Moja danas 4 mj napunila.
Diva91,
Ja nisam komplicirala i kuhala cudesa, ali uvijek je bilo domace, fino i brzo. Po donjoj tablici sam uvodila namirnice. S 5.5mj sam uvela obrok oko 10h jer je ujutro bila cika jos. Onda sam sa 7mj uvela i drugi obrok oko 13h s tim da sam nove namirnice uvijek uvodila u jutarnjem obroku radi eventualne reakcije. Sa 9.5mj i treci obrok. Izmedju je cikio. S 11-12 mj sam uvela medjuobrok(e) kad je prestao s dojenjem, nekad mu dam medjuobrok prije dnevnog spavanja ako nije preumoran i prenervozan da jede, ili mu dam flasicu (unazad mjesec dana mu dajem kakao s minimalnim udjelom secera s kravljim mlijekom, a dotada sam AD). S pocetkom kasica moras poceti nuditi vodu unatoc dojenju, on je pio iz Nukove kljunasice, a s nekih godinu dana je presao na Nuk Magic Cup.
Pozdrav cure, danas sam napravila test posto mi kasni 4 dana i pozitivan je. U kojem tjednu ste isle na prvi pregled kada ste saznale da ste trudne? Koliko unaprijed ste rezervirale svoje mjesto u bolnici?
Ne znam kako to sve funkcionira ovdje u Njemackoj posto mi je 22 godine i prva mi je trudnoca.
Hvala unaprijed :)
Pozdrav cure, danas sam napravila test posto mi kasni 4 dana i pozitivan je. U kojem tjednu ste isle na prvi pregled kada ste saznale da ste trudne? Koliko unaprijed ste rezervirale svoje mjesto u bolnici?
Ne znam kako to sve funkcionira ovdje u Njemackoj posto mi je 22 godine i prva mi je trudnoca.
Hvala unaprijed :)
Mene nije htjela primiti prije 7-8tj jer se ranije ne vide otkucaji srca samo gestacijska vrecica. Za bolnicu nemas problema, to se stigne pred kraj, ja sam oko 32.tj isla na dogovor i rezervaciju mjesta, no rodila sam 2tj ranije. Ovdje u Stuttgartu je praksa da se prije dolaska nazove, jer ako se dogode trudovi prije ili poslije termina, postoji mogucnost da nema mjesta u toj bolnici pa upucuju na drugu. To se i meni skoro desilo, u mojoj bolnici je bila jedna pomocna soba na kraju hodnika u koju su me smjestili, ali obzirom da sam 20h imala trudove nakon puknuca vodenjaka, oslobodila se jedna soba. Vaznije od bolnice ti je pronaci babicu i rezervirati ju jer ovdje nije obavezna niti ju itko salje. Ja sam svoju u 1.trudnoci jedva jedvice nasla u 12tt, a sad u drugoj sam odmah zvala po potvrdi trudnoce u 8tt. Bilo bi dobro da zavrsis i tecaj, tebi je besplatno a partner placa oko 100€ no preda poslije racun Krankenkassi pa mu vrate lovu. Dosta toga se ovdje placa i drugacije funkcionira, za dio se moze traziti povrat. Predlazem da procitas ovaj topic unazad godinu-dvije jer se dosta o tome pisalo.
Sortiraj odgovore
Najstariji