Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Diva91
    22. Kolovoz 2018. 22:40

Pozdrav! U 30. tt sam i zivim u Munchenu. Sada bi trebala dobiti uputnicu za bolnicu. Zanima me koju preporucujete i sto je ovdje sve potrebno od stvari za bolnicu? 😄

• Skocki5
    23. Kolovoz 2018. 19:49

TinaZg1211

Pozdrav drage zene i mame. Sada sam se registrirala ali nemogu na forumu naći temu koju sam citala dok se jos nisan registrirala( mame u njemačkoj) no svakako bi mi i vi ostale mogle dati savjet. Prvi dan zadnje mjesecnice bio je 27.07 u prosjeku traje 5/6 dana. Po kalendaru su najplodniji dani bili 08.08,09.08,10.08..tog 10.08 je bio i dan ovulacije. Odnose smo nastavili svaki dan do 15.08 ( znam namučila sam muža 😂) e sada, moja pitanja. Dali je rano da test vec sada pokaze razinu hcga ako je do oplodnje doslo? Toliko sam opterecena time da ne funkcioniram normalno.
    Uradila sam dva clearblue testa i pokazala su negativno. Jutros sam jednu trakicu isto negativna.
    Po istom kalendaru trebala bi dobiti za 2 dana. Simptome imam ali nisu kao inače. Inače mi tetka stigne a da ni neznam da ce doci ili tih par dana prije malo više jedem ili me strasno dan prije bole prepone i noge. A sada nije tako. Sad me boli donji dio ledja bas kao trudovi u prvoj trudnoci i grudi su mi otekle dosta. Smeta mi cigareta. Jedem dosta. A uz sve imam neopisivu zelju za cocacolom🙄 tu istu zelju sam imala sa sinom .
    Ali prva trudnoca je bila prije 6 godina, meni je to odavno tako da tada nisam pratila plodne dane i nisam se opterećivala.
    I jos nesto, nakon tih odnosa dobila sam upalu tj gljivice tako da sam u ljekarni uzela vaginalete. Gljivicnu infekciju sam imala kroz cijelu prvu trudnocu i nikad vise kasnije a niti prije iste.
    Jucer sam otisla mojoj ginekologici ali je na urlaub do 9 mj a za zamjenu ima samo doktora opce prakse a ne ginekologa a ja ludim. Pa ako moze savjet i misljenje. Dali je trudnoca moguca ali je prerana pa su testovi negativni ? Dali upala utječe na zacece ili ishod testa ? I ako ima koja mama u De ( Stuttgart da mi kaze mogu li ja otici vaditi krv u neki labaratorij( ako da gdje) a ne kod moje doktorice pa makar platila 🤗

Ja isto mislim da je mozda rano. Pricekaj dan kad je ocekujes. Ja ti preporucujem test GRAVIGNOST ultra,mjeri 10mlUI/ml...I ja sto znam najosjetljiviji je. Ja sam ga dole u dmu kupila pa pretpostavljam da I ovdje ima. Cak pise I 4 dana prije ocekivane m da pokaze trudnocu. Ja sam radila sa par dana zakasnjenja. Drzim fige :)

• Skocki5
    23. Kolovoz 2018. 19:53

Diva91

Pozdrav! U 30. tt sam i zivim u Munchenu. Sada bi trebala dobiti uputnicu za bolnicu. Zanima me koju preporucujete i sto je ovdje sve potrebno od stvari za bolnicu? 😄

Potrebna ti je samo tebi odjeca I higijena. Uloske iiJa jednokratni ves sam ja imala u bolnici. nosila sam bas spavacice za dojenje,ali vecina ostalih je bila u tajicama,trenerkama itd. Bebi samo stvari za izlaska.

TinaZg1211
    24. Kolovoz 2018. 10:29

Skocki5

Ja isto mislim da je mozda rano. Pricekaj dan kad je ocekujes. Ja ti preporucujem test GRAVIGNOST ultra,mjeri 10mlUI/ml…I ja sto znam najosjetljiviji je. Ja sam ga dole u dmu kupila pa pretpostavljam da I ovdje ima. Cak pise I 4 dana prije ocekivane m da pokaze trudnocu. Ja sam radila sa par dana zakasnjenja. Drzim fige :)

Draga evo danas je očekivana ali ja nemam nikakve simptome. Opet sam jutros napravila test ali onaj iz dma Presense jer mi se ne daje vise za testove  taj mjeri ab 25IE/L i opet negativan. A ja simptome da cu dobiti vise nemam. Doduse prije 2 dana navecer u povratku sa minijoba sam mislila da cu se srusiti u ubahnu koliko me trgalo ali sve i trbuh i ledja, probljedila sam i hladni znoj me obljevao. Rekoh to je to dolazi tetka cim sjednem na wc. Ali nista  Smirilo se. Citala sam i da su to simptomi implantacije. Mah, vise nisam normalna stvarno koliko sam opterecena ovih dana time. Cekat cu sada ako dodje dodje plus ili tetka pa sta bude  

• ivaanaaa
    24. Kolovoz 2018. 12:37

Diva91

Ja sam rodila u großhadern klinikum i samo sam imala pidamu svoju i rucnik.. sve ostalo dobis.. ja sam tamo zadovoljna bila sa svime.. sto se tice radaone rodila sam nakon pola sata sto sam usla u zgradu tako da je to bilo brzo i porod je krenuo sam prije nego sto je babica dosla..al inace sve ok..

• Skocki5
    24. Kolovoz 2018. 21:00

TinaZg1211

Skocki5

Ja isto mislim da je mozda rano. Pricekaj dan kad je ocekujes. Ja ti preporucujem test GRAVIGNOST ultra,mjeri 10mlUI/ml…I ja sto znam najosjetljiviji je. Ja sam ga dole u dmu kupila pa pretpostavljam da I ovdje ima. Cak pise I 4 dana prije ocekivane m da pokaze trudnocu. Ja sam radila sa par dana zakasnjenja. Drzim fige :)

Draga evo danas je očekivana ali ja nemam nikakve simptome. Opet sam jutros napravila test ali onaj iz dma Presense jer mi se ne daje vise za testove taj mjeri ab 25IE/L i opet negativan. A ja simptome da cu dobiti vise nemam. Doduse prije 2 dana navecer u povratku sa minijoba sam mislila da cu se srusiti u ubahnu koliko me trgalo ali sve i trbuh i ledja, probljedila sam i hladni znoj me obljevao. Rekoh to je to dolazi tetka cim sjednem na wc. Ali nista Smirilo se. Citala sam i da su to simptomi implantacije. Mah, vise nisam normalna stvarno koliko sam opterecena ovih dana time. Cekat cu sada ako dodje dodje plus ili tetka pa sta bude

Ja se sjecam da sam sjedila za laptopom i u desnom donjem kutu stomaka me tako jako zabolilo,da sam se morala presavit od te ostre boli. I poslije malo smedje na vesu. Ja bila sigurna da cu dobit I vec razocarana sva. To je bilo popodne. Sutradan smo putovali kuci I cijeli dan bilo par kapi smeckastih. bila sam sigurna da sam trudna I bez testa. Jer do tad nikad takvo nesto nisam imala. Tako da, to je moje iskustvo sa implatacijom. A smedji iscjedak ne mora uvijek biti. Ovo ti pisem jer sam ja uvijek htjela cut druga iskustva. nista en mozes promjeniti,nego ti je samo cekati. Nadamo se da ce biti. A ako ne bude sad bit ce drugi mjesec ,samo hrabro :)

lorija
    27. Kolovoz 2018. 21:36

Pozdrav žene. Evo padobranaca i možda već poznatog pitanja.
    Pokušavala sam pronaći ovdje odgovor ali bezuspješno. Zanimalo me je šta trebam ponijeti od dokumenata za sebe i dijete jer ubrzo selimo mužu u Njemačku. Hvala unaprijed. 😉

TinaZg1211
    29. Kolovoz 2018. 23:31

Ja se sjecam da sam sjedila za laptopom i u desnom donjem kutu stomaka me tako jako zabolilo,da sam se morala presavit od te ostre boli. I poslije malo smedje na vesu. Ja bila sigurna da cu dobit I vec razocarana sva. To je bilo popodne. Sutradan smo putovali kuci I cijeli dan bilo par kapi smeckastih. bila sam sigurna da sam trudna I bez testa. Jer do tad nikad takvo nesto nisam imala. Tako da, to je moje iskustvo sa implatacijom. A smedji iscjedak ne mora uvijek biti. Ovo ti pisem jer sam ja uvijek htjela cut druga iskustva. nista en mozes promjeniti,nego ti je samo cekati. Nadamo se da ce biti. A ako ne bude sad bit ce drugi mjesec ,samo hrabro :)

I dalje istrazujem i citam i neznam sta cu vise.Muz mi govori da idem na hitnu a ja mislim da me nebi primili. Uglavnom napravila sam jos jedan test jucer. Naravno negativan..tu su mi sve nade pale u vodu. Vjestica I dalje kasni a danas ujutro kod mokrenja tj brisanja primjetila sam blago rozi trag... Implatacijsko krvarenje. Rekoh nema sanse sad ce to krenut iz mene. Ali nista.Kasnije sam jos 3x isla na wc do veceri.2x samo na papiru trag a treci puta u skoljci samo nekakva bjela izlucevina kao menstrualni ugrusak ali skroz bjeli sa crvenom zilicom..morala sam u grad I mislila sam da ce mi se samo izljev spustit a ja bez uloska.trbuh me razvaljuje od boli..dosla sam kuci trcala na wc kad nista..stavila sam ipak dnevni ulozak I zaspala sam od sekiranja i sada sam se probudila i otisla na wc..na ulosku ima,ne trag ali nije ni izljev kako bi ocekivano trebalo biti. Jer ocekivano meni kad krene krene sa ugruscima krvi i onda curi cjeli dan..a ovo je preslabo..sve u svemu sa zivcima sam slaba vise a boli me I trbuh i ledja..cekat cu jutro pa mozda budem pametnija..muz je uvjeren da sam trudna, i ja sam jer osjetim nekako a nemam potvrdu. cak je I on poceo citat forume 8-)  kaze da sam nepodnosljiva danima. I sebi sam..i sad se boji radi ovog "krvarenja" i bolova I tjera me doktoru. A moja na godisnjem.koju alternativu mi preporucas.sta da radim sada

• Skocki5
    30. Kolovoz 2018. 15:02

TinaZg1211

I dalje istrazujem i citam i neznam sta cu vise.Muz mi govori da idem na hitnu a ja mislim da me nebi primili. Uglavnom napravila sam jos jedan test jucer. Naravno negativan..tu su mi sve nade pale u vodu. Vjestica I dalje kasni a danas ujutro kod mokrenja tj brisanja primjetila sam blago rozi trag… Implatacijsko krvarenje. Rekoh nema sanse sad ce to krenut iz mene. Ali nista.Kasnije sam jos 3x isla na wc do veceri.2x samo na papiru trag a treci puta u skoljci samo nekakva bjela izlucevina kao menstrualni ugrusak ali skroz bjeli sa crvenom zilicom..morala sam u grad I mislila sam da ce mi se samo izljev spustit a ja bez uloska.trbuh me razvaljuje od boli..dosla sam kuci trcala na wc kad nista..stavila sam ipak dnevni ulozak I zaspala sam od sekiranja i sada sam se probudila i otisla na wc..na ulosku ima,ne trag ali nije ni izljev kako bi ocekivano trebalo biti. Jer ocekivano meni kad krene krene sa ugruscima krvi i onda curi cjeli dan..a ovo je preslabo..sve u svemu sa zivcima sam slaba vise a boli me I trbuh i ledja..cekat cu jutro pa mozda budem pametnija..muz je uvjeren da sam trudna, i ja sam jer osjetim nekako a nemam potvrdu. cak je I on poceo citat forume 8-) kaze da sam nepodnosljiva danima. I sebi sam..i sad se boji radi ovog "krvarenja" i bolova I tjera me doktoru. A moja na godisnjem.koju alternativu mi preporucas.sta da radim sada

Vecinom doktori kad su na godisnjem ostave podatke kod kojeg dr da ides ukoliko je potrebno,doka su oni odsutni,. Pa ja bih ti preporucila da odes. A ako je tako kasno bilo implatacijsko znaci da ti je ovaj mj kasnila I ovulacija vjerovatno. Mozda je to razlog sto kasni I sto su testovi negativni. Ali u svakom slucaju ti je najbolje otidji na pregled I sigurno ces znatI na cemu si. ovako mozemo nagadjati u nedogled.

• Kristina_icanovic
    07. Rujan 2018. 18:00

Pozdrav drage moje,

Ja imam pitanja u vezi prijave u bolnicu. Tocnije u kojem tjednu trudnoce bih se trebala prijaviti za porod. Takodjer, kakva je situacija sa sobama. Nisam izbirljiva ali me zanima postoji li mogucnost da imamo muz i ja svoju sobicu. Zivimo u Stuttgartu, termin nam je na Badnjak. Hvala unaprijed! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.