Ma nece biti problema. Ja znam dosta njih koje su imale ali im jednostavno nsu trebale ili su se snalazile same ili su imale mamu pored sebe pa su im nakon 2 puta sto su dosle rekle da vise ne dolaze. Tako da ponekad i nema neke koristi.
Pozdrav svima, evo jos jedne trudnice :)
Prva trudnoca, trenutno sam u 26 tj i eto googlam na svim stranam di i kako... sve mi novo.
Zivim u Georgensgmünd, 40 km od Nürnberga :)
Pozdrav svima, evo jos jedne trudnice :)
Prva trudnoca, trenutno sam u 26 tj i eto googlam na svim stranam di i kako… sve mi novo.
Zivim u Georgensgmünd, 40 km od Nürnberga :)
Pozdrav

Mira2007 stignes jos nac Hebamme.
Ako smijem pitat u kojem ste gradu mame? Procitala sam sve od pocetka do kraja ali previse informacija pa nisam uspjela zapamtit.
Ja sam u Pfaffenhofen an der Ilm. To je izmedu München i Ingolstad
Ja sam u Oberstaufenu izmedu Lindau i Kemptena
Ja sam u Heidenheimu, 50 km Ulm, 15 km Aalen. :)
Ljubek-zubek 2.2.2014.
Misic-pisic 4.5.2016.
Ljubicica 12.10.2017.
Ja sam previše zaokupljena sa vrtićima u ovom prokletom "djecjem" gradu da jedva stignem posložiti u glavi da za dva mjeseca stize druga beba i da bih trebala sve srediti za to dijete. Živimo u Friedrichshafen u od Decembra. Jucer sam bila sa klincem na U7 i doktor je zabrinut zbog malog i njemačkog .. sto se tice Hebamme rekli su da imam vremena da nije problem (gle cuda) jer svi vrtići su popunjeni minimalno godinu ne postoji gimnastika ili plivanje za dijete od tri godine a ako ima što za trogodišnje dijete onda je to popunjeno na sljedece dvije godine ufff.. pitati ću na pregledu 14.3. doktoricu za Hebamme a i meni će prvi mjesec poroda doci pripomoc pa ne znam jel mi i treba :/ .. trenutno sam ljuta na cijeli njemački sustav pa mi ne treba ništa .. oprostite na zivcanosti ali lagano sam luda.. ne spavam skoro ništa trbuh me boli za poludit a imam hiperaktivno dijete 24h na dan .. još jednom sorry curke ..
Nedavno su promijenili "politiku" u vrticima. Prednost osim azilanata imaju djeca samohranih roditelja ili ona cija oba roditelja
rade. U mom mjestu je 40 djece ostalo bez vrtica i/ ili teta cuvalica. U nekim zabacenim selima daleko od gradova,ostaju vrtici i sa slobodnim mjestima.
Cekaj...doktor je bio na U7 zabrinut radi njemackog? Zasto? I mi cemo sa starijim za 2 mjeseca na U7,a on isto jos ne prica ni hrvatski ni njemacki. Tek je poceo,zna samo nekoliko rijeci. Sad si me zabrinula.
Nedavno su promijenili "politiku" u vrticima. Prednost osim azilanata imaju djeca samohranih roditelja ili ona cija oba roditelja
rade. U mom mjestu je 40 djece ostalo bez vrtica i/ ili teta cuvalica. U nekim zabacenim selima daleko od gradova,ostaju vrtici i sa slobodnim mjestima.
Cekaj…doktor je bio na U7 zabrinut radi njemackog? Zasto? I mi cemo sa starijim za 2 mjeseca na U7,a on isto jos ne prica ni hrvatski ni njemacki. Tek je poceo,zna samo nekoliko rijeci. Sad si me zabrinula.
Mislim da ovaj moj grad ima politiku brinut o starim prdonjama a ne o djeci jer sve živo za djecu treba.. ja ovdje nemam postenog ducana sa igrackama iliti djecjim stvarima već moramo za Ravensburg.. okay imam XXL lutz sa finim cijenama :/ .. oprosti što sam te zabrinula, ja sam sad bila na U7a pregledu za dijete 34-36 Lebensmonat a ti ćeš za 21-24mj .. nije ni moj puno pricao tada ali je već isao u kitu pa je počeo sa nein ja i drugim sitnicama isto tako i hrvatski ali samo sam ga ja razumjela do nedavno.. moj još ne govori g k i rekla je da je to ok do pete godine..
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji