Pa to je super ja cu bas na obilasku pitati to sve iako sam ja torbu vec spremila sa svime tim hahah ali nema veze nikad se nezna kako koja bolnica radi..na kraju ako i ostane trebat ce mi doma kad dodem..vec sam pomalo nestrpljiva i nerozna..jos da te pitam dali rade klistir??sorry na pustim upitima al prvorotkinja sam i sva sam znatizeljna..nadam se da ce svim rodiljama u Njemackoj biti usluga kao tebi za vrijeme poroda i nakon..
Ninche9 divna si! Hvala ti na detaljnom opisu. Drago mi je da je na kraju sve za vas ispalo pozitivno. Mi smo se dvoumili ići za Austriju jer je opis posla mužu omogucavao selidbu u tri države ali meni je Njemačka zbog svega nekako prevagala... Nažalost nisam zadovoljna baš sa ovim gradom ali možda ga još i zavolim. Mene osobno i ne brine toliko porod koliko s bebom kasnije hoću li moći dojiti ali to mi je sve u glavi zbog loseg prvog iskustva. Oslobadam se brige kad pročitam postove kao tvoje. Super mi je kako se kod njih dobiju sve te stvari. Baš sam zahvalna na tome. Ostavlja dojam da smo za njih ljudi a ne kao kod nas. Tamo sam se osjećala kao stakor na promatranju :/ ... Želim ti sretne trenutke sa sinčićem, super je kad mozemo s njima genizenovat Elternzeit :D još da nam zima nije ovako oštra brr .. ja sam na samom jezeru i bome ga šije sa Alpa
Bokic Minamarina Mira Ivana Marina Larimara i sve ostale koje ovo citate
I ja uzivam uz popodnevnu kavicu. Zivio Elternzeit!
Mira mi smo jos u Njemackoj. Sve one brige oko posla mi izgledaju sada tako male i nevazne, huh a prije godinu dana mi nisundale spavati.
Evo da ti kazem meni su u bolnici u ormaru bili ulosci i mrezaste gacice te sam dobila vrc s vodom jer sam se morala nakon svake nuzde malo oprati tj polijati vodom kako bi rana od sivanja ostala cista. Pomocno osoblje je svaki dan provjeravalo imamo li dovoljno ulozaka i tih gacica tako da mi je u bolnici trebalo stvarno malo toga. Dali su mi kremu za bradavice i jastucice za grudi (zbog mlijeka). Sampon, rucnik i osnovna higijena(zubi, kosa, lice) i odjeca su sasvim dostatni. Ja sam nosila i grudnjak, steznik (haha) i kojekakve sitnice koje mi uopce nisu trebale.
Dali su nam odjecu za bebh, pelene, ulje za bebinu guzu, cesljic i digitalni toplomjer koji je na kraju morao ostati kod njih.
Na razgledavanju ce vam reci detalje.
Sta se poroda tice odluka je na tebi. Ja sam sretna jer sam rodila prirodno. "Gospođi" dolje je trebalo malo vremena da dode sebi i da se malo oporavi, ali nakon 3 dana vec sam mogla normalno polako hodati i nemam ranu sto mi je najvaznije. Puno zena se zali da oziljak od CR boli i godinama poslije.
Meni su na porodu nudili kupku i svasta nesto, cak sam pokusala i nadobudno stojeci istisnuti malog gospodina ali ipak sam rodila u onom standardnom polozaju noge gore i tiskaj!
Meni je termin krajem aprila pa idem u kliniku u 3mj da se upoznam sa svime, da kazu sto trebam ponjet i te stvari... sto se tice tih vatenih uloska oni su mi potrebni za sad... imam problema sa vaginalnim venama i to strasnih... nikad nisam znala da to moze tako naoteknut i bolit... lezim vec 2 tjedna muku mucim nemogu hodat.. ginekolog kaze proci ce kad rodim haha.utjehe... inace nesmijem koristiti tipa always uloske il tipa tih sto imaju te premaze jako me iritiraju, a popiskim se svako malo koliko mi bebac skace po mjehuru i medica popustila pa moram nesto imat... a tu tih vatenih nisam nasla..
Prvi porod mi je bio u RH prirodnim putem, sve super proslo svi ljubazni strucni pa se nadam da ni ovdje nece bit gore...jedinu traumu koju imam u tom cijelom periodu je od cuvenih RODA i svih onih kriticnih majki koje ako nedojis bebu to smatraju propascu svijeta, prozivanju "nemajki" i ostale zlobe od tih nadobudnih ženica... ovaj put sam pametnija haha..necu uzimat to toliko srcu kako god da bude... najmanji problem je rodit...
Ninche
Cestitam na malome decku! Uzivaj koliko mozes u Elternzeitu...ni meni se nezuri na posao:)))
Sve si super opisala novim curama. Tu se dobije sve i stvarno treba malo ponijeti. Ja sam prije prvog poroda isla da vidim bolnicu pa sam otvoreno pitala babicu sta da donesem,tako da sam imala minimum stvari i bilo mi je ivise nego dosta.
Ivaanaa i ti si dobro opisala ovo s dojenjem. Imala sam dojam da me cak i ona moja babica (s kojom ionako nisam bila bas zadovoljna)nekako sumnjicavo gledala kad su poceli problemi s dojenjem,kao da je u meni problem.
To smo rijesili. Beban pije AD od Nestle i sve super. Izdajalicu cu bas staviti na E-bay da je vise ne gledam;)))
Te vaginalne vene se povuku nakon poroda istina isto kao i hemeroidi. Ovi su jos gori jer vise peku,ali sestre imaju na odjelu super mast za to. Daju i za doma.
Prvi porod mi je bio u RH prirodnim putem, sve super proslo svi ljubazni strucni pa se nadam da ni ovdje nece bit gore…jedinu traumu koju imam u tom cijelom periodu je od cuvenih RODA i svih onih kriticnih majki koje ako nedojis bebu to smatraju propascu svijeta, prozivanju "nemajki" i ostale zlobe od tih nadobudnih ženica… ovaj put sam pametnija haha..necu uzimat to toliko srcu kako god da bude… najmanji problem je rodit…
Tocno je i meni bilo tako .. doduse morala sam carski jer je bio zadak a nadobudna doktorica je htjela pokušati prirodno jer žene u Africi zadak normalno radaju.. ono fuck off Ali prvo čekaj i muci se pa onda kao ajde ipak jer se nisam ništa otvorila.. ma luđaci ali vrhunac je bio porodiliste sa tim dojenjem. Bolesnici.. žena do mene je imala dijete na sebi 24 sata kako ga makne on vrišti od gladi njima je to bilo normalno. Dijete je četvrti dan na pedijatrovu odluku počelo dobivati dohranu jer je kilaza drastično pala a meni je sestra dala kriomice injekciju mlijeka dodatno jer je dijete i dalje bilo gladno ali me zamolila da ni slučajno nikom ne kažem da može dobiti otkaz.. mislim.. Boze sačuvaj
Mira2007 ne znam jesi li citala prije postove,ja sam, rodila na carski zbog zatka i svi su mi to preporicili i ako da sam htjela mogla sam trazit prirodno. Nisam htjela iz straha za dijete. Prva trudnoca mi je bila. Sto se tice kompletnog mog iskustva ja sam prezadovoljna. U cetvrtak jutro sam imala carski u nedjelju izasla kuci,. U bolnici isto kao kod Ninche, svi su bili ljubazni. Jedino sto mi je bilo potrebno je moja odjeca, higijena i bebi za izlazak robica.
U svakom slucaju vam savjetujem da probate procitati ostatak ovoga podforuma. Puno korisnih stvari ima :)
Skocki čitala sam za sad do 90str. Cure se raspisale o hrani i potjerali me samo jesti i jesti :))) tako da nisam nastavila za sad.. uglavnom prvi porod sam imala zadak i to u hr .. ovdje vjerujem da je druga priča.. za sad imam bebu dobro okrenutu tako da nema indikacija za carski ali su mi rekli da svejedno mogu birati
Cao svima, mi smo danas bili na bazenu,moja beba riba obozava vodu i plivanje
Kako si Skocki, nisam citala tvoj post vec neko vrijeme.
Ne znam tko je pitao za klistir, to tu ne rade a ne rade ni hvala Bogu brijanje. Nije smak svijeta ako dolje nemas ful celavicu, nista to bebi ni njima ne smeta, glavno da nije neka dzungla.
Kad se sjetim one britve i zilete sto sam vidjela u Hrvatskoj kad sam bila na praksi fuj najezim se. Jedna britva za sve pacijentice. Odvratno.
Drzava nam je propala a zdr sustav nazalost jadan.
Sretna sam sto sam rodila tu u Njemackoj.
Cesto sam na internetu procitala da te moze potjerati na wc kad krenu trudovi jer beba pritisce na crijeva. (Imala sam slucaj).
Sta se dojenja/nedojenja tice to je osoban izbor. Ja sam se mozda i previse bojala bocice pa smo sad beban i ja nerazdvojni ali tako kratko su mali i to ce brzi proci. Dojenje uopce nije lako, to je ozbiljna i svjesna odluka da ti kao mama zadovoljis osnovnu djetetovu potrebu za hranom svugdje i u svakom trenutku.
Rode su puno zena pomogle, ali bome i puno zena dovele na rub depresije. Po mom misljenju malo su preradikalne.
Ja sam na rodi našla puno dobrih savjeta ali su pretjerali...
Moja riba je samo jednom zatvorila usta na dojci, pokušala sam i sa sesiricima ali nažalost nije uspjelo. Plakala sam kad se hranio jer sam se zbog neuspjeha osjećala losijom majkom. Probala se izdajati, sve majice mokre curi na sve strane ali izdajalicom 10ml i to ako.. iz bolnice sam dosla sa upalom, njihovo je bilo da mi gurne ruku u majicu i izvadi cicu i navlači ju ko kravi. Jedna jedina sestra je malog mazila i tepala ali on je jednostavno zjevao na cicu i ne zatvarao usta. Nažalost i uvučene bradavice.. Ma sve se loše poklopilo vrh mi je što bebama daju glukozu da ih navuku na cicu .. mislim.. strasno. Ali previse sam se raspisala o proslosti na krivom forumu. Tako da neću više! Tu smo sad gdje jesmo. Nadam se i vjerujem da su ljudskiji odnosi a ono sto sam u Heilbronnu doživjela to i potvrđuje. Idemo mi sad uzbuđeno naprijed sa našim malim andelima .. :) :D
Sortiraj odgovore
Najstariji