Ja sam u Heidenheimu, 50 km Ulm, 15 km Aalen. :)
Ljubek-zubek 2.2.2014.
Misic-pisic 4.5.2016.
Ljubicica 12.10.2017.
Ja sam previše zaokupljena sa vrtićima u ovom prokletom "djecjem" gradu da jedva stignem posložiti u glavi da za dva mjeseca stize druga beba i da bih trebala sve srediti za to dijete. Živimo u Friedrichshafen u od Decembra. Jucer sam bila sa klincem na U7 i doktor je zabrinut zbog malog i njemačkog .. sto se tice Hebamme rekli su da imam vremena da nije problem (gle cuda) jer svi vrtići su popunjeni minimalno godinu ne postoji gimnastika ili plivanje za dijete od tri godine a ako ima što za trogodišnje dijete onda je to popunjeno na sljedece dvije godine ufff.. pitati ću na pregledu 14.3. doktoricu za Hebamme a i meni će prvi mjesec poroda doci pripomoc pa ne znam jel mi i treba :/ .. trenutno sam ljuta na cijeli njemački sustav pa mi ne treba ništa .. oprostite na zivcanosti ali lagano sam luda.. ne spavam skoro ništa trbuh me boli za poludit a imam hiperaktivno dijete 24h na dan .. još jednom sorry curke ..
Nedavno su promijenili "politiku" u vrticima. Prednost osim azilanata imaju djeca samohranih roditelja ili ona cija oba roditelja
rade. U mom mjestu je 40 djece ostalo bez vrtica i/ ili teta cuvalica. U nekim zabacenim selima daleko od gradova,ostaju vrtici i sa slobodnim mjestima.
Cekaj...doktor je bio na U7 zabrinut radi njemackog? Zasto? I mi cemo sa starijim za 2 mjeseca na U7,a on isto jos ne prica ni hrvatski ni njemacki. Tek je poceo,zna samo nekoliko rijeci. Sad si me zabrinula.
Nedavno su promijenili "politiku" u vrticima. Prednost osim azilanata imaju djeca samohranih roditelja ili ona cija oba roditelja
rade. U mom mjestu je 40 djece ostalo bez vrtica i/ ili teta cuvalica. U nekim zabacenim selima daleko od gradova,ostaju vrtici i sa slobodnim mjestima.
Cekaj…doktor je bio na U7 zabrinut radi njemackog? Zasto? I mi cemo sa starijim za 2 mjeseca na U7,a on isto jos ne prica ni hrvatski ni njemacki. Tek je poceo,zna samo nekoliko rijeci. Sad si me zabrinula.
Mislim da ovaj moj grad ima politiku brinut o starim prdonjama a ne o djeci jer sve živo za djecu treba.. ja ovdje nemam postenog ducana sa igrackama iliti djecjim stvarima već moramo za Ravensburg.. okay imam XXL lutz sa finim cijenama :/ .. oprosti što sam te zabrinula, ja sam sad bila na U7a pregledu za dijete 34-36 Lebensmonat a ti ćeš za 21-24mj .. nije ni moj puno pricao tada ali je već isao u kitu pa je počeo sa nein ja i drugim sitnicama isto tako i hrvatski ali samo sam ga ja razumjela do nedavno.. moj još ne govori g k i rekla je da je to ok do pete godine..
Ma neide mi u glavu pa.dite ima.3.godine nezna ni svoj jezik kako treba kako ce njemacki nigdi veze im je opravdanje a u ostalom kako.ce naucit ako je kucu di se prica hrvatski..sta se tice tih ducana slazem se s tobom mi smo po.krevetic isli lipo.u Ulm koji 130 km.od nas slabo su opremljeni trgovinama u malim.mjestima
Izvinite na greskama tokom pisanja imam novi mob pa jos se ucim
Ma neide mi u glavu pa.dite ima.3.godine nezna ni svoj jezik kako treba kako ce njemacki nigdi veze im je opravdanje a u ostalom kako.ce naucit ako je kucu di se prica hrvatski..sta se tice tih ducana slazem se s tobom mi smo po.krevetic isli lipo.u Ulm koji 130 km.od nas slabo su opremljeni trgovinama u malim.mjestima
Ma u pravilu preferiraju vrtić od tri godine zbog adaptacije komunikacije i privikavanja na drugu djecu. Za nas je vrtic mrak. Jakov je puno pjesmica naucio, boje i brojati ali sad treba slagati recenice i to kod kuce ne moze jer kod kuće ući materinji jezik sto oni i zagovaraju kod mehrsprachige kinder. Iskreno, ovaj grad je Landkreis i trebao bi imati vise toga. Ima 60 t stanovnika. Npr Heilbronn je 100 t stanovnika ima sve živo i neživo što ti treba isto tako Landkreis.. vjerujem da su se ovdje bazirali na turizam i švabe sa pesima jer tih dućana je ko pljeve. Sad se kao i sami čude kako nemaju mjesta za djecu jer su Familienfreundliche Stadt.. Ma moja guzica su oni 😒😠
Ni mi nemamo bas neki izbor trgovina ovdje. S-Bahnom si zacas u Münchenu (na koji sam alergicna pa ne idem tamo). Malo dalje nam je Rosenheim oko 40km. Trenutno nam nista ne treba,sad ima svaki vikend Flohmarkt negdje pa se nade svasta.
Ako nesto specijalno treba,onda narucim preko interneta.
Uh....dobro,sad mi je lakse kad citam da i druga djeca kao moj jos ne pricaju! Ne ide u vrtic jos,niti znamo druge mame pa nema drustvo nazalost. Jos smo novi u ovom mjestu. Kad zatopli i budemo vise vani,nadam se poznanstvima drugih mama i dijece.
Sortiraj odgovore
Najstariji