Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    28. Veljača 2019. 12:01

TinaZg1211

Tako si lijepo sve opisala. I meni ne prvi porod bio sličan. Samo što je bio u Hr. Isto u ponoć primljena ali ja bez pucanja vodenjaka ali sa trudovima na 2 min i 3 prsta otvorena. Mučila se sama do 7 ujutro (povracala,trcala u wc,trgala ctg sa sebe) dok mi nisu poslali oko 8 ujutro dva anesteziologa da me pitaju jel hoću epiduralnu. I na kraju mi dali drip i busili vodenjak tako da sam u podne rodila. 12h muke kao vječnost. Isto sam gubila svijest već izmucena bolovima i povracanjem.

E sad to je bilo prije 7 godina,strah mi je nestao što se tiče poroda ali me strah jedino što smo u drugoj državi sada. Pa nitko mi konkretno nije dao razlog nego tipično ono " anna nije na nekom glasu,bolja i opremljenija je olga". Čak su mi hvalili i robert bosch ali kao bolje nemoj jer ako nešto nedaj bože bude bebi sele je u olgu a ja ostajem u bosch. Tako da bosch mi otpada odmah. U Anna sam kažem ležala i ne samo što mi je blizu kuće nego mi se i svidjelo nekako je manja gužva (barem mi tako djeluje) i opustena aatmosfera a i znam dosta zenica i muškaraca naših što rade gore .

Ovo mi se svidja što si napisala za kadu ,ljuljacku i krevet 😍 savrseno. To bi generalno svaka bolnica i u hr trebala nudit a ne nude nažalost. Reci mi koliko prije poroda si se prijavila u bolnicu za porod ? Jesi gore odmah ispunila papire ili poslje poroda ?

Gle... to sto je bolnica eventualno opremljenija, u kojem god smislu to bilo, to ne znaci da ces imati bolji tretman. Trebala bi bas cuti iskustvo zena koje su tamo rodile. Ima na fejsu grupa Mame u njemackoj ohne limit pa bi bilo dobro tamo postaviti pitanje, sigurno ima mama iz stuttgarta koje su rodile u olgi. Sta se tice prijave, mislim da sam to obavila tak oko 35.tt tamo dolje u prizemlju u rodilistu gdje sam ispunila papire i obavila kratak razgovor sa sestrom. Sve ostalo vezano za kindergeld i elterngeld ti moze muz obavit cim se beba rodi, koliko znam nemru se unaprijed s predvidjenim datumom poroda ispznjavat zahtjevi. Kad smo vec prakticki susjede (ja isto nisam daleko od anna klinik), ako imas volje i zelje mozemo se i upoznati, ako si ZA posalji mi zahtjev na fejs na ime Marijana Glavica. Nisam pohvatala jedino u kojem si tt? Kad ti je termin?

• AnnaBella
    28. Veljača 2019. 15:55

TinaZg1211

Hej AnnaBella , ja ću ti napisati moje iskustvo. Ja sam bila u istoj situaciji kao i ti. I odlučila sam raditi i nosit široko kolko god dugo mogu a da ne primjete. Isto mi je falilo točno mj i pol dana ali sa probnog ugovora na neogranicen. Nikome ništa nisam govorila. I onda mi se desilo da sam na poslu prokrvarila. I to obilno . Hvala bogu pa je bio kraj smjene . Doslovno su mi se noge odsjekle i uopće se ne sjećam kako sam došla ravno do bolnice. Tamo su mi ustanovili ogroman hematom. Puštena sam kući uz lijekove. Naravno otvorila sam bolovanje i čekala da mi moj poslodavac da otkaz. Kolegice koje su me zvale njima sam muljala da imam upalu bubrega . I u bolnici i moja dok mi je rekla da nisam obavezna uopce navodit poslodavcu razlog bolovanja. I tako sam vukla to 2 tjedna i u strahu strepila dal da se vratim na posao,sta cu,kako ću,svi su mi rekli nemoj riskirat bolje im priznaj ali bilo me strah i bilo mi je žao da izgubim neka prava. I onda se desilo ponovno krvarenje i završila sam u bolnici na čuvanju trudnoće.i dalje poslodavcu nisam rekla, samo sam produžila na još tjedan dana bolovanje. Samoj sebi sam rekla ma ako mi se sad nadaju otkaz neće nikad . Po izlasku iz bolnice otišla sam mojoj doktorici po doznake za taj tjedan i rekla mi je da dođem (karikiram petak) zadnji dan bolovanja i da će mi otvorit zabranu rada. I tako sam taj papir,tj zabranu ja poslala poštom na posao. I čekala. Od tada mi se više nitko ne javlja,ni sefovi ni kolegice ali lohn i placu uredno svaki mjesec dobivam puni iznos. Možda sam ja imala samo srece i dobre šefove. Ali isto me bilo strah. Mislim da je mene spasila ova zabrana rada jer navodno mi pod njom zakonski nesmiju dat otkaz. Nisam pametna u tvom slučaju šta da radiš. Ako nemaš tegobe i težak posao pokušaj izdrzati još mj dana.

Hvala ti na odg., TinaZg1211 😊
    Jedino nisam pohvatala u kojem si tt sad? Drzim palceve da ce ti trudnoca nadalje cim urednije proteci 😊
    A meni izgleda ostaje da pricekam pon., pa da sva svoja pitanja zasipam na svoju gin. 😁

TinaZg1211
    28. Veljača 2019. 19:08

Ma imala sam fb profil nekada ,više ga nemam 🙁
    Bila sam i u toj grupi. Malo previše vremena sam provodila na fb i znam kad bih ga opet otvorila da bi se navikla opet na njega 😂 zato sam tu. Ali na temi ljetnih beba (ovdje) ,sve su se zenice preselile na fb neki dan. 
    Ma to za kindergeld i ostalo mi je jasno da nemogu unaprijed,mislila sam te formulare od bolnice dal ispunjavam kod prijave da bi rodila tamo,ili tek kad dodje do termina i kad rodim tamo (ono,opće informacije,ime oca itd). U Hr sam sve ispunila tek kad sam rodila. 

Ja sam ti u Munsteru, kod rathausa. A gdje živiš ti. Bilo bi lijepo da se upoznamo. Imam ja sestru i prijateljice ovdje ali nijedna nije "noseca" i nema djece pa nemamo neke teme a ja i ne izlazim baš kao one 😂

Sad sam 28 tjedan 

Marijana12345
    28. Veljača 2019. 20:17

TinaZg1211

Ma imala sam fb profil nekada ,više ga nemam 🙁
    Bila sam i u toj grupi. Malo previše vremena sam provodila na fb i znam kad bih ga opet otvorila da bi se navikla opet na njega 😂 zato sam tu. Ali na temi ljetnih beba (ovdje) ,sve su se zenice preselile na fb neki dan.
    Ma to za kindergeld i ostalo mi je jasno da nemogu unaprijed,mislila sam te formulare od bolnice dal ispunjavam kod prijave da bi rodila tamo,ili tek kad dodje do termina i kad rodim tamo (ono,opće informacije,ime oca itd). U Hr sam sve ispunila tek kad sam rodila.

Ja sam ti u Munsteru, kod rathausa. A gdje živiš ti. Bilo bi lijepo da se upoznamo. Imam ja sestru i prijateljice ovdje ali nijedna nije "noseca" i nema djece pa nemamo neke teme a ja i ne izlazim baš kao one 😂

Sad sam 28 tjedan

Ajme onda bismo mogle biti i cimerice ako nam se potrefi i ak se odlucis za Anna Klinik. Meni je danas 28+5 😁 obje imamo sredinom/krajem 5mj termin. Ja sam na drugoj strani, u Untertürkheimu, no sve je to blizu... ako hoces javi mi se na marijanahaler@gmail.com. Ja nisam bila aktivna ovdje na topicu ljetne bebe, nego na jesenske 2017 i isto smo se prebacile na fejs, puno je lakse pratiti teme, jos da sam u jednoj to bi mi bilo too much, a iskreno ni ne da mi se ponovno pisat i citat o robici i kremicama... sve mi je to frisko, uostalom s drugim djetetom se nikad ne pretjeruje kao s prvim hahaha 😁😁

• zvijezda7
    02. Ožujak 2019. 21:57

Pozdrav cure,
    naisla sam na ovaj forum,prelistala prepiske ranije...vidim da vas ima s terminom u 5.mj.u Anna Klinik. Meni je termin 11.5.,isto cu se odluciti za Anna Klinik buduci da zivim blizu a cula sam od poznanica dobra iskustva. Ovo nam je druga beba (prva koja ce biti rodjena u Njemackoj),imamo veliku curu koja ce uskoro navrsiti 12 godina. Sve sam zaboravila,osjecam se kao da sam prvi put trudna. :) Psihicki se pripremam za porod u nadi da nece biti kao prvi. Spremam se s muzem jednu subotu na Info vecer. Je li vec koja bila? 

Marijana12345
    02. Ožujak 2019. 23:22

zvijezda7

Pozdrav cure,
    naisla sam na ovaj forum,prelistala prepiske ranije…vidim da vas ima s terminom u 5.mj.u Anna Klinik. Meni je termin 11.5.,isto cu se odluciti za Anna Klinik buduci da zivim blizu a cula sam od poznanica dobra iskustva. Ovo nam je druga beba (prva koja ce biti rodjena u Njemackoj),imamo veliku curu koja ce uskoro navrsiti 12 godina. Sve sam zaboravila,osjecam se kao da sam prvi put trudna. :) Psihicki se pripremam za porod u nadi da nece biti kao prvi. Spremam se s muzem jednu subotu na Info vecer. Je li vec koja bila?

Bok Zvijezdo! Ja sam bila prije prosle trudnoce. Dobro je doci i pitati ako ima kakvih nedoumica. Nista specijalno, powerpoint prezentacija sa slikama rodilista i svim dodatnim informacijama vezanim za porod i nakon njega... nisu nas vodili da ista vidimo makar je to prije bilo navodno tako... ugl mene najvise zanimalo jel se prakticira dammschnit jer sam od toga imala najveci strah, rekli su rijetko rijetko bas ako se mora. No saznala sam da dosta prakticiraju vakuum sto me bas zacudilo...

• zvijezda7
    03. Ožujak 2019. 02:27

Razumijem te,ja bih isto voljela preskociti "rezanje" ako je ikako moguce jer nakon prvog poroda dva mj.nisam sjela kako treba i bilo je puno savova. Posto je proslo puno vremena vise ne osjecam tjeskobu pri pomisli na porod i nadam se da ce ovo biti druga prica. 
    Moja poznanica je isla prije dvije i po godine na info vecer u Robert Bosch i tamo su joj pokazali i odjel i sve,plus informacije. Ali nebitno,vidjet cu ionako sve kad dodje vrijeme. 

Ispricavam se ako je vec bilo takvo pitanje,kad 
    pocinju stavljati trudnice na ctg,u kojem tjednu? U Hr,ako se dobro sjecam,u 36.tjednu sam isla u bolnicu prvi put na ctg. 

• mary55
    03. Ožujak 2019. 09:20

Pozdrav drage mame!
    Davno sam vas prije citala al otkad je dosao bebac nemam vremena..da li mi moze netko pomoci?
    Koje ustanove u Njem pomazu pri pronalasku stana? I da li su one kome pomogle? Znam za Pro familiu..muz salje dosta oglasa za stan al izgleda da je nemoguca misija..okolica Frankfurta..mi smo jos u Hrv a hitno nam je da do ljeta dodjemo da starija kcer krene u skolu..hvala vam puno!

Marijana12345
    03. Ožujak 2019. 10:11

zvijezda7

Razumijem te,ja bih isto voljela preskociti "rezanje" ako je ikako moguce jer nakon prvog poroda dva mj.nisam sjela kako treba i bilo je puno savova. Posto je proslo puno vremena vise ne osjecam tjeskobu pri pomisli na porod i nadam se da ce ovo biti druga prica.
    Moja poznanica je isla prije dvije i po godine na info vecer u Robert Bosch i tamo su joj pokazali i odjel i sve,plus informacije. Ali nebitno,vidjet cu ionako sve kad dodje vrijeme.

Ispricavam se ako je vec bilo takvo pitanje,kad
    pocinju stavljati trudnice na ctg,u kojem tjednu? U Hr,ako se dobro sjecam,u 36.tjednu sam isla u bolnicu prvi put na ctg.

Ja sam narucena prvi puta za 3tj i tada cu biti 32tt. Moja ginica ima ctg i gore je na 3.katu st.anna klinike pa obavljam sve kod nje, ne moram doslovno nijednom dolje na odjel bolnice osim otici se prijaviti za porod i doci roditi. 

• Tincy
    04. Ožujak 2019. 15:35

Diva91

Tincy

Diva91

Tincy

Diva91

Tincy

Diva91

ivaanaaa

Diva91

Pozdrav mame, kako provodite ove hladne dane s bebacima? Mi imamo 3 mj, zivimo Münchenu i kad nam se pruzi prilika izadjemo u setnju. Nazalost nemamo ni mame ni bebe za druzenje, a dobro bi nam doslo.

pozdrav! kako u munchenu nema mama i beba za druzenje haha? u kojem ste djelu grada?

Pozdrav! Pa eto, sakrile se! Same secemo i sopingiramo i kave pijemo… postaje monotono, a volimo se druzit… mi smo na Giesingu…. ima puno mama i beba ovdje, ali sve turkinje, ne znam bas kako bi se sporazumijela s njima… 😂

Giesing? Di? Ja sam Obergiesing, a to je sve tu. Bebica stize u 3.mj.,. Mogle bi setnju, kavu, sto da ne :), skupimo se. :))

Na Untersbergstraße 😄 Mogle bi, što da ne! Opa, bebica brzo dolazi, sitno se broji! Curica ili deckic?

Mi smo Spixstrasse 😅😂. Curica nam stize.

Znaci moja curica bi mogla uskoro imati novu prijateljicu!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍

Pa da :), mogle bi se druziti u setnjama kad smo vec i tako susjede 😊😊

Ostavi mi neki kontakt il nesto da se mozemo cuti. Imam ja i robice koju je moja prerasla, a jedva da ju je nosila…

Mozemo se cuti na mail. Javis se na 
     ivana_-sk@hotmail.com, pa se cujemo i dalje waap ili nesto. 
    Ma imam hrpu robice, hvala ti ipak. :) lijepo :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani