hm ja sam na drugu stranu…
Gdje? Dok nam je Ubana i Sbana, nista nije daleko! 😃
Pozdrav mame, kako provodite ove hladne dane s bebacima? Mi imamo 3 mj, zivimo Münchenu i kad nam se pruzi prilika izadjemo u setnju. Nazalost nemamo ni mame ni bebe za druzenje, a dobro bi nam doslo.
pozdrav! kako u munchenu nema mama i beba za druzenje haha? u kojem ste djelu grada?
Pozdrav! Pa eto, sakrile se! Same secemo i sopingiramo i kave pijemo… postaje monotono, a volimo se druzit… mi smo na Giesingu…. ima puno mama i beba ovdje, ali sve turkinje, ne znam bas kako bi se sporazumijela s njima… 😂
Giesing? Di? Ja sam Obergiesing, a to je sve tu. Bebica stize u 3.mj.,. Mogle bi setnju, kavu, sto da ne :), skupimo se. :))
Na Untersbergstraße 😄 Mogle bi, što da ne! Opa, bebica brzo dolazi, sitno se broji! Curica ili deckic?
Mi smo Spixstrasse 😅😂. Curica nam stize.
Cao svima,nova sam tu i molim vas da mi odgovorite na pitanje jer ni sama ne znam sta ću. U Njemačkoj sam 7 mjeseci,od toga 6 mjeseci sam imala probni rad u jednom frizerskom salonu,u medjuvremenu sam zatrudnila i morala čuvati trudnoću dva mjeseca. Šefica mi je poslala zabranu rada,medjutim ovaj mjesec mi nije uplatila placu,zvali smo i rekla je da joj nismo dostavili potvrdu da sam trudna i mutterpas,a dobijala je od doktora moje papire od bolovanja. Zanima me,sta ako ja dam otkaz sada jer mi se neda vraćati na posao koji je toliko stresan za mene. Koja su moja prava?
Cao svima,nova sam tu i molim vas da mi odgovorite na pitanje jer ni sama ne znam sta ću. U Njemačkoj sam 7 mjeseci,od toga 6 mjeseci sam imala probni rad u jednom frizerskom salonu,u medjuvremenu sam zatrudnila i morala čuvati trudnoću dva mjeseca. Šefica mi je poslala zabranu rada,medjutim ovaj mjesec mi nije uplatila placu,zvali smo i rekla je da joj nismo dostavili potvrdu da sam trudna i mutterpas,a dobijala je od doktora moje papire od bolovanja. Zanima me,sta ako ja dam otkaz sada jer mi se neda vraćati na posao koji je toliko stresan za mene. Koja su moja prava?
Ako ti je dala zabranu rada onda se ne vracas na posao, jer zakonski taj posao ne smijes radit jer si u doticaju s kemikalijama. A bolovanje kad dobijes, imas 3 primjerka, 1 osiguranju, 1 poslodavcu i 1 tebi ostaje, znaci MORAS im poslati postom ili osobno odnijeti. Najbolje ti je ako ikako mozes da ti ona da otkaz. A prava imas sva normalna i kreni odmah ganjati. Skupi papire i kreni na job centar jer moras imat neka primanja ii bar osiguranje, pripremi si papire za kindergeld i elterngeld jer ces i to cekati.
Pozdrav mame, kako provodite ove hladne dane s bebacima? Mi imamo 3 mj, zivimo Münchenu i kad nam se pruzi prilika izadjemo u setnju. Nazalost nemamo ni mame ni bebe za druzenje, a dobro bi nam doslo.
pozdrav! kako u munchenu nema mama i beba za druzenje haha? u kojem ste djelu grada?
Pozdrav! Pa eto, sakrile se! Same secemo i sopingiramo i kave pijemo… postaje monotono, a volimo se druzit… mi smo na Giesingu…. ima puno mama i beba ovdje, ali sve turkinje, ne znam bas kako bi se sporazumijela s njima… 😂
Giesing? Di? Ja sam Obergiesing, a to je sve tu. Bebica stize u 3.mj.,. Mogle bi setnju, kavu, sto da ne :), skupimo se. :))
Na Untersbergstraße 😄 Mogle bi, što da ne! Opa, bebica brzo dolazi, sitno se broji! Curica ili deckic?
Mi smo Spixstrasse 😅😂. Curica nam stize.
Znaci moja curica bi mogla uskoro imati novu prijateljicu!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍
Jutro cure :)
Marijanaista stvar je kod mene,samo nisam jos trudna. Cekam da prodje malo vremena zbog CR. Donedavno smo se dvoumili posao ili druga beba sto je naravno prevagnula beba.
I mnogi su mi upravo to i savjetovali,cak Njemci.
Rodi,podigni djecu pa onda idi raditi.
Iskusne mame s obzirom da beba ubrzo puni 2god,planiram prestati dojiti sto ce mi biti jaako tesko jer je veliki sisavac pa me zanima koju bocicu da kupim ovdje a da je mitacije bradavice. Na internetu mi je izbacilo masa njih,pa me zanima koju vi preferirate? Nemam iskustva jer nisam nikakve bocice koristila.
Lorija moj bebac je isto bio veliki sisavac, ali uvodjenjem svih obroka jako mi se smanjila ponuda mlijeka tako da se nismo vise htjeli muciti posto se budio i po 8x noci. Mi si nismo htjeli komplicirati zivot bocicama, kupili smo Avent i to 4kom da ne moram svaki cas prati nego jednom dnevno, ta flasica kao imitacija bradavice ti je vaznija ako paralelno dojis i dajes flasicu da skroz ne odbije ciku. Al meni su Avent sasvim u redu, cesto smo mijenjali sisace, sad je na sisacu s 4 rupice. Ono u sto smo mi ulozili novac je Milquino, aparat za pravljenje baby mlijeka i to je fakat super!
Pozdrav mame, imam pitanje.. Trudna sam sad 20 tjedana,sa 1.1.više neradim jer mi je šef dao zabranu rada, pitanje je to što nisam dobila plaću šef kaže da mi on više ne isplaćuje nego aok, a od njih nisam dobila nikakvo rješenje? Neznam šta da radim?!
I ja sam dobila zabranu rada vec u 12 tjednu, i poslodavac je isplacivao placu normalno dolazile i platne liste do Muttershutza, tada je moje osiguranje za taj period prije isplatilo 546e a ostalo poslodavac, i tako naravno do Elterngelda, kada samo osiguranje isplacuje 67%od place, misljm da tvoj sef pokusava nesto izbjecii
Ja nisam dobila nikakve papire da imam zabranu rada, znači sve je njegova riječ na što sam mu ja vjerovala al sad kad nisam dobila plaću postalo mi je sumnjivo.. Kome da se obratim?
Ja nisam dobila nikakve papire da imam zabranu rada, znači sve je njegova riječ na što sam mu ja vjerovala al sad kad nisam dobila plaću postalo mi je sumnjivo.. Kome da se obratim?
Odeš na Arbeitsgericht i sve objasnis tamo. 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji