Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tincy
    26. Siječanj 2019. 14:05

sanja1111

Zamolila bih ako neko moze da mi kaze sta da radim u ovoj situaciji. Razgovarala sam sa poslodavcem i obecao mi dati ugovor, zakazala termin u ambasadi koji je 25.01. U medjuvremenu saznam da sam trudna, sad vec ulazim u treci mjesec ne znam dal da mu kazem pri potpisivanju ugovora il ne. Kakva je inace procedura, da li ja poslije par mjeseci rada mogu na trudnicko? Hvala

Nova sam, ali mogu odgovoriti, mozda nesto pomogne. Kolilo znam, za trudnocu ovdje bi se poslodavcu trebalo reci do 12.tjedna trudnoce. E sad, ovisi i od poslodavca oko ugovora. Ako ste se pokazali i on vas bas zeli, moguce da nece raditi probleme. Meni su produzili npr., bojala sam se da nece, rekla sam u 12.tj.trudnoce, a krajem godine (a blizu 30.tjedna trudn.) potpisala za stalno. To je moje iskustvo. :/

Momtobe
    26. Siječanj 2019. 17:38

Tincy

Pozdrav curke, trudnice i mame 😍,
    Zivim u Minhenu i sitno brojimo do upoznavanja nase curice. Da li znate mozda, da li tata moze biti na porodu? Ovisi li to od bolnice do bolnice ili treba imati potvrdu sa trudnickog? Danas smo trebali imati tecaj, ali muz je imao visoku temp, pa smo na hitnoj zavrsili, tecaj otisli samo javiti da ne mozemo i uredno platili. Zna li netko? Mislim da ne treba potvrda, al sad me panika hvata kad znam da ni necu mozda prisustvovati tecaju(eventualno sutra, ako bude bolje). A sljedeci tjedan imam upoznavanje u bolnici, pa cu tad tek moci pitati ili svoju dokt u pon 😅

Moj je bio, ja ispocetka cak nisam htjela ali babica nagovorila, niti smo bili na tecaju niti ista, mislim da uopce nije ni potrebno ovdje, ja sam u pokrajini Schleswig Holstein ali mislim da vrijedi za cijelu Njemacku, znacio bio je od prve minute sa mnom, prerezao pupcanu vrpcu, i u sobi bio svaki dan izjutra od 8 navecer do 8 :) punoo srece ti zelim i sto laksi porod :)

• Guli
    27. Siječanj 2019. 17:02

Dobar dan. Ja sam rodila u njemackoj prije 2 mjeseca zanima me dali imam pravo na porodiljni i otpremninu iz bolnice. Jedni kazu da nemam jer nisam bila nigdje radila a opet neki kazu da imam. Muz mi je zaposlen. problem je sto neznamo jezik. 

Momtobe
    27. Siječanj 2019. 17:26

Guli

Dobar dan. Ja sam rodila u njemackoj prije 2 mjeseca zanima me dali imam pravo na porodiljni i otpremninu iz bolnice. Jedni kazu da nemam jer nisam bila nigdje radila a opet neki kazu da imam. Muz mi je zaposlen. problem je sto neznamo jezik.

Imate pravo na 300e da vam isplacuju godinu, ili 2 godine po 150, za trecu ne znam, ali mislim da se mora u roku od 2 mj predati

lorija
    27. Siječanj 2019. 18:04

Kristina_icanovic

Pozdrav mame, ne mogu ni na jednoj drugoj temi naci pa da pitam ovdje. Rodila sam carskim rezom 03.01.kad sam izlazila iz bolnice imala sam taj zadnji pregled i ultrazvuk gdje mi je ginekologinja rekla samo da je sve ok. Niko mi nije nista rekao za skidanje konaca, moja ginekologinja kaze da nema potrebe da dolazim prije 6.sedmice, tako da mi je napravila termin tek 16.02. Sad mene zanima ima li neko iskustva s tim? Da li da zovem bolnicu opet? Proslo je tri tjedna a znam da je to neki rok za vadjenje konaca.

Pozdrav novim mamama i onima koje ce to ubrzo postati.
    Kristina kako ste? Jesi li se snasla?
    Nisam rodila u DE ali nakon 5 dana,pri izlasku iz bolnice su mi 'pukli konac' i ponovo stavili flaster.
    Morala sam ga sama kuci promjeniti i to je bilo to.
    Zelim ti reci da nisam imala poslije kontrole sto se tice reza.
    Ili je bio drugaciji zahvat ili ne znam stvarno. Nadam se da ce ti se javiti netko sa CR tko je rodio u DE.
    Puno pozdrava ti saljem.

Diva91
    28. Siječanj 2019. 20:20

Pozdrav mame, kako provodite ove hladne dane s bebacima? Mi imamo 3 mj, zivimo Münchenu i kad nam se pruzi prilika izadjemo u setnju. Nazalost nemamo ni mame ni bebe za druzenje, a dobro bi nam doslo.

Diva91
    28. Siječanj 2019. 20:26

Guli

Pravac na jobcenter i tamo se prijaviti. Za porodiljni (elternzeit) i djecji doplatak (kindergeld) ste vec trebali poslati cim dobijete bebine papire.

Marijana12345
    28. Siječanj 2019. 21:59

Pozdrav cure! Ja sam stara klokanica, a posto cekamo u 5mj curicu eto da se ponovno prikljucim. Iz Stuttgarta sam, tu sam 2,5godine, u St.Anna Klinik sam u 9/2017 rodila deckica. Sad ce izmedju njega i seke biti 20mj razlika. Nisam radila tu u DE jer smo se muz i ja dogovorili da idemo prvo na bebe pa cu onda trazit posao, inace bi bila prevelika dobna razlika izmedju djece nego sto smo planirali. Kako stvari stoje opet cu roditi u istoj bolnici, nadam se da ce ovaj put sve ici brze, zadnji put je porod trajao 29h k to je bilo pravo mucenje.

• Nikoll
    28. Siječanj 2019. 22:03

Kristina_icanovic

Pozdrav mame, ne mogu ni na jednoj drugoj temi naci pa da pitam ovdje. Rodila sam carskim rezom 03.01.kad sam izlazila iz bolnice imala sam taj zadnji pregled i ultrazvuk gdje mi je ginekologinja rekla samo da je sve ok. Niko mi nije nista rekao za skidanje konaca, moja ginekologinja kaze da nema potrebe da dolazim prije 6.sedmice, tako da mi je napravila termin tek 16.02. Sad mene zanima ima li neko iskustva s tim? Da li da zovem bolnicu opet? Proslo je tri tjedna a znam da je to neki rok za vadjenje konaca.

Pozdrav ja sam rodila CR 13.12 nakon 3dana izasla iz bolnice konce mi je vadila babica koja nas je obilazili kuci ona je pregledala bebu i mene ... Skinula mi je konce nakon 8dana ...ako te sto jos zanima pitala ...lp

• Tincy
    29. Siječanj 2019. 07:46

Diva91

Pozdrav mame, kako provodite ove hladne dane s bebacima? Mi imamo 3 mj, zivimo Münchenu i kad nam se pruzi prilika izadjemo u setnju. Nazalost nemamo ni mame ni bebe za druzenje, a dobro bi nam doslo.

Jao, da, ali jos malo ce ljepse vrijeme pa ce biti setnjica :), ja jedva cekam. Meni je ovdje predivno u proljece.
    U kojoj bolnici si imala porod? Ja sam isto München, ali tek trebam roditi 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.