Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivaanaaa
    02. Ožujak 2018. 12:05

Ja sam ovdje od 4mj 2015... suprug je otisao 2 godine prije. Ja sam samo cekala dan kada ce nac stan i kada cemo svi bit zajedno.. sa srecom sam se pakirala i nije mi zao ni sekunde.. lijepo nam je i bitno da smo svi zajedno.. njemacka nije med i mlijeko ali se nezalimo.. jedino me brine jezik. Nisam bas nesto super naucila. Dovoljno da se sporazumjevam kod doktora, vrticu i tako.. htjela sam sad u trudnoci upisat kurs ali morala sam mirovat tako da nista od toga.. nadam se da cu imat nekada vremena za to. Problem je ovdje u Münchenu kaj su svugdje nasi ljudi pa nemas ni potrebe, kaj je nazalost veliki minus. Na mojem poslu samo je sef njemac, a i on naucio nas jezik vec pa vise on prica nase nego mi njemacki..uzas hahah

• Minamarina1313
    02. Ožujak 2018. 13:17

larimara

Kad se samo sjetim mog dolaska ovamo te davne 2000….prolivenih suza,pakiranja kofera i vracanja pa ponovnog dolazenja.
    Nije problem bio i jeziku jer sam dosta dobro znala francuski i skoro ga pocela studirati,nakraju sam bila ipak studirala nesto drugo. Iako francuski nije slican njemackom…po tezini su si blizu pa mi nije njemacki bio problem.
    Ovaj mentalitet ovdje (nisam se druzila s nasima) hrana, nista mi nije pasalo. Dosla sam s diplomom faksa i papirima iz HR,to nije nikog zanimalo niti me tko dozivljavao. Mogla sam samo uzet metlu i cistit.
    Sa svojih skoro 30 sjela ponovo u klupu i udri ponovo na predavanja i nastavu,a vikendom i poslije podne jos radit jer nisam imala srecu da mi Jobcenter pomogne. Tako godinama do diplome. Posao s njihovim papirima sam dobila nakon 2 mjeseca i 2 Bewerbunga.

Jojjj znam.tesko.nac u struci ja i muz smo oboje magistri prehrane titule i diplome su nam priznate uredno jer je bolonja al evo nikako u struci nismo mogli u NRWu nac ovdje u Bavarskoj vec postoje velike sanse borimo se..a radila sam da nekazem svasta po restoranima cistila vrtice skole.biroe svasta muz mi je cak na smetlistu radio bilo nam je gore ajme tesko al ev ovdje je bolje i zadovoljni smo 

Ninche9
    02. Ožujak 2018. 20:57

Zene vjerujte mi smo sve napravile jedan veliki korak kad smo dosle ovdje u nadi za boljim zivotom. Njemci ne znaju ni engleski a kamoli da idu u drugu zemlju za novim zivotom. Nije lako ali isplatilo se 
    Larimara svaka cast na trudu. Nadam se da sad imas posao koji volis.

• MM2245
    02. Ožujak 2018. 21:42

upitnik

Da se i ja predstavim malo. Dolazim iz Hercegovine, a u Njemackoj sam 5 mjeseci. Imam 26 godina i cekam prvu bebicu koja stize u kolovozu. 😊

Ej draga:)

Otkud iz Hercegovine?

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

• Skocki5
    02. Ožujak 2018. 21:48

Pozdrav cure,malo sam odsutna ovih dana....ja sam iz Hercegovine ,24godine i imam djevojcicu od 9 mjeseci i takodjer muza u D sam od sjecnja 2016.
    Sto se njemackog kod djece tice i ja mislim da se ne trebate brinut,osobno znam dosta slucajeva kod kojih to odlicno funkcionira.

• upitnik
    02. Ožujak 2018. 22:50

MM2245

upitnik

Da se i ja predstavim malo. Dolazim iz Hercegovine, a u Njemackoj sam 5 mjeseci. Imam 26 godina i cekam prvu bebicu koja stize u kolovozu. 😊

Ej draga:)

Otkud iz Hercegovine?

Hej 😊 Iz Posusja. Ti? 

• MM2245
    03. Ožujak 2018. 09:36

Muz mi je iz Gruda. :)

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

• upitnik
    03. Ožujak 2018. 11:09

Super 😊 Onda sigurno imas dobrog muza 😂

• MM2245
    03. Ožujak 2018. 20:15

Ma nego sto. :)

Skocki5, otkud si ti tocno?

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

• Skocki5
    03. Ožujak 2018. 22:04

Istocna Hercegovina, nedaleko od Capljine:)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.