Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Minamarina1313
    06. Ožujak 2018. 21:56

Uglavnom ako sam razumjela ako Bog da da budem mogla dojit dojim kad beba zatrazi??a kod boce isto tako ??uglavnom.kad beba hoce jest das joj bez obzira na razmak izmedu obroka..a te gaze za brisanje to su prakticki one kao tetra pelene ali manjeg formata??

Mira2007
    06. Ožujak 2018. 22:53

Ok kužim.. to je onda to što mislim.. meni su više pasale te jednokratne iz milera  za brisati guzu a i za kupanje.. za bljuckanje ću uzeti par tih gazica i ok.. 
    Moj mali je isto bio po pitanju hrane čudan..  jeo je svaka 3 sata bocu.. nije mi to bilo normalno i svi su govorili da mora izdržati više ali ja ga nisam htjela držati gladnog.. da sam dojila isto bih popustila.. bilo je trenutaka kad bi tražio bocu nakon sat dva pa sam gledala prvo sve ostalo provjeriti da nije pelena ili nošenje i slično ali ako bi nastavio plakati dala bi bocu i hvala Bogu sve je bilo u redu

• Minamarina1313
    06. Ožujak 2018. 23:14

Ja sam u dm u uzela jednikratne blazilice za pranje guze od baby love pa cu njih provat kakve ce bit..

Mira2007
    06. Ožujak 2018. 23:36

Minamarina1313

Ja sam u dm u uzela jednikratne blazilice za pranje guze od baby love pa cu njih provat kakve ce bit..

E e.. takve ću i ja .. sad i razmišljam dijete će stići u petom mjesecu a ne znam kakvo je ovdje vrijeme kakvu točno odjeću kupiti :/

• Minamarina1313
    06. Ožujak 2018. 23:50

Uhhh to neznam al mislim da je malo hladnije nego u nas u HR..pa uzmi svega pomalo malo dugih malo kratkih lako uzimat poslije 

• 82808280
    07. Ožujak 2018. 15:28

Lijep pozdrav svim mamama i tek koje ce postati. Ja sam ovdje nova u gradu Erfurtu sam i trudna sam 12 tjedana.  Posto mi je sve novo ovdje pa bi htjela cuti kako ste se vi snasli ovdje. Ginekologa imam ovdje sutra idem jer imam lagane bolove ne znam sta je pa da vidim jel sve u redu. Uglavnom u radnom sam odnosu radim ali mislim da je moj posao sada kriv jer sve tesko dizem moram jer nema tko. Tako da bi sutra pricala s ginekologom za bolovanje jer ne zelim riskirat da se nesta desa. Pa eto voljela bi da me netko savjetuje malo oko svega. Hvala vam puno. E da moje je ime Svjetlana😉😊

• Minamarina1313
    07. Ožujak 2018. 16:09

Draga Svjetlana najbolje da porazgovaras sa ginekologom i sa svojim zdrastvom jer oni ce ti najbolje objasnit sta i kakva prava imas..ja sam osobno dobila odmah zabranu rada jer mi je rizicna trudnoca tako da mi sefica nije mogla dat otkaz tj htjela.je da sama potpisem ali kad sam rekla za zabranu tu je stala nije smjela..

• ivaanaaa
    07. Ožujak 2018. 17:19

Svjetlana Težak

Lijep pozdrav svim mamama i tek koje ce postati. Ja sam ovdje nova u gradu Erfurtu sam i trudna sam 12 tjedana. Posto mi je sve novo ovdje pa bi htjela cuti kako ste se vi snasli ovdje. Ginekologa imam ovdje sutra idem jer imam lagane bolove ne znam sta je pa da vidim jel sve u redu. Uglavnom u radnom sam odnosu radim ali mislim da je moj posao sada kriv jer sve tesko dizem moram jer nema tko. Tako da bi sutra pricala s ginekologom za bolovanje jer ne zelim riskirat da se nesta desa. Pa eto voljela bi da me netko savjetuje malo oko svega. Hvala vam puno. E da moje je ime Svjetlana😉😊

Ja sam isto radila tezi fizicki posao i jedva sam se izborila za zabranu rada..  neznam u kojoj si struci al  neke struke mogu odmah dobit zabranu ili promjenu radnog mjests..a za ovo drugo tesko ginekolozi daju bolovanje... al samo se ti izbori za sebe i svoju bebu..

salvadordali
    08. Ožujak 2018. 22:05

Da li u Njemačkoj trudnica koja je na Zavodu mora reći potencijalnom poslodavcu da je trudnica? 

Pitam jer: na Zavodu mi savijetnica kaže da moram,reko ok. Moraš tražiti posao, ali pitanje je tko će te htjeti zaposliti. Sve ok. 

Negdje sam prije čitala da ne moram reći ni na Zavodu do određenog mjeseca (mislim 4-og)..ili opet kriva informacija? 

Kasnije čitam stranicu od Đakonije na kojoj piše da ja nisam dužna nikome reći da sam trudna. Ne znam kako se postaviti.. Nebi htjela dodatni stres zbog pogrešnih informacija. Super se osjećam i bilo bi super raditi, al izbor je fakat sužen, em nesmijem iza 8 radit, em ne smijem subotama, toksične supstance, puno stajanja i hodanja itd... 
    Najveća mi je fora što sam pozvana sljedeći tjedan doći na burzu sa 20 primjeraka životopisa na predstavljanje većem broju poslodavaca.. Nemaju pojma kakvu predstavu će vidjet, em smatram da trenutno ne mogu raditi ništa više od level 1 poslova zbog jezika, em kaj ću reć? Dobar dan ja sam Vam trudnica?! 🤣. 
    Na jeziku radim samostalno, al daleko sam od dobrog, radila sam 1,5 god u Njemačkoj na engleskom, tak da.. Al evo uspjela sam se izborit i za malo stručne pomoći nakon godinu dana, imam sljedeći tjedan test za integracijski..

Ninche9
    09. Ožujak 2018. 09:10

Bokic zene
    Narice to sto ti dajes bebi dojiti kad on zeli zove se dojenje na zahtjev. Ovo sto babica prica je dojenje na sat.
    ali i mi odrasli ponekad jedemo cesce ponekad rijede, ponekad malo. Sve radis dobro i nastavi tako kako si do sad. Kad zeli cicati daj mu.
    Ja sam rodila pocetkom lipnja, oblacila sam ga u duge pamucne hlacice i dugi bodi na preklop. U srpnju i pocetkom kolovoza je bilo vruce pa je imao kratki bodi kad smo bili na terasi  jer je s juzne strane(jako puno)
    Ja sam se ukljucila u müller klub i u njemu ima najvise pogodnosti. Dobila sam odgomnu knjizicu s popustima na sve i svasta, od higijene pelena igracaka npr vtech ili chicco.. do kasica i kojecega
    Takoder sam u dmu, bebiviti i rosmanu, hippu 
    Aplikacija od dma je super, skines pa ti dolaze popusti 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.