Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aiida29
    08. Rujan 2018. 01:10

Kristina_icanovic

Pozdrav drage moje,

Ja imam pitanja u vezi prijave u bolnicu. Tocnije u kojem tjednu trudnoce bih se trebala prijaviti za porod. Takodjer, kakva je situacija sa sobama. Nisam izbirljiva ali me zanima postoji li mogucnost da imamo muz i ja svoju sobicu. Zivimo u Stuttgartu, termin nam je na Badnjak. Hvala unaprijed!

Lijep pozdrav, 
    Meni je ginekolog tek sad dao uputnicu za bolnicu, 33 sam nedjelja. Inače bude opcija da ti i muž budete sami u sobi, s tim da on plaća krevet. Zavisi da li bolnica ima tu opciju. 

• patiponp2
    08. Rujan 2018. 10:40

post nice thank you   http://www.ufa007.com

08. Rujan 2018. 21:59

Pozdrav,zanima me dal mozda neka od vas ima iskustvo u tome,.Trudna sam 19tjedana,vrijeme porodiljnog i sam porod namjeravala sam obaviti u hrvatskoj.pa me zanima dal onda ostvarujem porodiljnu naknadu iz nemacke(zaposlena sam ovdje)ili se prebacuje na hrvatsku?hvala

Lunah
    09. Rujan 2018. 09:22

Pozdrav curke,
    I ja sam buduća mamica i iduće godine selim za njemačku kod muža. Termin mi je sad 23.10. pa ne znam, zna li netko, ima li muž pravo dobit par dana ili koliko već slobodno po nekom njemackom zakonu da dođe vidjeti dijete jer radi kod njemca u njemačkoj firmi

lorija
    10. Rujan 2018. 16:51

Cure izgleda da ova tema nije bas aktivna. I ja čekam odgovor na svoje pitanje. Također rodila kod nas pa sad idem mužu u Njemačku. 😁

• Aiida29
    11. Rujan 2018. 13:48

Lunah

Pozdrav curke,
    I ja sam buduća mamica i iduće godine selim za njemačku kod muža. Termin mi je sad 23.10. pa ne znam, zna li netko, ima li muž pravo dobit par dana ili koliko već slobodno po nekom njemackom zakonu da dođe vidjeti dijete jer radi kod njemca u njemačkoj firmi

Čestitam Lunah, meni je termin za porod 24.10. ☺️ Pa nek nam je sretno. Muž mora pitati u svojoj firmi da li će mu odobriti par dana, sve je do poslodavca. 

• zis
    19. Rujan 2018. 18:19

Pozdrav, imam pitanje za mame koje su u Njemačkoj... kada kupiti bebi prvu cipelicu i koje ste cipelice  kupovale i gdje, u kojim radnjama? Hvala unaprijed 

• brunette.92
    21. Rujan 2018. 22:03

Pozdrav mame, cini mi se da nije tema bas aktivna. Ali ja svejedno imam pitanje, ima li koja mama u okolici Nürtingena?! Znate li nekog naseg ginekologa u tom djelu?! Hvala :)

TinaZg1211
    27. Rujan 2018. 10:51

Mene zanima, ovdje sam 2,5 godine, kakva sve prava ima trudnica ovdje. Da napomenem cijelo vrijeme sam u radnom odnosu ali sad sam promjenila firmu u 6mj. Trudna sam 4 tjedna. U 12 bi trebala dobit ugovor na neograniceno. Ne mislim im rec za trudnocu ali dali to ista mjenja. Dali mi mogu dat otkaz ako se nesto zakomplicira? 

• Dragana555
    27. Rujan 2018. 17:03

Nikoll

Aiida29

Nikoll

Aiida29

Nikoll

Aiida29

Drage mame, malo sam prelistala temu i bas je super.
    Trudna sam 24tt, zivimo u okolici Regensburga. Ima li koja mama da je rodila u Regensburgu i u kojoj bolnici? Imam i pitanje za jednokratnu novcanu pomoć, da li to ide preko socijalne ili ne, pošto smo mi non Eu i ne smijemo primati ništa preko socijalne. Hvala

Pozz ja sam u Regensburg jos nisam rodila ,trudna sam 14tj. Imamo jos jednu mamu ovdje iz Regensburga ;) u kojem djelu Reg.zivis;)

Super 😊 ja sam u Schierlingu, gdje se vi nalazite?

Uu ti si 30km van grada ,,ja sam tocno u samom gradu Regensburga ,,
    Koliko ja znam imas dvije bolnice za porod (nemoj me drzat za rrijec )mozda ima jos koja ;) jedna je Hedwiks dr st.Josef ..nas dvije koje smo iz Regensburga navijamo za St.Josef i tamo cemo roditi ..

Hvala ti za preporuku, svakako cu pogledati 😊

Nema na cemu ;)

Evo nikako da se javim, zaboravila i lozinku i nemam bas ni vremena al sam sad uspjela. Rodila sam 21.8 😁 moj deckic je malo pozurio. U bolnici st. Josef. Ako imate pitanja tu sam!! Poz

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.