Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nikoll
    10. Veljača 2019. 13:29

Kristina_icanovic

Nikoll

Kristina_icanovic

Pozdrav mame, ne mogu ni na jednoj drugoj temi naci pa da pitam ovdje. Rodila sam carskim rezom 03.01.kad sam izlazila iz bolnice imala sam taj zadnji pregled i ultrazvuk gdje mi je ginekologinja rekla samo da je sve ok. Niko mi nije nista rekao za skidanje konaca, moja ginekologinja kaze da nema potrebe da dolazim prije 6.sedmice, tako da mi je napravila termin tek 16.02. Sad mene zanima ima li neko iskustva s tim? Da li da zovem bolnicu opet? Proslo je tri tjedna a znam da je to neki rok za vadjenje konaca.

Pozdrav ja sam rodila CR 13.12 nakon 3dana izasla iz bolnice konce mi je vadila babica koja nas je obilazili kuci ona je pregledala bebu i mene … Skinula mi je konce nakon 8dana …ako te sto jos zanima pitala …lp

Zanima me da li si primjetila da rjedje mokris nego inace, ja ne znam da li se to meni cini jer sam u zadnjih mjesec dana trudnoce mokrila svakih sat vremena. Ali sad se desi da par sati jednostavno zaboravim tj uopce nemam nagon. Nemam nikakvu upalu tj nikakve simptome upale, i krvarenje je skoro prestalo.

Ne nisam primjetila bilo je na početku ko neka tupa bol ali to prepisuje. Kateteru ali sad sam ok sve se vratilo u normalu ...mozda ne bi bilo lose da odeš dr. Jesi bila na prvoj kontroli poslje poroda?

Momtobe
    10. Veljača 2019. 15:13

Mare88

Ja nisam dobila nikakve papire da imam zabranu rada, znači sve je njegova riječ na što sam mu ja vjerovala al sad kad nisam dobila plaću postalo mi je sumnjivo.. Kome da se obratim?

Meni su dali dva primjerka koja sam potpisala u kojima jasno stoji da nemaju lakog posla za mene, tako da sigurno nesto ne stima, slazem se sa Diva91 najbolje da odes tamo oni ce ti sve fino objasniti, sretno i nadam se pozitivnom ishodu 

• Mare88
    10. Veljača 2019. 21:11

Momtobe

Mare88

Ja nisam dobila nikakve papire da imam zabranu rada, znači sve je njegova riječ na što sam mu ja vjerovala al sad kad nisam dobila plaću postalo mi je sumnjivo.. Kome da se obratim?

Meni su dali dva primjerka koja sam potpisala u kojima jasno stoji da nemaju lakog posla za mene, tako da sigurno nesto ne stima, slazem se sa Diva91 najbolje da odes tamo oni ce ti sve fino objasniti, sretno i nadam se pozitivnom ishodu

Hvala cure, i ja se nadam pozitivnom ishodu

• Tincy
    12. Veljača 2019. 16:13

Diva91

Tincy

Diva91

Tincy

Diva91

ivaanaaa

Diva91

Pozdrav mame, kako provodite ove hladne dane s bebacima? Mi imamo 3 mj, zivimo Münchenu i kad nam se pruzi prilika izadjemo u setnju. Nazalost nemamo ni mame ni bebe za druzenje, a dobro bi nam doslo.

pozdrav! kako u munchenu nema mama i beba za druzenje haha? u kojem ste djelu grada?

Pozdrav! Pa eto, sakrile se! Same secemo i sopingiramo i kave pijemo… postaje monotono, a volimo se druzit… mi smo na Giesingu…. ima puno mama i beba ovdje, ali sve turkinje, ne znam bas kako bi se sporazumijela s njima… 😂

Giesing? Di? Ja sam Obergiesing, a to je sve tu. Bebica stize u 3.mj.,. Mogle bi setnju, kavu, sto da ne :), skupimo se. :))

Na Untersbergstraße 😄 Mogle bi, što da ne! Opa, bebica brzo dolazi, sitno se broji! Curica ili deckic?

Mi smo Spixstrasse 😅😂. Curica nam stize.

Znaci moja curica bi mogla uskoro imati novu prijateljicu!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍

Pa da :), mogle bi se druziti u setnjama kad smo vec i tako susjede 😊😊 

lorija
    13. Veljača 2019. 13:31

Marijana12345

lorija

Jutro cure :)
    Marijanaista stvar je kod mene,samo nisam jos trudna. Cekam da prodje malo vremena zbog CR. Donedavno smo se dvoumili posao ili druga beba sto je naravno prevagnula beba.
    I mnogi su mi upravo to i savjetovali,cak Njemci.
    Rodi,podigni djecu pa onda idi raditi.

Iskusne mame s obzirom da beba ubrzo puni 2god,planiram prestati dojiti sto ce mi biti jaako tesko jer je veliki sisavac pa me zanima koju bocicu da kupim ovdje a da je mitacije bradavice. Na internetu mi je izbacilo masa njih,pa me zanima koju vi preferirate? Nemam iskustva jer nisam nikakve bocice koristila.

Lorija moj bebac je isto bio veliki sisavac, ali uvodjenjem svih obroka jako mi se smanjila ponuda mlijeka tako da se nismo vise htjeli muciti posto se budio i po 8x noci. Mi si nismo htjeli komplicirati zivot bocicama, kupili smo Avent i to 4kom da ne moram svaki cas prati nego jednom dnevno, ta flasica kao imitacija bradavice ti je vaznija ako paralelno dojis i dajes flasicu da skroz ne odbije ciku. Al meni su Avent sasvim u redu, cesto smo mijenjali sisace, sad je na sisacu s 4 rupice. Ono u sto smo mi ulozili novac je Milquino, aparat za pravljenje baby mlijeka i to je fakat super!

Prvi put cujem za taj aparat,odmah sam isla progooglati. Odlicna spravica bas,samo sto sam ja naumila obicno mlijeko a vidim da se tu pravi ono u prahu. Nista,morat cu si gledati neke grijace za bocice jer je sisavac naucio cim otvori oci spojit se na sisu,nema cekanja 😃
    Sto se tice imitacije, imam osjecaj da mi nece prihvatiti bocice obicne jer je tako i dudu izbacivao cim vidi da nije cica. 😏
    Tragajuci sam naisla i na bocice Tommee Tippee Natural i Avent Natural koje su me se dojmile pa cu vidjeti jos koju cu.

Marijana12345
    13. Veljača 2019. 18:27

lorija

Marijana12345

lorija

Jutro cure :)
    Marijanaista stvar je kod mene,samo nisam jos trudna. Cekam da prodje malo vremena zbog CR. Donedavno smo se dvoumili posao ili druga beba sto je naravno prevagnula beba.
    I mnogi su mi upravo to i savjetovali,cak Njemci.
    Rodi,podigni djecu pa onda idi raditi.

Iskusne mame s obzirom da beba ubrzo puni 2god,planiram prestati dojiti sto ce mi biti jaako tesko jer je veliki sisavac pa me zanima koju bocicu da kupim ovdje a da je mitacije bradavice. Na internetu mi je izbacilo masa njih,pa me zanima koju vi preferirate? Nemam iskustva jer nisam nikakve bocice koristila.

Lorija moj bebac je isto bio veliki sisavac, ali uvodjenjem svih obroka jako mi se smanjila ponuda mlijeka tako da se nismo vise htjeli muciti posto se budio i po 8x noci. Mi si nismo htjeli komplicirati zivot bocicama, kupili smo Avent i to 4kom da ne moram svaki cas prati nego jednom dnevno, ta flasica kao imitacija bradavice ti je vaznija ako paralelno dojis i dajes flasicu da skroz ne odbije ciku. Al meni su Avent sasvim u redu, cesto smo mijenjali sisace, sad je na sisacu s 4 rupice. Ono u sto smo mi ulozili novac je Milquino, aparat za pravljenje baby mlijeka i to je fakat super!

Prvi put cujem za taj aparat,odmah sam isla progooglati. Odlicna spravica bas,samo sto sam ja naumila obicno mlijeko a vidim da se tu pravi ono u prahu. Nista,morat cu si gledati neke grijace za bocice jer je sisavac naucio cim otvori oci spojit se na sisu,nema cekanja 😃
    Sto se tice imitacije, imam osjecaj da mi nece prihvatiti bocice obicne jer je tako i dudu izbacivao cim vidi da nije cica. 😏
    Tragajuci sam naisla i na bocice Tommee Tippee Natural i Avent Natural koje su me se dojmile pa cu vidjeti jos koju cu.

Ja dajem i kravlje mlijeko, pocela sam nedavno, ali i dalje sam misljenja da je do 2god dobro davati AD (tome sluzi Milquino). Dok sam se izdajala koristio nam je Aventov grijac mlijeka, ali onaj koji i odrzava toplinu jos neko vrijeme i u kojem se izdojeno mlijeko nemre pregrijati. Sto se tice dude mi koristimo kirsch form (s Amazona narucili) od pocetka jer je najslicnija bradavici, ali sad cu ju poceti izbacivati prema preporuci poznanice koja je logoped.

lorija
    14. Veljača 2019. 14:10

Zasto mislis da je dobro davati AD do 2god?
    Da znam i ja za ubuduce  😊
    Potpisujem za dudu,bacaj sto prije.
    Znam i ja stetne razloge. Ja se osobno 'zgrozim' kad vidim djecu od 4-5godina s dudom. Ne vidim tu nikakvu svrhu. 

Marijana12345
    15. Veljača 2019. 02:07

lorija

Zasto mislis da je dobro davati AD do 2god?
    Da znam i ja za ubuduce 😊
    Potpisujem za dudu,bacaj sto prije.
    Znam i ja stetne razloge. Ja se osobno 'zgrozim' kad vidim djecu od 4-5godina s dudom. Ne vidim tu nikakvu svrhu.

Zbog vitamina i svega sadrzanog u formuli, a sto kroz mlijecne proizvode i hranu nemre nadomjestiti u toj kolicini. Pedijatar nam je na zadnjem pregledu rekao da do 2god mu dajem max 300ml AD dnevno, ostalo kroz mlijecne proizvode... taman nakon rodjendana u 9mj imamo U7. Dotad se nadam da ce prestati nocno jedenje.

Marijana12345
    15. Veljača 2019. 02:49

Lorija
    https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=mame&id=867169

lorija
    15. Veljača 2019. 16:22

Super. Dobro je to znati. Sto je U7? 
    Nisam rodila ovdje a nije mi to nitko ni spominjao kod nas :/
    E gledala sam i ja tu,sve mi nekako 'lijeve' marke. Sve mi se cini da cu ipak Avent natural sa grijacem i dobro,ako ne bude islo onda probati druge. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.