Ovako
Ja sam uzela EZ 1-11 mjeseca zivota (ja ne radim). Muz je uzeo 1., 3., i 10. mjesec zivota.
Tih 7 tjedana se ne mora ispostovati jer je moj muz predao zahtjev tek u tjednu poroda i bez problema islo ( jer ne znas unaprijed tocan datum poroda).
Odmah moras sve ispuniti sto i kad zelis te ti oni posalju potvrdu s tim datumima 2018, 2019 svejedno).
Hvala na odgovoru :) Sutra cu ja otici do Personala licno pa da uzmem novi Antrag da muz ispuni, probat cemo. Dosad su uvijek bili korektni.
Neka podnese ponovni Antrag auf Elternzeit jer smo i mi ponavljali i ispravljali.
Ne bi smjelo biti problema.
Ja planiram dijete tek s 2 god u vrtic jer ne radim.
Probat cemo odmah sutra, danas nije bilo naseg Personalreferenta, posto mi radimo u istoj klinici. Nadamo se da nece biti problem i da nismo zakasnili. Ovdje se sve nekako mora unaprijed. Cak sam danas poslala upit za jaslice iako nisam ni rodila. Imamo iste u sklopu klinike za djecu radnika, ali i tu je pravilo da prednost imaju ljudi cija djeca vec tu idu u vrtic i samohrani roditelji.
U pravilu su prijave do kraja veljace.
Ljubek-zubek 2.2.2014.
Misic-pisic 4.5.2016.
Ljubicica 12.10.2017.
U pravilu su prijave do kraja veljace.
Hvala, nasla sam evo, ovdje su tacno do 15.2. prijave. A za Aufnahme se moram tacnije raspitati, da li je ganzjährig, ne pise nista konkretno.
Kripe su vecinom do 13:30.
U kojem si gradu?
Ljubek-zubek 2.2.2014.
Misic-pisic 4.5.2016.
Ljubicica 12.10.2017.
Pozdrav.
Imam nekoliko pitanja. Malo mi nije jasno,a ne zelim si krivo protumaciti pa bolje da pitam buduci da sam pronasla ovu stranicu i forum na tu temu.
Dakle,pola dva ujutro je,a ja visim na stranicama i pokusavam sto vise toga saznati.Momak i ja planiramo dijete,uskoro i vjencanje. Buduci da sam ja tu tek nesto manje od dva tjedna,ne radim jos nigdje prijavljena,tu i tamo koji job ovako,zanima me koja prava imam kasnije kao trudnica i majka.
On je tu vec godinu dana.
Prvo rodiljna naknada:pise da rodiljna naknada iznosi 2/3 place. Najmanji iznos 300e,najveci 1800e. Moze li on to primati buduci da ja nisam zaposlena?Pise da ako nisam bila u radnom odnosu prije da imam pravo na to,koliko onda to iznosi? Ako prima koja to.
Djecja naknada i djecji doplatak su mi koliko-toliko jasni.
To je sve sto sam uspjela za sada pronaci.Ako imate bilo koju informaciju dobro bi dosla.Naravno,planiram se zaposliti barem negdje. .
Unaprijed hvala na svim odgovorima:)
Elterngeld za nezaposlene majke je 300 eur 12 mj ili 150 eur 24 mj.
Ljubek-zubek 2.2.2014.
Misic-pisic 4.5.2016.
Ljubicica 12.10.2017.
Pozdrav svima.
Kokolona razumijem te u potpunosti.I ja sam sa sto pitanja i u brizi sva. Ja sam jos uvijek u Hr a muz je vec 10 mj u Njem. Termin mi je 1.5. A jos nismo nasli stan, ne znam ni hocemo li ga do tad naci..a njemacki ni ne znam tako da me svega strah da li roditi u Hrv ili Njem..a starije dijete treba sad na godinu krenuti u skolu a voljela bih da u Njem upise..
Da htjela sam pitati ako rodim u Hrv i recimo za 2 mj odem u Njem da li imam pravo na Elterngeld ili bi muz to mogao zatraziti posto je on gore zaposlen?
Pozdrav svima!
Samo zelim sto prije saznati sto vise o tome. Nekako mi se vise svida ovdje posto se moze naci i nasa babica. U dilemi sam, epiduralna ili mogucnost radanja u bazenu. Ne znam ni da li tu takve mogucnosti ima, mislim da da, citaju po internetu puno je lakse nego ovako i zdravije za bebu. Stan je tu tesko pronaci, mi imamo stan, dovoljan za nas dvoje, ali ne i za bebu.
Ja sam u Heilbronn-u, muz tu radi, ja pored u jednom gradicu. Do sljedeceg decembra trebamo naci novi stan, pa je i zbog toga teze isplanirati sve, nije mi se selilo u trudnoci.
Sto se tice poroda u kadi- ako se odlucis na to, niko te nece natjerati da do kraja ostanes u kadi, u principu se porodilje slusaju. Mozes traziti da to bude u kadi, onda ako vidis u nekom momentu da ti ne odgovara, jednostavno trazis da izadjes. Tako su meni objasnili. Posmatrajuci sa gledista fizikalnih principa, u vodi manje boli i lakse je. Ali, ne znam da li postoji individualnija stvar od poroda. Nemaju sve bolnice bas to, ali se raspitate koje imaju u vasoj okolici ili gdje vec hocete da rodite, niko vas ne tjera na najblizu bolnicu. Ja ni ne pomisljam na vodu, ne znam zasto :D
Elterngeld prima onaj roditelj koji je kod kuce sa djetetom, u Elternzeitu, i to je to.
Sortiraj odgovore
Najstariji