Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivaanaaa
    01. Ožujak 2018. 18:18

Ja sam iz okolice zagreba, i u 3mj punim 30 .. u 4 mj stize seka velikom bratu koji u 5mj puni 5 godina .. imamo i tatu koji zivi snama 

larimara
    01. Ožujak 2018. 19:48

I ja sam iz blize okolice ZG. U Njemackoj sam od 2000. Manji beban ima 3mjeseca,stariji brat ima godinu i 8 mjeseci, a ja...eh tu sam sigurno najstarijaza koji mjesec punim 42!

Ninche9
    01. Ožujak 2018. 20:34

Ja imam 25godina, jedno dijete od 9mj i jednog muza 
    Dolazim sa sjevera, iz Međimurja i u Njemackoj sam od 10/2015.
    I pozdravljam mamu tatu dedu baku i vas u studiju i reziji 

larimara
    01. Ožujak 2018. 21:17

Ninche bake,dede i  ostala rodbina pozdravljaju i mi iz studija...
    Sve ste lijepo i tate spomenule....ne zelim nasem nanjeti nepravdu pa ovim putem pozdrav i njemu koji nas prati iz susjedne sobe sigurno mu nedostajemo....

• Minamarina1313
    01. Ožujak 2018. 21:37

Ja sam iz Splita i 13.3.punim 28 godina ovo mi je prva beba kazem beba jer neznamo spol..bebac stize takoder u ovom mjesecu a u Njemackoj sam godinu i dva mjeseca

• Minamarina1313
    01. Ožujak 2018. 21:38

Minamarina1313

Ja sam iz Splita i 13.3.punim 28 godina ovo mi je prva beba kazem beba jer neznamo spol..bebac stize takoder u ovom mjesecu a u Njemackoj sam godinu i dva mjeseca

Jednog supruga naravno imam

Mira2007
    01. Ožujak 2018. 21:58

Da nisam vidjela od Njemica da je normalno imati dva ili tri oca znači svako dijete drugi tata onda bih se cudila vasim komentarima ali ovako evo i ja da spomenem gospodina tatu, oca mojih sinova. Rodom iz Sesveta :D

• upitnik
    02. Ožujak 2018. 02:31

Da se i ja predstavim malo. Dolazim iz Hercegovine, a u Njemackoj sam 5 mjeseci. Imam 26 godina i cekam prvu bebicu koja stize u kolovozu. 😊

• marina25
    02. Ožujak 2018. 07:58

Da se i ja predstavim. Rodom sam iz Zagreba ali su mi roditelji iz Bosne dakle i ja sam ponosna Bosanka. Imam 25 godina i ovo nam je prva bebica. U Njemackoj sam 2,5 godine, ali sam bila kao dijete tu isto 5 godina.

E sad mamice da vas malo umirim sto se toce njemackog i djece. Dakle sestra blizanka i ja dosle u njemacku sa 11 mjeseci. Krenule u vrtic ja mislim sa 2 godine. Kod kuce se pricao samo hrvatski jer roditelji nisu znali njemacki a i normalno je da se kuci prica materinji jezik. Sestra i ja smo naucile njemacki perfekt u roku godine dana, toliko dobro smo ga znale da smo recitirale u vrticu pjesmicu za gradonacelnikom rodendan i nitko nije vjerovo da smo Auslenderi. Nazalost vratili se u hrvatsku silom prilika sa nepunih 6 godina. I kasnije dolazili kod bake i djeda i odrzavale njemacki tako da ga i dan danas znamo a nismo ga nikad ucile u skoli. Eto moje iskustvo nadam se da ce vas malo smirit. Djeca upijaju kao spuzve samo im treba dati vremena :D

• Minamarina1313
    02. Ožujak 2018. 08:52

marina25

Da se i ja predstavim. Rodom sam iz Zagreba ali su mi roditelji iz Bosne dakle i ja sam ponosna Bosanka. Imam 25 godina i ovo nam je prva bebica. U Njemackoj sam 2,5 godine, ali sam bila kao dijete tu isto 5 godina.

E sad mamice da vas malo umirim sto se toce njemackog i djece. Dakle sestra blizanka i ja dosle u njemacku sa 11 mjeseci. Krenule u vrtic ja mislim sa 2 godine. Kod kuce se pricao samo hrvatski jer roditelji nisu znali njemacki a i normalno je da se kuci prica materinji jezik. Sestra i ja smo naucile njemacki perfekt u roku godine dana, toliko dobro smo ga znale da smo recitirale u vrticu pjesmicu za gradonacelnikom rodendan i nitko nije vjerovo da smo Auslenderi. Nazalost vratili se u hrvatsku silom prilika sa nepunih 6 godina. I kasnije dolazili kod bake i djeda i odrzavale njemacki tako da ga i dan danas znamo a nismo ga nikad ucile u skoli. Eto moje iskustvo nadam se da ce vas malo smirit. Djeca upijaju kao spuzve samo im treba dati vremena :D

Marina25 slazem se s tobom 100 % ja imam mnogo muzeve rodbine koji zive u Eassenu i imaju malu djecu koja su bez problema pohvatala jezik a i nisu zbog jezika imali problema za vrtic i skolu..meni je muz takode roden u Zenici ali za vrijeme rata su bili.u Njemackoj 3 godine gdje je on zavrsio 3 razreda potom se vratili u Hrvatsku i jezik nije koristio 18 godina prije 2 godine dosao je u Njemacku i govori ga perfektno nije ga zaboravio nitko nevjeruje da je Auslender..osobno moje iskustvo ja sam dosla prosle godine i nisam znala nista ni dobar dan ni dovidenja odmah sam upisala kurs isla sam svaki dan po 4 sata na tecaj koji.je trajao 9 miseci i uredno ga polozila i pomogao mi je mnogo jer bez ikakvog straha ja komuniciram svakodnevno i na poslu dok sam radila i u svemu ostalom..tako da ako mi stariji mozemo kao.ja koja je od 0 krenula i nisam bas nesto za jezike onda definitivno.za djecu nema brige

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani