Bok Suskice_8! Meni ti je povrate rjesavala jedna poznanica koja radi u AOK tako da ja nisam nista slala, a takl ce i ovaj put. No rekla mi je da je kratki dopis, recenica dvije s vlastorucnim potpisom dovoljno. Formular sam ispunjavala jedino za preglede koje sam obavila u HR i to sam dobila 100% love nazad jer se radilo o iznosima manjim od 100€ po racunu. Ono sto znam jest to da je bolje slati vise puta po manje racuna da ne premasuju 100€, jer ako posaljes sve odjednom mogu ti vratiti manje nego da si rascjepkala iznose. Sta se tice Vesne, cula sam za nju da je ok, no jedna je stara Klokanica ovdje pisala da je sklona ne izdavati racune tako da nije mogla traziti povrat. Obavezno trazi racun za sve sta placas. Za zabranu rada ne znam sto bih ti savjetovala (jer nisam jos radila ovdje u DE) osim da direktno trazis/molis ginicu da ti izadje u susret i da ti da ti napise taj papir ako ti je tesko ili ako moras ulagati velike fizicke napore.
Hvala draga Marijana na odgovoru. Ja sam sa Vesnom zadovoljna, i ona je sama rekla da cuvam recepte i racune da trazim povrat novaca od AOK sto ja zamalo da bacim i sreca velika sto mi je to rekla. Do sada mi je bolovanje pisala a sad vudecu dalje. Posto ja radim u kuhinji na teilzeit i ipak se tu dizu i kante i lonci, i kiste uz stepenice kojih ima 30 komada. Tako moram da nosi. I po 15kg krompira i povrca pa mislim da to bije bas ugodno za trudnicu. Mislim da ce me poslusati i nesto preduzeti poput toga, bar se nadam. Zahvaljujem jos jednom na odg. Puno mi znaci to za Aok...moracu i ja dopis napisati i poslati posebno racune. :-*
Bok Suskice_8! Meni ti je povrate rjesavala jedna poznanica koja radi u AOK tako da ja nisam nista slala, a takl ce i ovaj put. No rekla mi je da je kratki dopis, recenica dvije s vlastorucnim potpisom dovoljno. Formular sam ispunjavala jedino za preglede koje sam obavila u HR i to sam dobila 100% love nazad jer se radilo o iznosima manjim od 100€ po racunu. Ono sto znam jest to da je bolje slati vise puta po manje racuna da ne premasuju 100€, jer ako posaljes sve odjednom mogu ti vratiti manje nego da si rascjepkala iznose. Sta se tice Vesne, cula sam za nju da je ok, no jedna je stara Klokanica ovdje pisala da je sklona ne izdavati racune tako da nije mogla traziti povrat. Obavezno trazi racun za sve sta placas. Za zabranu rada ne znam sto bih ti savjetovala (jer nisam jos radila ovdje u DE) osim da direktno trazis/molis ginicu da ti izadje u susret i da ti da ti napise taj papir ako ti je tesko ili ako moras ulagati velike fizicke napore.
Hvala draga Marijana na odgovoru. Ja sam sa Vesnom zadovoljna, i ona je sama rekla da cuvam recepte i racune da trazim povrat novaca od AOK sto ja zamalo da bacim i sreca velika sto mi je to rekla. Do sada mi je bolovanje pisala a sad vudecu dalje. Posto ja radim u kuhinji na teilzeit i ipak se tu dizu i kante i lonci, i kiste uz stepenice kojih ima 30 komada. Tako moram da nosi. I po 15kg krompira i povrca pa mislim da to bije bas ugodno za trudnicu. Mislim da ce me poslusati i nesto preduzeti poput toga, bar se nadam. Zahvaljujem jos jednom na odg. Puno mi znaci to za Aok…moracu i ja dopis napisati i poslati posebno racune. :-*
Meni je samo problem malo jezik, pa se plasim kako cu se snaci u Bolnici, kada dodje vreme za to. Ali zato sad koristim priliku da sto vise reci naucim.
Suskice u St.Anna klinik ima nekoliko nasih sestara i cistacica na odjelu pa je lakse. Jedino na samom porodu dolje u radjaoni nisam vidjela nikoga tko prica nas jezik. Ako imas bilo koga tko ti je blizak, a bolje prica njemacki, povedi ga na porod.
A za tecaj nema sanse da bi on mogao,posto odlazi na posao u 6 ujutro i vraca se u 6 navecer,a sad sa ljepsim vremenom bit ce jos gore.sigurno cu bit sama do 7,8 :(((
Sta si sve nosila u bolnicu za sebe i bebu ? Ja kad sam lezala tamo prvo su rekli da nesmijem moju spavacicu imati,onda su mi drugi dam rekli ipak da mogu.a i carape za vene su mi navukli iako nisam tada dosla rodit nego samo cuvat trudnocu :) neznam jel ti bila sestra Rosa,nasa zenica,mislim da je ona i gore na odjelu rodilja pa mi je skinula te carape i rekla da su stazisti malo zbunjeni.uglavnom sta ti je sve bolnica dopustila i dala a sta nije. Uloske i higijenu naravno sama nosim.zanima me spavacica za mene i za bebu jel nosim pelene i robicu ili je tamo u njihovom.. u hr sam morala njihovu spavacicu imat ali za bebu sam sve sama morala donjet.nemoram rec da su od zimske spavacice napravili ljetnu.tj samo skarama odrezali rukave.grozno.i jel i ovdje prosjek 3 dana i otpust ako je sve ok?
A za tecaj nema sanse da bi on mogao,posto odlazi na posao u 6 ujutro i vraca se u 6 navecer,a sad sa ljepsim vremenom bit ce jos gore.sigurno cu bit sama do 7,8 :(((
Sta si sve nosila u bolnicu za sebe i bebu ? Ja kad sam lezala tamo prvo su rekli da nesmijem moju spavacicu imati,onda su mi drugi dam rekli ipak da mogu.a i carape za vene su mi navukli iako nisam tada dosla rodit nego samo cuvat trudnocu :) neznam jel ti bila sestra Rosa,nasa zenica,mislim da je ona i gore na odjelu rodilja pa mi je skinula te carape i rekla da su stazisti malo zbunjeni.uglavnom sta ti je sve bolnica dopustila i dala a sta nije. Uloske i higijenu naravno sama nosim.zanima me spavacica za mene i za bebu jel nosim pelene i robicu ili je tamo u njihovom.. u hr sam morala njihovu spavacicu imat ali za bebu sam sve sama morala donjet.nemoram rec da su od zimske spavacice napravili ljetnu.tj samo skarama odrezali rukave.grozno.i jel i ovdje prosjek 3 dana i otpust ako je sve ok?
Tina, svoju spavacicu mozes, ali na porodu si u onoj njihovoj koja je iza otvorena da ti mogu dati epi ako se odlucis... medjutim ja sam poslije imala tajice i potkosulju jer su mi tajice bolje drzale onaj ogromni ulozak a potkosulja mi je bila bolja za luftanje cica jer sam odmah dobila ragade. Ona spavacica za dojenje je zbilja prakticna i nju sam nosila poslije po doma. U bolnici je beba u njihovoj robici. Ne moras apsolutno nista nositi osim kozmetike za sebe, kupi si mala pakiranja u dm-u. Slape, cesalj, punjac... nikakve uloske ne trebas, tog ima tamo koliko hoces, i onih mrezastih jednokratnih gacica. Ne trebas nista ni za mazanje cica, ako ti treba sve dobijes, cak i silikonski sesiric za dojenje dobijes ako budes imala problema s dojenjem. Dobis i za bebu paket pampers premium pelena i vlazne maramice pampers sensitive, nis ne trebas nositi nikakve kremice za guzu i sl. Klopa ti dolazi u sobu, flasirane vode imas za pit kolko oces, mineralne ili still, samo sama moras po nju na kraj hodnika 😁😂 ja sam rodila sa sri na cet nakon ponoci a isla doma nakon U2 u subotu u podne. Ne uvjetuju ko u HR da beba mora izaci u AS. Posto je moj mali urlao pri izlasku ja sam ga na rukama iznjela i tak u autu do doma jer nam je isto jako bilo (znam znam nije bas najpametnije) i tek sam mu pri izlasku iz bolnice obukla njegovu robicu i metnula kapicu.
Ono sta sam.zaboravila napisati je to da ovdje ne daju klistir (na njem se veli Einlauf) po defaultu. Ja sam inzistirala da ga dobijem. Cak se malo sestra i cudila. Totalno mi je nepojmljivo da mi se desi da se pokakam tamo za vrijeme porodjaja. Necu si to uopce ni zamisliti. Dobila sam klistir u sobi gdje su i wc skoljka i tus kabina s gelom za tusiranje. Onak, totalno humani uvjeti.
Hvala draga Marijana na odgovoru. Ja sam sa Vesnom zadovoljna, i ona je sama rekla da cuvam recepte i racune da trazim povrat novaca od AOK sto ja zamalo da bacim i sreca velika sto mi je to rekla. Do sada mi je bolovanje pisala a sad vudecu dalje. Posto ja radim u kuhinji na teilzeit i ipak se tu dizu i kante i lonci, i kiste uz stepenice kojih ima 30 komada. Tako moram da nosi. I po 15kg krompira i povrca pa mislim da to bije bas ugodno za trudnicu. Mislim da ce me poslusati i nesto preduzeti poput toga, bar se nadam. Zahvaljujem jos jednom na odg. Puno mi znaci to za Aok…moracu i ja dopis napisati i poslati posebno racune. :-*
Pozdrav,ja sam isto kod Vesne i od 5.mj.trudnoce sam dobila od nje zabranu rada (radim u vrticu), na moje trazenje, zbog bolova u ledjima. Bolovi nisu izazvani samom trudnocom jer od ranije imam dijagnoze ali problem je sto nisam vise smjela uzimati tablete protiv bolova i sl. Iskreno,nisam htjela vuci bolovanje da mi ne predje 6 tjedana (5 i po tj.sam prvo bila na bolovanju) pa mi se smanje primanja. A sto se tice racuna,ja sam u osiguranju BKK Linde i doslovno nijednog eura mi ne zele vratiti,iako imam sve racune.
Marijana,kako izgleda odjel nakon poroda u Anna Klinik? Koliko je kreveta u sobi,ima li svaka soba svoj wc i tus? Postoji li realna potreba nadoplatiti za jednokrevetnu sobu? Kod nas Familienzimmer ne igra ulogu jer ce muz spavati kod kuce sa starijim djetetom. Namjeravam ovih dana kupiti stvari koje ce mi trebati za bolnicu pa super da ste napisale sto treba. :) Iako,zivimo 5 min.od bolnice autom tako da muz moze uvijek otici kupiti ili donijeti iz stana sto trebam.
Zvijezdo, mislim da su sobe s 2 kreveta, ne znam jel druge sobe imaju tus i wc, moja nije imala pa sam isla u hodnik gdje je bio posebno wc a posebno kupaona (izgledala mi je kao za invalide), no to mi nije apsolutno smetalo jer je sve bilo jako jako cisto. Sobe nisu nesta moderne, ali stvarno mi to ni nije bilo bitno. Moguce se na to odnosilo na to o cem je par stranica prije bilo rijeci da je Olga "opremljenija". Ovaj put necemo ni mi Familienzimmer jer ce muz biti doma s nasim bebacem od 20mj, jedino ce na porodu biti sa mnom. Sta se tice jednokrevetne sobe, mozes ju nadoplatiti ako zelis samo ako ih u tom trenutku ima slobodnih. Dzabe ti sto rezerviras sobu ako dobis trudove mimo termina ili ako se desi neki hitan slucaj pa su sobe prepune, kao sta je bilo u nasem slucaju. Mi smo slucajno dobili familienzimmer ali velim, vjerojatno je bila jeftinija jer je bila udaljenija od drugih, dosta manja od drugih (ali je normalno stao i drugi krevet za muza), bez tv-a i vlastite kupaonice/wc-a, ako ih uooce imaju. Vidis, to se moze saznati na info veceri.
Zvijezdo, mislim da su sobe s 2 kreveta, ne znam jel druge sobe imaju tus i wc, moja nije imala pa sam isla u hodnik gdje je bio posebno wc a posebno kupaona (izgledala mi je kao za invalide), no to mi nije apsolutno smetalo jer je sve bilo jako jako cisto. Sobe nisu nesta moderne, ali stvarno mi to ni nije bilo bitno. Moguce se na to odnosilo na to o cem je par stranica prije bilo rijeci da je Olga "opremljenija". Ovaj put necemo ni mi Familienzimmer jer ce muz biti doma s nasim bebacem od 20mj, jedino ce na porodu biti sa mnom. Sta se tice jednokrevetne sobe, mozes ju nadoplatiti ako zelis samo ako ih u tom trenutku ima slobodnih. Dzabe ti sto rezerviras sobu ako dobis trudove mimo termina ili ako se desi neki hitan slucaj pa su sobe prepune, kao sta je bilo u nasem slucaju. Mi smo slucajno dobili familienzimmer ali velim, vjerojatno je bila jeftinija jer je bila udaljenija od drugih, dosta manja od drugih (ali je normalno stao i drugi krevet za muza), bez tv-a i vlastite kupaonice/wc-a, ako ih uooce imaju. Vidis, to se moze saznati na info veceri.
Ma i meni je najvaznije da bude cisto,opremljenost mi ne igra ulogu,tv i sl.stvarno nije potreba. Bilo bi super da sobe imaju vlastitu kupaonu ali Boze moj,kako bude.
Otici cemo svakako na info vecer ali nikako se nakaniti,stalno odgadjamo.
Moj najveci strah je upravo to da ne bude mjesta. Citala sam u novinama da su na Valentinovo bile prepune bolnice u Stuttgartu i slali su zene u Esslingen i Filderstadt roditi jer nije bilo mjesta.
A kaze moja babica da se najvise djece radja u 5.i 9.mjesecu. Hm.
Sortiraj odgovore
Najstariji