Hej draga…
Ako ti muz radi u Njemackoj onda bez problema dobivas 300 eur kroz 12 mj nakon poroda.
Ili 375 ako vec imas jos jedno dijete do 3 god ili 2 do 6 god.
To isplacuje Staat (drzava).
U Rathaus se javi. Oni sve znaju.
Cure hvala vam na odgovoru, mi smo u pokrajini NRW tacnije mjesto Detmold, muz ima slobodno pred kraj sedmice pa cemo otici i jos jednom pitati za sve. Uglavnom bitno mi je da sam dobila od vas inf. Da sigurno mogu dobiti taj novac 😊 inace dolazimo iz Bosne i muz radi vec duze od godinu dana ovdje a ja sam tu od feb. Nisam radila jer sam odmah poslije dolaska ostala u drugom stanju a 27. Novemb. Smo dobili bebicu 😊
Cestitammm! :) http://www.kreis-lippe.de/Familie-Soziales-und-Arbeit/Familie/Elterngeld-Elternzeit
Ovo je link za Detmold, neke informacije oko Elterngelda i gdje se obratiti.
Der Bereich "Elterngeld und ElterngeldPlus" ist beim Kreis Lippe- Der Landrat- Fachbereich 5: Jugend, Familie und Gesundheit angesiedelt. Hier erfolgt die Bearbeitung von der Antragsannahme über die Beratung bis hin zur Zahlung des Elterngeldes. Ihre persönlichen Fragen können Sie auch an die HOT-Line für Elterngeld stellen: 05231 62-77500.
Öffnungszeiten:
Montags bis freitags von 09.00 Uhr bis 12.00 Uhr und Donnerstagnachmittag von 14.00 Uhr bis 17.00 Uhr
Anschrift:
Kreis Lippe
Der Landrat
Team 511.2 - Elterngeld
Felix-Fechenbach-Str. 5
32756 Detmold
Sretno :) To sam nasla na internetu.
E i da, ovo pise: Zeitpunkt der Antragstellung
Elterngeld ist innerhalb von 3 Monaten nach der Geburt des Kindes zu beantragen.
Prva trudnoca mjesec dana sam trudna
Planiramo se vratiti za stalno u Hrvatsku ujedno da se i tamo porodim
Znam svi kazu bolje ti je ostani u Njemackoj ali stvarno ne zelimo to
Planiramo za nekih pola godine se vratiti u Hrv i sad mene zanima koja su moja prava u Njemackoj sta trebam ciniti a ujedno i radim
E i da, ovo pise:Zeitpunkt der Antragstellung
Elterngeld ist innerhalb von 3 Monaten nach der Geburt des Kindes zu beantragen.
Hvala ti puno za ovo 😙😙
Pozdrav mame! Nova sam ovdje..danas sam bila na prvom trudnickom pregledu :) trudna sam 5 tj. :) malo me zbunilo sto mi je ginekolog i grudi pregledao (tj. Prepipao) ..jel to ovdje u njemackoj normalno? Kad sam rekla sestri koja je u hrv to rekla je da to prvi puta cuje..
Meni je isto bila pregledala, al ja sam se pozalila na bol ispod pazuha pa je mozda zato...sve u svemu kompletan pregled!!@
Grudi gledaju kad se radi tzv. Vorsorgeuntersuchung...obicno tad uzmu i bris za PAPA. Pregled dojke i mene sutra ceka:((, imam problem s dojenjem pa moram ispumpavati. Vec mi se drugi put tako dogodilo da mi kad ukljucim pumpu samo sikne krv bez da boli,izvana se ne vidi nista. Zvala babicu koja trabunja da je mozda ragada u pitanju(??????) Kako ragada ako se izvana ne vidi? Ragade su koliko znam rane koje se vide izvana i uzasno bole.
Zna li netko ovdje vise o tome neka me prosvjetli o tim "unutrasnjim" ragadama. Ionako cu sutra kod doktora.
Cure koje ste rodile i dojile jeste li imale problema s ovakvim krvarenjem? Narica…znas li ti?
A tako znaci..ja sam bila iznenadena..da,da i bris za papu mi je uzeo..super je ova grupa ;)
Grudi gledaju kad se radi tzv. Vorsorgeuntersuchung…obicno tad uzmu i bris za PAPA. Pregled dojke i mene sutra ceka:((, imam problem s dojenjem pa moram ispumpavati. Vec mi se drugi put tako dogodilo da mi kad ukljucim pumpu samo sikne krv bez da boli,izvana se ne vidi nista. Zvala babicu koja trabunja da je mozda ragada u pitanju(??????) Kako ragada ako se izvana ne vidi? Ragade su koliko znam rane koje se vide izvana i uzasno bole.
Zna li netko ovdje vise o tome neka me prosvjetli o tim "unutrasnjim" ragadama. Ionako cu sutra kod doktora.
Cure koje ste rodile i dojile jeste li imale problema s ovakvim krvarenjem? Narica…znas li ti?
Nisam jos rodila ni dojila, a i na kursu nisam bas cula o tome da tako sikne u mlijeko. Jesam malo na internetu gledala i pise da je bezopasno uglavnom, nesto oko krvnih zila unutra. Jesi isla na pregled, doktor ipak bolje zna ili ako imas babicu? Oko dojenja slabo ista znam, imas na Facebooku grupu: SOS Rodina grupa za dojenje. Cini se ok, ako nemas facebook, mozes mi ovdje napisati pitanje koje imas, ja cu ga tamo postaviti pa ti prenijeti odgovore.
Pozdrav svima, imam puno pitanja i nadam se da ce mi netko moci makar s necim pomoci.
Trenutno se nalazim u Hrv. Studiram ovo mi je posljednja godina medjutim trudna sam vec 20 tj. Postoji jako mala mogucnost da sve rijesim do kraja 2. Mjeseca ali to jos ne znam. Decko mi je u Njem ide na ausbildung.. Svakako smo se planirali vjencati i da ja nakon ovog semestra (3.mj) odem k njemu. Medjutim tu se sada javljaju problemi oko zdravstvenog osiguranja mojih prava kao trudnice tamo i ostalo. Ima li mozda koja ikakve informacije vezano za slicnu situaciju? Morati cu tamo pronaci ginekologa. Ne znam koliko traje taj proces mogu li me odmah primiti i slicno kako to funkcionira?
Sortiraj odgovore
Najstariji